Instagram'da Butikler Fiyat Bilgisini Neden DM'den Veriyor? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Instagram'da Butikler Fiyat Bilgisini Neden DM'den Veriyor?


Instagram'da satış yapan kişi veya kurumun fiyat soranlara ''dm'den fiyat bilgisi verilmiştir'' yanıtını verdiğine muhakkak tanıık olmuşsunuzdur. Instagram'da satıcılar genellikle fiyat bilgisini özel mesaj üzerinden paylaşıyorlar. Peki neden?





Dijital dünyada rakiplerimiz var malumunuz ve uygun fiyatı kaliteyle birleştirebilmek son derece önemli. Rakipleri yüzde 2 ila 3 düşük fiyat verip haksız rekabet yapmasınlar diye DM üzerinden vermekteler.


Öte yandan daha fazla mesaj gelsin ve etkileşim artsın kaygısını duyanlar da var. Elbette ilgili gönderinin Instagram tarafından daha fazla kişiye gösterilmesini de düşünüyorlar. Instagram'ın; "Bir ürünle ilgili DM ve benzer etkileşim görüyorum, o halde bunu fazlaca kişiye göstereyim.." algoritmasını da unutmamak gerek.


Ayrıca, bir müşteri ürünle ilgili daha fazla bilgi için DM'de sohbet etmeye başladığında, müşteri ile marka arasında bir bağ oluşturur. Bire bir görüşme olur ve özeldir. Yani sayfada müşterilerle nasıl başa çıkacağını ve nasıl doğru cevap vereceğini bilen profesyonel moderatörler varsa bu bir marka-müşteri ilişkisi oluşturacaktır.


Bu arada bir post'un üzerine ya da story'de fiyat bilgisi paylaşırsanız 1-2 yıl sonra yeni fiyat geldiğinde zorluk yaşayabilirsiniz. Ürün veya hizmet fiyatları değişkenlik gösterdiği için DM'den güncel bilgiyi vermek daha mantıklı gibi.


Elimizden geldiği kadar Instagram dünyasına dair güncel bilgileri sizlere sunmaya gayret ediyoruz. Eğer siz de diğer içeriklerimizi merak ediyorsanız ilgili sayfa üzerinden yazılarımıza ulaşabilir, aklınıza gelen soru veya yorumları "yorum" kısmı üzerinden bizlere ulaştırabilirsiniz.


Bu yazımızda; en iyi instagram butikleri, mooi butik, instagram erkek butikleri, mac butik instagram, narferita butik, instagram bayan butik, ucuz bayan giyim instagram ve instagram takı butikleri arama sonuçlarına karşılık gelen bilgiler paylaşmaya çalıştık. Umarım beğenir ve yorumlarınızı paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir