Backlink Çalışmaları Neden Yapılır? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Backlink Çalışmaları Neden Yapılır?


Backlink çalışması iki web sitesinin birbirini görmesi ve link vermesi anlamına gelir. Kaliteli ve özgün içeriklere ve kalıcı ziyaretçi oranına sahip web siteleri arasında yapılır. 


Güvenilir sitelerden alınan backlinkler sayesinde bloglar başta Google olmak üzere tüm arama motorlarında üst sıraları hedefler ve hacimli ziyaretçi elde edebilirler. 





Backlink çalışmalarını şu şekilde özetlemek mümkündür: Kişiler güven duydukları bir web sitesi içinde gezinirken, başka bir site önerisi gördüklerinde güvenirler ve ilgili bağlantıya tıklarlar. Bu sayede şüphe duymadan direkt o siteye giriş yaparlar.


İster kişisel ister kurumsal olsun sitelerin hedefi her zaman daha fazla ziyaretçiye ulaşmaktır. Her zaman artan bir grafikle ivmelenen siteler hedefledikleri değerli skolara ulaşabilirler. 


Ziyaretçinin artması ile birlikte markalaşma da gerçekleşecektir. Herhangi bir web sitesinin ziyaretçi sayısını artmasının yolu ise basittir. Siteler arama motorlarında üst sıraları hedefleyerek gelirlerini arttırmak isterler. Bu nedenle de backlink çalışması yaparlar. 


Backlink çalışmasını karşılıklı fayda sağlayan bir çalışma olarak görmek mümkündür elbette kural ve kaidelere bağlı olarak yapılırsa. Bu çalışma sonucunda site arama motorunda daha yukarılarda yer alır.


Takdir edersiniz ki MedyaBudur'un farklı alanlardaki web siteleri ile link alışverişine girmesi sağlıklı değildir ve zordur. Medya ve habercilik sektörü ve benzer alanlardaki sitelerle ilerlemek daha faydalı olacaktır. 


Backlink’te Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?


Kişiler ve kurumlar detaylara dikkat ederek etkili bir backlink çalışması yapabilir ve daha üst noktalara çıkabilir. Bir üstte de izah ettiğim gibi backlink çalışması esnasında öncelikle ilgili sitelerin, yönlendirilen site ile aynı veya benzer sektörde olması gereklidir. 


Backlink çalışması uyumlu olduğu sürece verimli de olacaktır. Ayrıca kaliteli bir içerikten backlink çıkışının verilmesi etkiyi artırır. Kaliteli içerikler her daim sık okunan içeriklerdir ve fazla kişinin görme olasılığı mevcuttur. Yönlendirilen linkin de kaliteli olması elbette mühimdir. 


Backlink çalışması yaparken sitelerin güncel olup olmadığına ve bu işi ticarete döküp dökmediğine de dikkat etmelidir. Merdivenaltı haber siteleri ne yazık sitenize zarar vermekten başka bir işe yaramaz. 


Bir vakitler ziyaretçisi yoğun olsa dahi artık güncellenmeyen sitelerden link almak fayda sağlanamayacaktır. Sık yorum alıp güncellenen ve ziyaretçisi fazla olan web siteleri ile ilerlemek önemlidir. Backlink çalışması yapılacak sitenin +18 içerikli olmaması da güvenilirliği açısından oldukça önemlidir.


Sıralamada Etki 


Her kaliteli backlink bir referans olarak kabul edileceğinden güvenilirliğin artmasına neden olacaktır. Bu nedenle bir web sitesin ne kadar link çalışması yapar ise o denli ön plana çıkabilir. 100 kaliteli backlink yerine 10 link güvenilir bir referans oluşunuza katkı sağlayacaktır.


Şunu da atlamadan ifade edelim backlink çalışması keşfedilebilir siteleri ön plana çıkarmaya yardımcıdır. Kişiler arama motorlarına bir şeyler bulmak için girerler. Amaçlarına uygun aramayı gerçekleştirir ve en uygun siteye giderler. 


Kişiler güvendikleri bir sitede dolaşırken başka bir site bağlantısı ile karşılaşırlar. Bu siteyi merak etmeleri mümkündür. Böylelikle backlink çıkışı verilen siteyi uzun uzadıya aramadan keşfederler. Yayılım faydası büyüktür.


Kaleminize güveniyorsanız ve özgün içerikler üreteceğinize inanıyorsanız kaliteli bir web sitesinde konuk yazarlık yapabilirsiniz. Düzenli olarak yazmanız karşılığında link çıkışı talep edebilirsiniz ki emin olun bu teklifiniz bir çok site tarafından kabul edilecektir.


Bu yazımızda; backlink alma siteleri, backlink program ücretsiz, backlink örnekleri, backlink hizmeti, backlink oluşturma, backlink satış, ücretsiz backlink kaynaklar ve backlink satış yaparak arama sonuçlarına yanıtlar bulmaya çalıştık.

1 yorum