İyi Bir Haber Sitesi Kurmak Ne Kadara Mal Olur? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

İyi Bir Haber Sitesi Kurmak Ne Kadara Mal Olur?


Şunlar ve bunlar diye uzun uzadıya bir liste paylaşmayalım; büyük haber siteleri, devlet ve eğitim kurumları WordPress kullanmakta. Elbette Elementor ve benzeri yardımcı (paralı) PRO eklentilerle çok daha profesyonel bir görünüm elde ediyorlar.

Buradaki ilk adımın WordPress'i çok daha performanslı bir hale getirmek olduğu fikrinden hareketle; deneyimli bir yazılımcı, sunucu giderleri, optimizasyonlar için farklı uzmanlar ilk etapta 1.000 ile 1.800 dolara mal olacaktır. Bu tabi en sade en hızlı "giriş seviyesi" bedel.





Siteyi tema görüntüsünden kurtaracak, en kısa ifadeyle şablon halinden uzaklaştıracak bir uzmanın Elementor'da yetkin ve deneyimli olması gerekmektedir zira mobil trafiğin yüzde 80'leri aştığı bir dönemde WordPress'te neredeyse sıfırdan bir mobile site yapmamız, tek tek tüm kaymaları ve sayfaları kontrol etmemiz gerekecek. Tam bir deli işi.

Bu noktada "size custom yani tamamen özel web sitesi yapacağız, WordPress de neymiş.." diyen sözde yamyamlara kulak asmayın. Girişte de belirttiğim gibi adamlar https://www.whitehouse.gov/ beyaz saray resmi sitesini WP ile yapmış. Siz daha neden bahsediyorsunuz? Paraları mı yoksa imkanları mı yoktu.

WordPress'in neredeyse bedavaya kurulabiliyor oluşu haliyle yazılımcı tasarımcıya özetle firmalara (!) para kazandırmıyor. Yani, "size özel" denerek on binlerce lira faturalandırabilmek varken neden WordPress ile vakit kaybetsinler ki?

Önemli olan özgün içerik ve bunun için de profesyonel kadro kurmalısınız. Gece ve gündüz ekipleri, ajans abonelikleri, olası sorunlara karşı hukuki destek, SEO uzmanları, sabit adres ve ofisler için aylık ciddi bir gideriniz olacaktır. Bunun için de 10 bin dolar aylık gider yazabiliriz.
Yorumlarınız Değerlidir