En Etkili, Yaratıcı ve Başarılı Slogan Örnekleri - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

En Etkili, Yaratıcı ve Başarılı Slogan Örnekleri


Haber sitesi sloganlarını sizler için toparlamıştık hatırlarsınız. Bu yazımızda da biraz daha genele hitap edebilmeyi, başarılı slogan örnekleri sunabilmeyi hedefliyoruz. Özenle hazırlanan bir slogan markanızı tüketicilerin zihninde ön planda ve merkezde tutabilir.


slogan nedir



Marka, şirket veya kişiyle bütünleşecek slogan, üzerine dikkatle eğilmemiz gereken bir konu. Bir eylemi kısa ve etkili bir şekilde verebilmek olarak da biliyoruz. Slogan kelimesi yerine İtalyanca kökenli Motto'nun da kullanıldığını görüyoruz.


Slogan nedir? Slogan, bir ürünü veya şirketi temsil eden, tüketicilerin işletmenizle ilişkilendirmesini istediğiniz temel faydayı ileten bir ifadedir. Oxford Languages' göre ise ​​bize sloganın "reklamcılıkta kullanılan kısa ve çarpıcı veya akılda kalıcı bir ifade" olduğunu söylüyor.


Motto, Latince de "Muttire" yani mırıldanmak veya söylenmek demek. Tarihine de kısaca değindiğimize göre marka slogan örnekleri konusuna hızlıca geçebiliriz. Maddelemeyi sevdiğim için bu yazıda da müsaadenizle aynı formatta ilerleyeceğim.


Peki bu akılda kalıcı sloganlarının arkasında kimler var? Bir tane slogan yazabilmek için ne kadar zaman ve çaba gerekiyor? Başarılı bir slogan yaratmanın formülleri nelerdir? 


İyi sloganlar yazmak zaman, çaba ve yaratıcılık gerektirdiğinden cevaplar o kadar basit olmayabilir. Yine de imkansız bir iş değil.


  • Taklit olmayan, özgün ve orijinal bir ifade seçilmeli.
  • Çabucak hatırlanabilsin, kolayca anlaşılabilsin.
  • 9 veya 10 kelimenin altında tutulmalı. Basit olmalı!
  • Logonuzu, şirketinizin adını ve imajınızı tamamlayabilmeli.
  • Sizi özel kılan şeyleri sloganınıza dahil edebilirsiniz.
  • Slogan Generator tarzı programlardan yararlanın.
  • En iyi sloganlar kısa oldukları için hatırlanırlar.
  • Kesinlikle acele etmeyin.
  • Başarabiliyorsanız esprili olsun.
  • Mümkünse harekete geçirici bir mesaj kullanın.
  • Dürüst olun ve kendinizi fazla övmeyin.
  • Ritim ve bir kafiye içeriyor olabilir.
  • Logaster, Procato ve benzer oluşturulardan ilham alın.
  • Etik değerlerinizi düşünün.
  • Unutmayın; az daha fazlası olabilir

Verizon, "Beni Şimdi Duyabiliyor musun?" ile iyi bir performans sergiledi ancak zamanla bu sloganın etkisini kaybettiği söylenebilir. Bir slogan seçerken 10 yıl sonrasını da düşünebilmek gerekir. Hemen hemen her cep telefonu görüşmesi artık kristal berraklığında olduğundan bu sloganın çöp olduğunu söyleyebiliriz.

Sloganınızın tek başına ayakta durabileceğinden yani yapıyı tam olarak ifade edebileceğinden emin olmalıyız. Sloganınız sır ve gizem içermemeli! Herhangi bir ek bilgiye ihtiyaç duymadan hedef kitlenize işinizin ne olduğunu izah edebilmeli.

Örneğin, Cartoon Network'ün "The Best Place for Cartoons" programı, insanlara izlediklerinde tam olarak ne alacaklarını söyler. Bu sloganı "Çizgi Filmler için En İyi Yer" şeklinde özetlemek mümkün.

slogan oluşturma



Ayrıca hedeflediğiniz coğrafyayı da göz önünde bulundurmanız gerekir. Uluslararası ticaret yapıyorsanız, sloganınızı başka bir dile çevirdiğinizde anlamının önemli ölçüde değişebileceğini unutmayın.

KFC Çin'de piyasaya sürüldüğünde mevcut sloganı "Eat Your Fingers Off"a çevrilmişti.

  • Başarılı slogan kolayca ezberlenebilir olmalıdır. Kısa ve basit, bazen komik ve kesinlikle sadece bir kez dinledikten veya okuduktan sonra insanların akıllarında kalabilmeli.
  • Samimi bir üslubu vardır ve şirket veya kurum için olumlu bir imaj yaratır. En iyi sloganlar canlıdır ve tüketiciler üzerinde iyi bir izlenim bırakmak adına olumlu ve ikna edici kelimeler içerir.
  • Bir şirketin veya ürünün ana faydasını sunar. Sadece birkaç kelime de okusak, bir müşteri olarak ilgili ürünü satın aldığımızda veya bir hizmeti kullandığımızda elimize nelerin geçeceğini biliriz.
  • Markanın öne çıkmasını sağlar. İyi bir slogan, ürününüzün en iyi özelliklerini vurgular. Ürününüzün rakiplerinizden ne kadar farklı olduğunu ve neden onlardan daha iyi olduğunuzu gösterir. Örneğin, belki teslimat hizmetiniz şehirdeki en hızlısı ya da meyve şekerinizin tatlılar arasında en az kaloriye sahip olduğunu varsayalım.
  • Maksimum etki için sloganınızı güçlü bir logo ile eşleştirin. Önce her zaman logo gelir. Bir slogan aramaya başlamadan önce markanızı temsil edecek akıllı bir amblem tasarlayın. Ambleminizin ve sloganınızın birbirini tamamladığından ve tutarlı bir hikaye anlattığından emin olun.

Benzersiz bir marka adı ve logo geliştirmek için zaman ayırdığınızda, mükemmel şirket sloganını bulabilmek; yapılacaklar listenizin üst sıralarında yer almalıdır. Bu kompakt cümle, kitlenizin hakkınızda duyduğu ilk şeylerden biri olacaktır, bu nedenle markanızın, ürünlerinizin ve imajınızın doğru bir şekilde temsil edilmesi çok önemlidir.

İşletmenize uyan akılda kalıcı bir slogan oluşturmak için burada sunduğumuz ipuçlarını kullanın veya  uzman tasarımcılardan yararlanın. MedyaBudur slogan ve kurumsal kimlik ihtiyaçlarınız için sizlerin yanında ve bir telefon uzağınızda!

1 yorum

  1. Slogan gerçekten çok önemli. Kurumsal kimlik içinde olmazsa olmazlardan.

    YanıtlaSil