İnstagram'dan Para Kazanmak Zor Değil - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

İnstagram'dan Para Kazanmak Zor Değil


İnstagram'da ilerlemek istiyorsanız işinizle veya sektörünüzle ilgilenen, sizi doğal yollardan bulup takip eden bir kitleye sahip olmalısınız. 


Takip ve beğeni aldığınız zaman ortada analiz edebileceğiniz kaliteli bir veri olmaz zira kimin nereden geldiği, hangi içerikte ne kadar kaldığı belli değil. İlk yapmanız gereken takipçi veya beğeni ile köpürtülen bir hesabınız varsa tüm bu çer çöpü temizlemek olmalı. 





Rakip analizi yaparken yerel hesaplara ek olarak farklı ülkelerdeki hesapları da incelemenizi öneririm. BIO'larını nasıl oluşturuyorlar, bir post ve story ne kadar beğeni alıyor, gönderim sıklıkları nedir, REEL's içerikleri nasıl iyice analiz edin arkadaşlar. 


Instagram'da her şeyi her kabiliyeti pazarlamak mümkündür arkadaşlar. Köpek gezdirenler, yaşlı bakanlar, örgü bebek satanlar, el ürünleri pazarlayanlar, takıcılar aklınıza ne gelirse her türlü iş ve kabiliyet için uygun bir ortam instagram. 


Şu soruları kendinize sormalısınız:


  • Satıp pazarlayabileceğiniz bir kabiliyetiniz var mı?
  • Teknolojiden az çok anlıyor musunuz?
  • Daha önce ticaretle uğraştınız mı?
  • Çabuk sıkılan bir yapınız mı var?
  • Disiplinli ve düzenli çalışabileceğinize inanıyor musunuz?
  • Stok takibi, iade, paketleme, kargolama size sıkıcı gelen işler mi?

Instagram'da para kazanmak için bir ürün veya kabiliyet satmak akla gelen ilk mikro gelir yolu. Bir diğer yol ise eğlenceli veya takip edilebilecek bir Instagram sayfası oluşturmak.

Öncelikle içerik ve görsel üretmekten zevk alacağınız bir konu seçmelisiniz. Misal; tamircisinizdir ancak "kadın ustasınızdır" herkes böyle birini takip etmek ister. Farklılaşabilmek farklı bir şeyler üretebilmek önemli olan.

Yani ortada bir meslek veya iş var ama bunu yapan kişi klişelerin dışına çıkabilmiş birisi. Atıyorum yatırım tavsiyeleri veren 5 yaşında bir çocuk. Kamyon kullanan bir nine veya papağanı ile İstanbul'daki restoranları gezen bir amca. Tamamen sesli düşünüyorum ve bunlar ilk aklıma gelenler.

Komik ve eğlenceli olmalı, klişelerden uzak durmalı, düzenli paylaşımlar yapabilmeli ve tamamen kendiniz olmalısınız. Tabi sürekli sürekli post, sürekli story ve REELS yerine bunun bir harmanını sunabilmek de önemli. 

Buraya kadar iki ana başlık üzerinde ilerledik. İlki klasik ürün satma işi ki bunu yapan çok insan var, ikincisi ise kaliteli içeriklerle kalıcı takipçiler elde etmek. Şimdi şunu soracaksınız eminim; "100 bin kaliteli takipçim olsa bana ne faydası var.."

Olmaz olur mu. Pazarlama yapabilir, ürün tanıtabilir ve sattığınız ürün başına komisyon alabilirsiniz. Bunlar da ilk akla gelen beylik para kazanmak metotları. E-kitap da yazın diyenler var ancak okumayan bir toplum olduğumuz düşünüldüğünde bu işin verimsiz olduğu, video içeriklerinin bizim gibi Orta Doğu kitleleri daha çok etkilediği de bir gerçek.

Devam edelim. Bazılarımızın aklına fikir gelir ancak bunu dijitale dökecek kabiliyeti yoktur, bazılarımızın da muazzam teknik becerileri vardır ancak yaratıcı yönleri zayıftır. Burada tek kişi ile ilerlenecek senaryolar yerine sevdiğiniz bir arkadaşınız veya dostunuz ile de ilerleyebilir

Son iki noktaya değinerek toparlamak isterim. İlki takipçilerinize karşı dürüst ve samimi olun. Ürün satıyorsanız bunun replika mı orijinal ürün mü olduğu belirtmekten, BIO'daki açıklamalarınıza, iade ve faturalandırma işlemlerine kadar her şeyde samimi olun.

Fatura kesmemek, dolanbaçlı yollara başvurmak muazzam riskli. Karşınızada devlet var. Bu ayrı bir makale konusu ancak vergi borcunu ödeyebilmek için arabasını satan tanıdıklarımız oldu. Ticari haciminiz ne kadar genişlerse genişlesin, Instagram'da ne kadar büyük bir sayfaya sahip olursanız olun asla fişsiz faturasız işlere girmeyin. 

Aklınıza takılan sorular varsa ve profesyonel bir destek almak istiyorsanız medyabudur@gmail.com e-posta adresimiz ve 0532 591 57 71 sabit telefonumuz üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir