Başkasının Instagram Mesajlarını Gizlice Okumak - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Başkasının Instagram Mesajlarını Gizlice Okumak


Başkasının Instagram mesajlarını okuma çoğumuzun hayalidir. Sıkıcı bir giriş ancak ifade edelim; "Instagram'ın başka birinin DM'lerini kontrol etmek için bir mekanizması yoktur." Direkt Mesaj adından da anlaşılacağı üzere, doğrudan ve kişiden kişiye olacak şekilde tasarlanmıştır.


Nadir durumlarda, Instagram idarecileri DM'lere göz atabilir ve istendiği takdirde yetkililere teslim edebilir ancak bu son derece nadir yaşanan bir senaryodur. Bu arada dolambaçlı yolları merak edenler için yazının sonunda bir program paylaşacağımı ifade etmek isterim. Okumaya lütfen devam edin:





Birilerinin DM'lerinizi okuduğunuza inanıyorsanız Instagram hesabınız muhtemelen ele geçirilmiştir. DM'leri okuyan kişi, giriş e-postanızı ve şifrenizi bir şekilde ele geçirdi ve hesabınıza erişim sağladı.


  • Kullanıcı adınızın yanındaki dişli çarka ve Profili Düzenle düğmesine tıklayın.
  • Görünen listede “Giriş Etkinliği” seçeneğini tıklayın.
  • Hesabınıza giriş yaptığınız zamanı, yeri ve platformu gösteren son girişlerin bir listesi açılacaktır.
  • Son girişlere bakın ve her birini tanıdığınızı doğrulayın.
  • Yetkisiz girişlere tıklayarak ve “Çıkış Yap” düğmesine tıklayın.


Başkaları Instagram DM'lerime Bakabilir mi? 


Instagram hesapları, güçlü bir şifre kullandığınız ve güvenlik alışkanlıklarınıza bağlık kaldığınız sürece nispeten güvenlidir. Birilerinin Instagram hesabını hackleyebileceğini iddia eden birçok uygulama ve web sitesi var, ancak nadiren gerçekten işe yarıyorlar ve bu durum hem yasa dışı hem de maliyetli.


Instagram Hesabınızı Güvende Tutun


Instagram hesabınızı güvence altına almak çok kolay. Tek yapmanız gereken şifrenizi son derece güçlü ve ezberlemesi zor bir şifre ile değiştirmek ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) etkinleştirmek. Birisinin şifrenize erişimi varsa, muhtemelen 2FA'yı etkinleştirmemişsinizdir - aksi takdirde birisi giriş yapmaya çalıştığında hemen bilgilendirilirsiniz.


Asla iyi şifreler düşünemiyorsanız, bir şifre yöneticisi kullanın - şifrelerinizle ilgilenen, güvenli şifreler oluşturan, bunları otomatik olarak girişlere ekleyen ve güvenliği ihlal edilip edilmediğini size bildiren bir uzantı veya uygulama.


Kolay şifreler seçiyorsanız, "instagram mesajlarımı başkası okuyabilir mi" sorunuza "mümkündür." olarak yanıt verilebilir. Bir nevi deneme yanılma yoluyla şifre tahmini yoluna gidebilirsiniz. Devam edelim,


Bir başka güvenlik adımı daha var. Metin tabanlı iki faktörlü kimlik doğrulama çok basit bir sistemdir. Normalde yaptığınız gibi Instagram'a giriş yaparsınız ve ardından gerçekten siz olduğunuzu doğrulamak için SMS yoluyla bir kod alırsınız. 


Bu, fazladan zaman alabilen fazladan bir adımdır ancak herhangi bir saldırganın başarılı bir şekilde oturum açabilmesi için kısa mesajlarınıza ve şifrenize erişmesi gerektiği anlamına da gelir.


Temel olarak, çevrimiçi hesap korsanlığı araçları garanti sunmaz ve genellikle bazı şüpheli uygulamaları yüklemenizi veya satın almanızı gerektirir. Bunun, size umduğunuz cevapları vermeyecek şekilde zaman ve para kaybıyla geri dönmesimuhtemeldir. Şahsen başkasının instagram mesajlarını görme uğruna böyle bir risk almazdım açıkçası.


En İyi Instagram Casus Uygulamaları Nelerdir?


Yine piyasada casusluk yapabildiğini iddia eden uygulamalar mevcut. Bunlarda ilki $16.99/aylık ücretle MSPY, aramaları ve metinleri izleyebileceğinizi ve fotoğraflara, videolara, GPS verilerine, sosyal medyaya ve tarama geçmişine erişebileceğinizi iddia ediyor.

MSPY Hakkında Bilgilendirme:





Piyasadaki en iyi telefon takip uygulaması olarak öne çıkan MSPY, telefon aktivitelerine uzaktan erişimin yanı sıra; tüm gönderilen alınan ve silinen SMS'leri, GPS konumu ve rotaları, mesajlaşma ve sosyal uygulamaları takip etmenize olanak veriyor. Avantajları şu şekilde:

  • Uygulamayı kurmak 5 dakika kadar sürer. Jailbreak veya root gerekli değildir.
  • Tüm bilgiler güvenli bir şekilde saklanır ve korunur. Sadece sizin erişiminiz olacaktır.
  • %100 görünmez kalacaksınız. Uygulamanın simgesi görüntülenmez.
  • Bütçe dostu bir uygulama. Günde 1 dolardan az!
  • Cihazdan tüm bilgiler her 5 dakikada bir uzaktan güncellenir.

Türkçe dil desteği de bulunan uygulamayı link üzerinden indirebilirsiniz.

Hedef telefonun neredeyse tüm etkinliklerine tam erişim sağlayacak MSpy'ın kurulumu oldukça kolay bir program ve telefona yaklaşık 20 dakika erişmeniz yeterli. Elbette biraz da orta düzey de olsa bir web ve progarm kurulum bilgisine sahip olmanız gerekiyor.

Son olarak şunu sakın aklınızdan çıkarmayın ilişki kurmayı seçtiğiniz kişileri yönetmek tamamen farklı bir hikaye ve bir başka yazının konusu! DM'lere elbette erişim imkansıza yakın ancak bunları birilerine ilettiğimiz düşünüldüğümde karşı tarafın bunları ifşasını da engelleyemiyoruz ne yazık ki.

Profesyonel editörlük ve içerik hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için medyabudur@gmail.com ve 0532 591 57 71 numaralı telefonumuz üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir