At Sembolü Nasıl Yapılır? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

At Sembolü Nasıl Yapılır?


Et de denen @ işareti, e-mail adreslerinde sıkça karşımıza çıkan, mutlaka yazmamız gereken, etrafında kıvrılan daire bulunan bir küçük semboldür. Çiçeğe, güle benzetenler ve AT diyen arkadaşlarımız da vardır.





Elektronik postaların bu standart sembolü bazı kültürlerde hayvana veya çiçeğe benzetenler de vardır. @ simgesi veya çoğumuzun telaffuz ettiği şekliyle "at işareti", bir kişinin çevrimiçi kullanıcı adını posta sunucusu adresinden ayırır. Örneğin, medyabudur@gmail.com gibi.


Başka bir kaynak, @ sembolünün amphora sözcüğünün kısaltılmışı olarak kullanıldığını söylüyor. Bilindiği üzere amfora; şarabı, baharat veya tahılları nakletmek için kullanılan pişmiş topraktan yapılmış büyük antik testilerdi.


Et (@) Nasıl Yapılır? 


Klavyelerimizin eğlenceli sembolü @ simgesi (et işareti) Türkçe adıyla kuyruklu a sıkça kullanılan internet terimi olarak her internet kullanıcısı tarafından tanınmaktadır. Bu işareti klavyenizden Q ve ALT tuşları aracılığıyla yahut Q tuşuna basıp 064 tuşlarına kodlayarak yapabiliriz.


1971'den itibaren bilgisayar ortamında kullanılmaya başlayan işaret, ticarette birim ifade ederken evrimleşerek günümüzdeki yönlendirici halini alır.


Bu yazımızda; f klavyede et işareti nasıl yapılır, et işareti ne demek, telefonda et işareti nasıl yapılır ve et işareti ne demek soru ve başlıklara karşılık gelecek içerikler paylaştık. Umarım beğenir ve yorumlarınızı iletirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir