Organik Hit Arttırma Yöntemleri ile Uçuşa Geçin (2021) - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Organik Hit Arttırma Yöntemleri ile Uçuşa Geçin (2021)


Bu yazımda; siteye ziyaretci gonderme, web site tıklanma sayısı arttırma programı, web sitesi tıklanma sayısı arttırma, site trafiği arttırma programı, ücretsiz hit arttırma, blog hit arttırma yöntemleri, hit arttırma programı ve site hit arttırma programı arama sonuçlarına karşılık gelen kısa ve vurucu bir sunum paylaşacağım.





İster kurumsal ister kişisel web sitenizi binbir emek ve hevesle açıyorsunuz, üzerinden de sadece bir yıl geçiyor ama hit alamama yüzünden bunalıp gelip siteyi bir kenara fırlatıyorsanız bu yazım tam da size göre. Sizler için hit arttırma yöntemlerini maddeler halinde sıralamak isterim:


Hiç bir sosyal medya ağını, "bu artık kullanılmıyor.." diye bir kenara atıp es geçmeyin. Farklı ülkelerde farklı ağlar hala popüler. Quora gibi soru & cevap yapıları özellikle Hindistan-Pakistan coğrafyasından kaliteli ziyaretçi getirebiliyor.


Kesinlikle takla attırılmamış, bir yerden copy & paste yapılmamış "özgün içerik" kullanın! Farklı bir bakış açısı getiremeyecekseniz, değişik ve şimdiye hitap eden bir şey yazmayacaksanız zamanınıza yazık! Re-write yani bul ve değiştir de yapmayın!





İçeriklerinize eklediğiniz görsellerin meta bilgilerini ve isimlerini tam girin demeye gerek yok sanırım. İnfografik, kaliteli tasarımlar, GIF'ler hatta videolar muazzam etkilidir. Hiç bir şey yapamıyorsanız uzun yazılarda bir yerine bir kaç foto kullanın.


Uzun paragraf ve cümleleri bölün! Mobil trafiğin şaha kalktığı şimdilerde kimse sizin devasa paragraflarınız arasında boğulmak zorunda değil.


Hayatın sırrını da verseniz vurucu bir başlık belirlemedikten sonra ziyaretçi yakalayamazsınız. Rakipleri inceleyin; neyin eksik neyi gereksiz yaptıklarını tespit edin. TITLE alanını taşmasız maksimumda kullanın!





Google Adwords anahtar kelime aracı için Adwords’te oturum açın. Bu sayfadan "Yeni Anahtar Kelime Bulma" başlığı altında kelime belirleme yeri var, bu alana sitenizi beslemek istediğiniz kelimeyi yazın ve "Fikir Al" tuşu ile sonuçları analiz edin.


Faydalı olmak önemlidir. Yazınızdan farklı sitelere link vermeniz ise arama motorlarının gözünde içeriğinizi öne çıkarabilecek etkili yöntemlerden biridir. Gerçekten tıklayıp giden adamın fayda alabileceğine inanıyorsanız link verin. Çöplüğe döndürmeyin.


Paylaşımlı hosting yerine sunucu kullanın! Siteniz hızlı ve optimize edilmiş olsun. Tüm bu üstte saydığım maddeleri unutayım abi bana tek bir şey söyle deseydiniz ilk sıraya bunu yazardım! Google Page Speed aracıyla sitenizi test edip nasıl optimize edeceğinizi öğrenin.





Bonus Bilgi: "Sitem hızlı ama yine de ekstra bir şeylere ihtiyaç var, bunun için bütçe de ayırabilirim diyenler için NITRO CDN öneririm. Aylık 50 dolar civarında ancak sitenizi resmen uçurur! Kesinlikle denenmiştir ve referanslıdır." Cloudflare filan resmen hikaye.


Takla attırmacı değil bilgilendirici ve öğretici olun. Farklı yazıları alıp, kırpıp paylaşmayın! Bu sayede sitenize bir miktar ziyaret alabilseniz de kalıcı takipçilere sahip olamazsınız.


Web sitenize yorum yapanlara selam verin ve yorumlarını yanıtsız bırakmayın! Çöp yorumlardan bahsetmiyorum tabi. Rakipleriniz dahi olsa mutlaka kendinizi tanıtın ve kalıcı kaliteli bir yorumla selam verin.


Her içerik uzun olacak diye bir kaide yok ancak sıralama alan yazılara baktığımızda çoğunun bin kelime ve üzeri olduğunu görüyoruz. Şişirmeyin tabi. Yazının hakkı bin kelimenin üzeriyse Allah ne verdiyse yazabilirsiniz. Tabi uzun yazıların arasını kaliteli görsellerle doldurmayı ve farklı alanları renklendirmeyi de unutmayın!





Hit arttırma programları kullanmayın! Bedava bile verilse sunulsa denemeyin! Hemen çıkma oranınızı yerle bir eder ve kesinlikle arama motorları tarafından fark edilir.


Bionluk, Fiverr gibi kanallar üzerinden 50-100 TL'ye sitenize uçuracağını söyleyen söze uzman merdivenaltı kişilere itibar etmeyin ve paranızı kaptırmayın! SEO böyle basit ve bir kaç araç ile yapılabilecek bir şey değildir.


Eğer gerçekten bütçe ayırabilecekseniz SEMRUSH kullanın! Yemeyin içmeyin, yeme içme paranızdan kısın şu programı alın! Rakip analizi yapar, nerede eksik olduğunuzu belirler ve sitenizi ciddi anlamda olumlu etkilersiniz.





Organik Hit Nedir?


Organik hit; yönlendirme olmadan kişinin kendi istediğiyle bile isteye bir web sitesine girmesine denilir. Mutlaka içeriğiniz öne çıkmıştır ve isteyerek gelmiştir.


Rakiplerinizi analiz ederek en çok hit aldıkları kelimeleri bulmanız için "rakip site analiz aracı" kullanabilirsiniz. Elbette SEMRUSH bu konuda çok daha etkin ancak herkesin de ayıracak bütçesi olmayabiliyor.


Bir kimsenin hiç bir yönlendirme itekleme olmadan sitenizi ziyaret edilmesi de yine organik hit olarak kabul edilir. Web sitenize organik ziyaretçi çekmeniz son derece önemlidir ki zaten bunu yapabilmeyi amaçlıyoruz.





Organik Hit Arttırma Teknikleri Nelerdir?


Dikkat ettiyseniz üstteki başlıkta artırma yerine "arttırma" yazdım, yani burada kişilerin arama sonuçlarını nasıl yaptığı hata ve çapsızlıklarını dahi kaale alıyorum.


İç SEO başlı başına bir konu ancak tüm yollar web sitemizi güçlendirebilmeye çıkıyor. Şu aşağıdaki başlıkları tek tek ve gerekirse bir uzman yardımıyla ele alın.


  • H1, H2, H3, H4, H5, H6 prensiplerine uyun.
  • Google Analytics, Search Console araçlarıyla metriklerinizi takip edin.
  • HOTJAR vb ile site davranışlarını sıcaklık haritası ile analiz edin.
  • Tasarım ve yazılım kusursuz olsun.
  • Siteniz mobil uyumlu ve hızlı olsun.
  • Para verip sunucuya geçin. Kaliteli bir CDN kullanın.
  • Alt etiketleri, görsel optimizasyonları, ölçüleri ve favicon'u unutmayın!
  • Sitemap.xml, robots.txt, 301 kalıcı, 302 geçici yönlendirmeler önemli.
  • Alan adınız en az 3 yıllık olsun!
  • Arama motoru ve webmaster kayıtları, site resmi doğrulama işlemleri...
  • Alan adınızın WHOIS bilgileri temiz pak olsun.
  • SSL sertifikası yine bir başka önemli konu kesinlikle ihmal etmeyin.
  • SEO uyumlu makaleler yazmayı öğrenin!
  • 1.000 kelimelik yazıda anahtar kelimeniz 10 kez geçebilmeli.
  • Anahtar kelimeleri milletin gözüne sokmayın yedirin!
  • Kullanıcı odaklı, özgün içerikler oluşturun.
  • İçerik başlığınız "işte budur.." dedirtebilsin.
  • Etkili ve havalı bir 404 sayfanız olsun.

Sonuç:


İçime sinen bir yazı olduğunu düşünüyorum. En azından giriş ve orta seviye içerik üreticilerini bir noktaya kadar taşıyabilecek bir yazı. Lütfen soru ve yorumlarınızı paylaşmayı ihmal etmeyin ki bu içeriği düzenli olarak güncelleyebilelim.

Yorumlarınız Değerlidir