Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için En İyi Pazarlama Stratejileri - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için En İyi Pazarlama Stratejileri


Kar amacı gütmeyen kuruluşlar kısıtlı bütçelerle çalışır ve amacınız için farkındalık yaratmak zaman zaman zorlaşabilir. Neyse ki, kar amacı gütmeyen kuruluşların da paralarından uygulayabilecekleri pazarlama stratejileri var.


Bu makale; bir pazarlama stratejisi geliştirmek, hedef kitlenizle etkileşim kurmak ve yol boyunca yeni destekçiler ve bağışçılar bulmak için araçlar paylaşıyor!





Öncelikle Google Reklam Bağışları uygulamasını bir ziyaret etmenizi öneririm. Google Ads'ü çalıştırmak ve yönetmek biraz bilgi gerektirir ancak hikayenizi ve misyonunuzu önemsiyorsanız bence zaman ayırmaya değer.


Google Reklam Bağışları Programı'na katılmak için 501(c)(3) statüsüne sahip olmak, elbette bir web sitesine sahip olmak ve kâr amacı gütmeyen kuruluş hakkında ayrıntılı ve net bilgi sunabilmek gibi belirli gereksinimler vardır. 


Bağış alma ve kullanma konusunda da kabul edilecek şartlar da mevcut. Sağlık kurumları, eğitim kurumları ve devlet kuruluşları gibi belirli kuruluşlar uygun değildir ancak eğitim için ayrı bir Google programı vardır.


Facebook'ta Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşunuzu Tanıtın


Facebook her ne kadar popülerliğini kaybetmiş gibi gözükse de hala ayda 2,89 milyar kişi kullanıyor. 


Kâr amacı gütmeyen incelikli dizayn edilmiş bir sayfa, mesajınızı tüm dünyada paylaşabilir. Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, destekçileri için özel bir grup oluşturmayı da düşünmelidir. Bu, bağış toplamak için Facebook'un bağış toplama araçlarını kullanmalarına olanak tanır. Diğer bir avantaj, raporlama özelliklerinde bulunan bağış işlem raporlarına erişimdir.


Dünya çapındaki bağışçıların %18'inin Facebook bağış toplama araçları aracılığıyla bağışta bulunduğunu bilmek motive edici. Yine %88'i gelecekte Facebook bağış toplama yoluyla bağış yapma olasılığının yüksek olduğunu söylüyor.





Kaliteli Görsellerin Etkisi


Bir kâr amacı gütmeyen kuruluş, Google Ads Hibe & Yardım Programı için onaylanmış veya sosyal medya kanalları için içerik pazarlaması geliştiriyor olsa da, başarılı bir pazarlama kampanyası için yüksek kaliteli görseller son derece önemlidir.


İşin özünde, misyonunuzu ve etkisinizi güçlendirecek kaliteli görüntülere odaklanmak isteyeceksiniz. Ancak görüntüler, sahne arkasında çalışan personel ve gönüllüler veya kâr amacı gütmeyen kuruluşun hedeflerinden yararlananlar gibi birçok yönü ile de belirlenebilir.


Instagram, görüntü merkezli bir sosyal medya platformudur ve 18-29 yaş arasındaki ABD'li yetişkinlerin %71'i bu yeni popüler mecrayı kullanmaktadır. Bu yaş grubu ve özünde Y kuşağı, kendileri için bir anlam ifade eden bir amaca katkıda bulunma konusunda çok aktif oldukları biliniyor.


Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, göz alıcı grafikler oluşturmak için çok para harcamak zorunda değildir. Canva gibi ücretsiz programların yüzlerce şablonu vardır. Başlamadan önce yazı tipinize karar verin ve kuruluşunuzun markasına uygun renk şemaları kullanın.


Blog Sitelerinin Gücünden Yararlanın


Kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar geleneksel anlamda bir şirket olmasalar da tüketicileri web sitelerine çekmek ve amaçları ve misyonları için farkındalık yaratmak istiyorlar. 


Potansiyel bağışçı veya gönüllü olabilecek tüketicilerle bilgi paylaşma fırsatları sunan ve kuruluşunuzu bu konuda bir otorite haline getirmenin bir yolu olarak blog siteleri mutlaka kullanılmalıdır. Düzenli blog yazmanın bir başka yararı da, arama motorları için daha kaliteli içerik ve haliyle trafik sağlamasıdır.





Hikayeyi farklı açılardan paylaşmanın yolları hakkında yaratıcı ve stratejik düşünün:


  • Kilometre taşlarını paylaşmak güven verir,
  • Son dakika gelişmelerine kurumunuz nasıl bakıyor,
  • Yaklaşan etkinleri tanıtın,
  • Geçmiş projelerinizden örnekler verin,
  • Sahne arkasındaki hikayeleri paylaşın,
  • İstatistiklerinizi paylaşın,
  • Toplanan bağış verilerinizi paylaşın,

Bir blogun çok yönlülüğü, web sitenizdeki bir yazının ötesine geçer; sosyal medyada, e-posta kampanyalarında ve aylık haber bültenlerinde kaliteli içerikler paylaşmak için güçlü bir kaldıraçtır ve takipçileriniz tarafından yeniden paylaşılabilir.

Destekçilerinizle Bağlantı Kurun


Çoğumuza sıkıcı gelse de e-posta kampanyaları halen en etkili pazarlama stratejilerinden biridir zira bir iş, marka veya amaç için kalıcı topluluklar oluşturmayı hedefler. 

Bir e-posta kampanyasına ve aylık bir bültene zaman ayırmak, marka görünürlüğünü artırmak, destekçilerle etkileşim kurmak, yeni destekçiler bulmak ve bağış toplamak için kesinlikle çok faydalıdır. Bence 15 günde bir gönderi idealdir.

Elbette; e-postayı gönderdikten sonra, alıcıların ne yanıt verdiğini analiz edin ve haber bülteninizi ve içeriğinizi iyileştirmenin yollarını araştırın. Yaklaşan etkinliklerinizi, blog yazılarınızı, güçlü kampanyalarınızı paylaşabilirsiniz.

E-posta paylaşım ve toparlama araçlarına aşina olanlar MailChimp ve Constant Contact'ı duymuş olabilir ancak Salsa CRM, Aplos ve NeonCRM gibi kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için fiyatlandırma ve benzersiz özellikler sunan CRM'ler de var.

Yardıma ihtiyacı olan bir sivil toplum kuruluşuysanız ekibimizle iletişime geçin. Kâr amacı gütmeyen kuruluşların içerik pazarlamasına yardımcı olmayı ve amaçları hakkında farkındalık yaratmayı seviyoruz!

Yorumlarınız Değerlidir