Sosyal Medya Cinsel Tacizle Nasıl Mücadele Ediyor? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Sosyal Medya Cinsel Tacizle Nasıl Mücadele Ediyor?


Toplumumuzdaki kadınlar neredeyse tüm yaşamları boyunca cinsel tacize maruz kalmışlardır ancak ne yazık ki bunun hakkında neredeyse hiç konuşmuyorlar. Bazı kadınlar bu eyleme nasıl maruz kaldıkları hakkında yazılar yazmaya başlayınca diğerleri de konuşmaya başladı.


Bu andan itibaren birçok kadın öfkelerini ifade etmek için sosyal medyayı kullandı. Sosyal medya bir şekilde cinsel tacize uğrayanların sığınağı oldu.





Sosyal medyadaki ifşa sayfaları, kadınların hikayelerini anlatabilecekleri bir sığınak haline geldi. Bu, herkesin kadınların gerçekten acı çektiğini anladığı önemli bir andı.


Örneğin Mısırlı kadınların sesini duyuran ve yetkilileri de harekete geçmeye zorlayan ünlü Instagram hesabı "Assault Police", gerçekte neler olduğunu ortaya çıkarmaya yardımcı olanlardan biridir. Hesap evlilik içi şiddet, cinsel şantaj ve çocuk cinsel istismarı hakkında farkındalık yaratmaya başladı.


Instagram'ın, kimsenin tartışmaya cesaret edemediği konular hakkında insanları bilinçlendiren bir sosyal medya platformu olarak konumlandığına tanık oluyoruz.


Elbette cinsel tacizle mücadelede sosyal medya üzerinden ilerlemek etkili ancak pek de hızlı değil. Bu konuda yine Mısır özelinde ilerlersek bazı uygulamalar da mevcut. Uygulama mağdurlara sosyal, psikolojik ve hukuki destek sağlamaktadır.


Özellikle; bir kadın olarak gerektiğinde sesinizi yükseltmeli, bulunduğunuz ülkedeki yetkili makamlara kolayca ulaşabilmeli ve yine gerektiğinde ücretsiz hukuki destek alabileceğiniz kurumların var olduğunu bilmelisiniz.


Bu yazımızda; neler tacize girer, cinsel tacizin cezası, cinsel suçlar, mesajla cinsel tacizin cezası, basit cinsel tacizin cezası, cinsel tacizde şikayet süresi ve cinsel tacizin cezası kaç yıl 2021 arama sonuçlarına yanıtlar verebilmeyi amaçladık. Umarım yorumlarınızı paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir