Siteme Reklam Almak İstiyorum Diyorsanız Okuyun - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Siteme Reklam Almak İstiyorum Diyorsanız Okuyun


Kişisel web sitelerinizi kullanarak para kazanmanın birçok yolu mevcut. Birçok kişiye mikro gelir sağlayabilecek seçeneklerden ilki blog reklamları. 


Web sitenizde görünür bir alan sunarsınız ve karşılığında da gelir elde edersiniz, bu ilk akla gelen yoldur. Özellikle web siteniz 2-3 bin kişinin günlük ziyaretçi trafiğine sahipse bu kârlı bir iş olabilir. Ancak bu tip mikro gelirler elde edebilmek için blogunuza nasıl reklam alacağınıza dair temel unsurları bilmelisiniz.


3 bin kişinin ziyaret ettiği, pat diye çıkmadığı, yorum yazıp birbiriyle etkileşime girdiği Türkçe içerik ağırlıklı bir web sitesinin aylık geliri 150 doların altına düşmez. Bu çoğumuz için komik bir paradır ama sadece yazarak ve kaliteli içerik üreterek bu tutarı kazandığınız düşünüldüğünde epey de motive edici. 


siteme reklam almak istiyorum



Adsense ile Para Kazanma


Para kazanmanın tek yolu Google reklamlarını sitede yayınlamak değil. Hacimli bir web sitesi; ürün tanıtımları yapabilir, kalemi iyiyse metin yazarlığı yapabilir veya ürün satışları üzerinden prim kazanabilir. 


Atıyorum; ziyaretçileriniz size itimat ediyor ve görüşlerinize değer veriyor. Siz de evlerden haşeratı kovacak, börtü böcek sorunlarına kökten çözüm olacak bir ürünü blog'unuzda tanıttınız diyelim. Sizin linkiniz yani bağlantınız üzerinden satın alım gerçekleştirecek müşteriler siz para yani komisyon kazandırır. Affiliate marketing de denmekte.


İlk kez açtığımız web sitelerini boş bir arazi olarak düşünebiliriz. Ne kadar çok kaliteli ve özgün içeriğe sahip olursanız, para kazanmak için karşımıza çıkacak fırsatlar o denli fazla olur. Tek yapmanız gereken ziyaretçilerinize onlara gerçekten faydalı olmak istediğinizi hissetirebilmeniz. 


Siteme Reklam Almak İstiyorum


Aksi takdirde arama sonuçları üzerinden bir şekilde web sitelerinize ulaşacaklar ancak çer çöp içerikle karşılaştıkları için jet hızında sitenizi terk edecekler. Hemen çıkma oranı denen kavrama da değinmiş oluyoruz. Yani hemen çıkmamak, uzunca bir süre kalmak hatta yorum yazmak en güzeli.


Değerli bir ipucu: Bir reklam ağına katılmayı düşünüyorsanız bir kenara not edilebilecek faydalı yollardan biri, web siteniz en az 100 gün boyunca aktif oluncaya yani içerik bakımından zenginleşinceye dek beklemektir. Bu sürenin Türkiye gibi ülkelerde 6 ayı bulabileceği de söyleniyor.


PPC (tıklama başına ödeme) reklamcılık sistemi, ziyaretçi reklama her tıkladığında cüzi bir miktar para kazanmanızı sağlar. Blog reklamları kapsamında karşımıza çıkan kavramlardan birisi olan PPC reklamların içeriğinize yerleştirilmesinin nedeni, makalenizin konusuyla uyumlu bir anahtar kelimeyi hedeflemektir.


Misal; evcil hayvan ürünleriyle alakalı bir web siteniz var ve düzenli olarak içerik giriyorsunuz. Google reklamları da ilgili sayfalarınızda çıkıyor ve elbette sitenizle alakalı. Trafikli bir web siteniz olduğu tezinden hareketle, aldığınız ziyaretlerin reklam gelirine dönüşme oranı kuvvetle muhtemeldir.


Yazı içinde sürekli Google reklamlarından bahsetmemin nedeni en sağlam ve en güvenilir sistem oluşu. Elbette farklı reklam ağlarına da katılabilirsiniz ancak sitenizin her boş alanını reklamlarla ve pop-uplarla doldurmak son derece rahatsız edici bir kullanıcı deneyimi sunacaktır.


Girişte de belirttiğim gibi trafikli bir web siteniz varsa sadece Google'a bağlı kalmazsınız. Çoğu zaman banner alanları satar, tanıtım yazıları yayımlar, sponsorlu içerikler üretir, link alanları pazarlar ve emeğinizi paraya dönüştürebilecek hiç bir fırsatı kaçırmamaya çalışırsınız. 


Reklam sayfanızın son derece profesyonel bir şekilde hazırlanması önemli. Bir medya kiti kurumsal çizginizi oluşturmanızın yanında şartlarınızı da ziyaretçilere aktarır.


Para kazanan bir blog sitesi sahibi olmak istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız e-posta adresimiz medyabudur@gmail.com üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

2 yorum

  1. Yıllardır Adsense aktiftir benim de ama hiçbir optimizasyon yapmadım daha fazla kazanmak için. İstiyorum ama harekete geç(e)miyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilerde tüm optimizasyonları Google yapıyor. Arkadaşların paneldeki önerilere dikkat etmesini öneririm.

      Sil