Fiverr ile Para Kazanmak İsteyenlere 2021 Kılavuzu - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Fiverr ile Para Kazanmak İsteyenlere 2021 Kılavuzu


Fiverr’dan yapacağınız satışlarla yüzlerce dolar kazanabilirsiniz. Dolar kurunun yüksek oluşuna bağlı olarak kazancınız ülkenizde katlanmış olacaktır. Türkiye özelinde konuşursak Fiverr’dan çalışarak aylık ortalama 350 dolar kazanmanız halinde asgari ücretli bir çalışanın kazancı kadar pasif gelir elde etmiş olacaksınız.


fiverr nedir



İnternetten para kazanmak denildiğinde global piyasada akla gelen ilk platformlardan birisi olan Fiverr çok çeşitli hizmetler ve mini işler pazarlayan kolayca kayıt olarak yeteneklerinizi öne çıkarabileceğiniz çevrimiçi bir pazardır.


2010 yılında kurulan Fiverr, serbest çalışanların mevcut dijital hizmetlerinin reklamını yapabileceği ve listeleyebileceği bir çevrimiçi platform sağlamayı amaçlamaktadır. Satıcıları doğrudan serbest çalışanlarla buluşturan Fiverr'in de bu işten bir komisyon alacağını akıldan çıkarmamak gerekiyor.


Platform'da satıcı veya alıcı olabilirsiniz. Satıcı olmak bir metin yazarı olarak değerli metinler üretebileceğinizi göstermenize imkan veren bir platformda olduğunuz anlamına gelir. Böylece Dünyanın her yerinden trafik alabilirsiniz. Alıcı pozisyonundaysanız birilerini arıyorsunuz demektir. Belki bir logo belki de kısa bir çeviriye ihtiyacınız vardır.


Siparişleri tamamlamak için genellikle bir veya iki gün süre verilir ancak bu teslimat süresinin satıcı tarafından sağlıklı bir şekilde belirlenmesi önemlidir.


Fiverr'i sadece dijital dünya işleri ile ilişkilendirmemek gerekiyor. Aklınıza ne gelirse bulabileceğiniz büyük bir deniz burası. Fiverr'in iki yönlü bir iletişim platformu avantajıyla hem alıcılar hem de satıcılar birbirlerini kolayca bulma fırsatına sahiptir.


Bir alıcı ve satıcı birbirini bulduktan sonra, belirlenen bir hedef, zaman aralığı ve fiyat üzerinde anlaşırlar. Para havuzda durur ve iş tamamlanınca da işi yapanın hesabına geçer. En kaba şekliyle bu şekilde anlatabiliriz. 


Fiverr ile bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir. GİG yani öne çıkarılacak bir pazarlama materyali yapmadan önce kısa bir rakip analizi yapmanızı öneririz. Neler yazmışlar, farklı olma adına neler yapılabilir detaylıca incelenmelidir.


fiverr ile para kazanma



Bir alıcıysanız Fiverr’a işin maliyeti ve yönetim ücretleri için peşin peşin ödeme yaparsınız. Ücret, GİG için ne kadar ödediğinizle alakalıdır. 40 doların altındaki Gig’ler için komisyon 2 ABD Doları, 40 doların üzerindeki Gig’ler için ise yüzde 5'tir.


Yine bir örnekle ilerleyelim; bir satıcı olarak, iş sorunsuz ve revizeleriyle tamamlandıktan sonra ödeme alırsınız. Toplam sipariş değerinin yalnızca yüzde 80’inin ödeneceğini akıldan çıkarmamak önemlidir. Fiverr kalan yüzde 20’yi komisyon ücreti olarak alır.


Örneğin, bir alıcı bir blog makalesi yazmanızı istedi ve bunun için 10 ABD doları teklif ediyor. Tamamlandığında, size 8 ABD doları tutarında son ödeme yapılacak.


Video üretimi, çeviri hizmetleri, dijital pazarlama, SEO odaklı içerik üretimi, Web site tasarımı, grafik dizayn, sosyal medya pazarlaması, influencer marketing ve seslendirme Fiverr'da para kazanabileceğiniz sektörlerdir.


Fiverr’da Nasıl Daha Fazla Satış Elde Edilir?


  • Kaliteli ve güven veren bir profil oluşturmalısınız,
  • Profilinizi çekici hale getirmek için kişisel bir video yüklemeyi düşünün,
  • Fiverr, video eklemenin siparişlerinizi iki kata kadar artırdığını gösteriyor,
  • Kaliteli başlıklar ile kaliteli bir SEO planı oluşturun,
  • Fiverr uygulamasını akıllı telefonunuza yükleyin,
  • 5 yıldızlı geri bildirimler almak için iletişiminizi güçlendirin,
  • Portfolyonuzla ve başarılarınızla ilanlarınızı destekleyin,
  • Revizyonlar konusunda katı olmayın,
  • Sıkça sorulan sorular kısmı oluşturmayı ihmal etmeyin,


Fiverr'da kaydolmak son derece basit. Medyabudur olarak sistemde yeniyiz ve her ay 100 doların altına düşmediğimizi söyleyebilirim. Kayıt olmak isterseniz bağlantı üzerinden ilerleyebilirsiniz. Sorularınız varsa iletişim sayfamız üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir