Yazılım Nasıl Öğrenilir? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Yazılım Nasıl Öğrenilir?


Yazılım Nasıl Öğrenilir? – Yazılım öğrenmek, yeni yahut sıfırdan başlayanlar için adeta ikinci bir dil öğrenmek gibidir ve işin içine yeni bir terminoloji gireceği için kısmen karmaşık görünebilir.


Tıpkı iletişim kurmak için farklı diller kullandığımız gibi bir bilgisayarla iletişim için de programlama dillerini yani kural kümelerini kullanırız. Java, Python, Ruby, JavaScript, C, C++, C#, PHP ve Swift piyasadaki popüler programlama dilleridir.


yazılım nedir



İsterseniz yazılım nedir sorusuna da şöyle hızlıca bir cevap verelim. Yazılım; çeşitli maksatlarla bir arayan getirilen aygıtların iletişimini ve uyumunu sağlan, tüm bu işleri geliştirmeye yardımcı makine komutları olarak tanımlanabilir.


Malumunuz bilgisayarların sorunsuz çalışması için donanım ve yazılım gerekir: Yazılım, bir bilgisayara indirilen programlar bütünüdür. Microsoft Word’deki ilerleyiş yazılıma örnektir. Donanım, bu yazılımı sahiplenen ve çalıştıran fiziksel elle tutulur cihazdır. Bir bilgisayar monitörü, donanımın bir örneği olabilir.


Programlama Nedir?


Bilgisayar, bilgileri depolayıp işleyebilen bir makinedir. Bir bilgisayarın dili, karmaşık birler ve sıfırlar kümesi olan Binary’dir. Programlama, insan girişi ve makine çıkışı arasındaki temel iletişimdir. Bir bilgisayarın data'yı hangi kurallar dahilinde ve ne zaman işleyeceğini bilmesinin yoludur.


Kodlama, programlama ile aynı manada kullanılabilir; bilgisayarın anlayabileceği bir dilde komut yani iletişim dili oluşturmayı içerir. Kaynak kodlar ise programınızın kodudur. Bir programcı olarak yazdığınız, insanlar tarafından okunabilen yazılımsal talimatlardır. Açık kaynak kodu ücretsizdir ve ücretsiz olarak dağıtılabilir.


Ön uç (Front-end) geliştirme, son kullanıcının ekranda gördüğüne odaklanır. Bu; uygulama, tasarım, olası hataların ayıklaması ve kullanıcı deneyimi için gerekli kodlamaları içerir. Tamamen bir programın veya web sitesinin görünümü ve tasarımı ile ilgilidir. HTML, CSS ve JavaScript bilinmesi gereklidir.


Arka uç (Back-end) geliştirme, bir sitenin yahut uygulamanın nasıl ve kadar hızlı çalıştığı ve verilerin nerede depolandığı ile ilgilidir. Bir web sitesinin görünmeyen arka yüzündeki tüm farklı işlevlere güç veren motora arka uç veya sunucu tarafı denir. Sıfırdan bir web uygulaması oluşturduğunuzda PHP, Python, Ruby, Java kullanabilirsiniz.


Yazılım Öğrenmeden Önce Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?


  • Aylar hatta yıllar sürecek devamlı ve sıkı bir çalışma programına hazır olmalısınız. Dil sürekli geliştiği için kendinizi yeni teknolojilere adapte edebilme adına sürekli takipte olmalısınız.
  • Yazılımcılar ve programcılar yalnızlığa alışkındır bir miktar asosyal olabilirsiniz. Sakin ve konsantre bir ortam yaratabilmelisiniz.
  • Kariyer hedefinizi belirleyip uzmanlaşacak alan seçebilmek için konunun uzmanları ile konuşmanız isabetli olacaktır.
  • Web siteleri oluşturabilir, akıllı cihazlar için oyunlar üzerine uzmanlaşabilir veya yeni teknolojilere adapte olma yolunu seçebilirsiniz.
  • Sağlam bir temele sahip olduğunuzda, kolayca yeni teknolojilere ve dillere geçiş yapabilirsiniz.

Öncelikle ücretsiz bir çevrimiçi kodlama kursuyla başlayıp, birkaç programlama dilini test ettikten sonra en çok keyif aldığınız bir dili belirleyebilirsiniz. Kimi uzmana göre profesyonellik için ortalama 10.000 saatlik bir deneyim gerekecektir.

Programlamayı birçok farklı yoldan öğrenebilirsiniz. YouTube, ücretli veya ücretsiz kurslar, UDEMY gibi platformlar gibi yollar vardır. Özel kurslara gidebileceğiniz gibi lisans eğitiminizi de bu konuda yapabilirsiniz.

Programlama ve yazılım ağırlıklı bilgiler paylaştığım bu yazımızda; yazılım öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım, yazılım nasıl öğrenilir ücretsiz, bilgisayarda yazılım nasıl yapılır, yazılım nasıl öğrenilir ekşi, yazılım öğrenme ücretsiz, sıfırdan programlama öğrenmek, yazılım öğrenmek ne kadar sürer ve yazılım dili öğrenme arama sonuçlarına karşılık gelecek bilgiler toparlamaya çalıştım. Umarım beğenir ve yorumlarınızı paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir