Online Para Kazanma İçin 59 Harika Online İş Fikirleri - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Online Para Kazanma İçin 59 Harika Online İş Fikirleri


İnternetten para kazanmaya başlamaya sonunda karar verdiniz mi, ya da bunun nasıl yapılabileceğini mi öğrenmeye çalışıyorsunuz? Harika! Dijital Dünya, para kazanmak için biraz zaman ve çaba harcayabilecek herkese konforlu fırsatlar sunar ve bu fırsatlar, kimi zaman geçim sağlamanın çok daha ötesine geçebilir.


ABD'de klavye başında çalışan kişilerin sayısı 2014'ten 2019'a kadar 52 milyondan 57 milyona yükseldi buraya dikkat. Konuyla ilgili aktarabileceğimiz ilk ve en iyi şey, ürün satmak zorunda kalmamanızdır. Belirli bir bir beceriye veya uzmanlığa sahipseniz, bunlardan da para kazanabilirsiniz.


Ancak, çevrimiçi para kazanma hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız ilk adımların dikkatlice atılması şarttır. Bu, özellikle arama motorlarını kullanma konusunda gerçekten yetenekli değilseniz ve güvenilir öğrenme kaynakları bulamıyorsanız geçerlidir.


Endişelenmeyin! Bu fırsatları belirlemek için kapsamlı araştırmalar yaptık. Hatta ekstra yol kat ettik ve işinizi kolaylaştırmak adına tüm eğlenceli iş fikirlerini ilgili kategorilere ayırdık.


online iş fikirleri



Blog İş Fikirleri


1994 yılında hayatımıza giren bloglar ağırlıklı olarak kişisel günlükler olarak tanınmaktaydı. Zamanla, gelişip çift yönlü iletişim kanalları haline geldiler. İnsanlar fikirlerini daha geniş kitlelere iletmek, ürün veya hizmet incelemeleri yazmak, çeşitli konularda adım adım kılavuzlar sağlamak için blogları kullanmaya başladılar.

Değerli fikirleriniz varsa ve bunları aktarma konusunda yetenekliyseniz, blog yazmak sizin için doğru iş fikri olabilir. Önünüzde birden fazla kariyer yolu var. Yazmayı seviyorsanız blog yazmak da tek seçenek değildir. Belki vlog çekmeyi daha çekici bulursun. Gelin bu kategorideki iş fikirlerini inceleyelim.

Karlı bir blog başlatın 


İster kişisel ister kurumsal olsun, bugün bir web sitesini hayata geçirmek için bir programlama gurusu olmanıza gerek yok. Hayal ettiğinizden daha hızlı bir şekilde hatta dakikalar içinde kendi web sitenizi açabilir ve hemen blog yazmaya başlayabilirsiniz. 

Bir blogdan kazanç sağlamanın birkaç yolu vardır - satış ortaklığı bağlantılarıyla başlayabilir veya reklamlar için ödeme alabilirsiniz. Ne kadar fazla trafik toplarsanız o kadar kazanç elde edersiniz zira gelir, trafik ve dönüşüm oranları ile ölçeklenir.

Bir podcast başlatın 


Fikirlerinizi ve içgörülerinizi hedef kitleyle yazarak paylaşmak zorunda değilsiniz. Konuşmaktan hoşlanıyorsanız ve ses tonunuza güveniyorsanız podcasting'i oldukça ilginç bulacaksınız. 

Sponsorluklar ve ürün tanıtımı (pazarlaması) yoluyla para kazanabilir veya içeriğinizi başka bir amaçla değerlendirip sesli kitap olarak satabilirsiniz. Spotify ve Apple gibi popüler platformlarda podcast'lerinizden para kazanmanız mümkündür.

Instagram'da popüler olabilirsiniz


Sosyal medyada takılmayı seviyorsanız ve paylaşımlarınızın kalitesine güveniyorsanız, büyük bir takipçi kitlesi oluşturarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Instagram, influencer olmak isteyip istemediğinizi düşünmenize yardımcı oldukça popüler bir platformdur. 

Dışarıda ünlü olmadığı halde mikro gelir elde eden pek çok etkileyici var. Bir ürünü veya hizmeti tanıtmak, biyografinizde bağlı kuruluş bağlantılarını paylaşmak veya bir marka elçisi olmak için ücret alabilirsiniz.

Sosyal medya yöneticisi olmak


Sosyal medya platformlarında kendinizi rahat hissediyorsanız ve ilişkiler kurmak veya itibarı için bunlardan nasıl yararlanacağınızı biliyorsanız, sosyal medya yöneticiliği aradığınız kariyer fırsatı olabilir. 

Kişi veya kurumların sosyal medya profilinden sorumlu olacaksınız ve becerilerinizi şirketin sosyal medyadaki varlığını geliştirmek, güven oluşturmak ve tüketicilerle iletişim kurmak için kullanacaksınız.

Bir YouTube kanalı oluşturun 


YouTube, blog yazmak yerine vlog yapmayı tercih ediyorsanız odaklanmak için harika bir platformdur. Doğrudan takipçilerinizle konuşabilir, görüşlerinizi, incelemelerinizi paylaşabilir veya kılavuzlar oluşturabilirsiniz. 

Ne kadar benzersiz izleyici alırsanız o kadar çok para kazanırsınız. Ayrıca daha fazla izleyici çekmek için videolarınızı nasıl optimize edeceğinizi öğrenmeyi de ilginç bulacağınıza eminiz.

internetten para kazanma



İş Fikirleri Satmak


Becerilerinizi, uzmanlığınızı veya deneyimlerinizi belirli bir alanda toplayıp tanıtabilirseniz bunları başkalarına da aktarabilirsiniz. 

İnsanlar, ister video ister PDF belgeler olsun, kaliteli öğrenme materyalleri için para ödemeye hazırdır. Bilginizi yaratıcı yollarla satabilirsiniz. Bir yöntem belirlemeden önce, bakir ve NİŞ alanları belirlemek adına hızlı bir rakip analizi yaptığınızdan emin olun.

Çevrimiçi kurslar sunmak


Çevrimiçi kurslar oluşturmak, değerli bilginizi satmaya başlamanın en kolay yoludur. Udemy gibi birçok öğrenme platformu, dijital dünyaya aşina öğrenciler arasında popülerdir. 

Yerleşik bir platformdan beslenmenin iyi yanı, büyük bir havuza erişebilmenizdir. Ayrıca, kurslarınızı pazarlamak, kaydetmek ve yapılandırmak için ihtiyacınız olan tüm araçlara da erişebilirsiniz.

Özel dersler vermek


Birçok öğrenci belirli konularla mücadele eder, kaliteli kaynaklara ihtiyaç duyar. Bu konulardaki deneyim ve bilginizden para kazanabilir, zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olabilirsiniz. 

Bugün çevrimiçi bir öğretmen olmak son derece kolaydır. Yapmanız gereken tek şey, Tutor gibi özel ders platformlarından birine kaydolmak ve aynı gün öğrencilere ders vermeye başlamak. Eğer halihazırda bir öğretmenseniz bunu duyurmanız da hiç zor olmaz.

Koçluk yapmak


Koçluk hızla gelişen ve talep gören bir endüstri halini aldı. İkili ilişkilerde güçlüyseniz ve değerli becerilere sahipseniz, bilgi ve deneyimlerinizi başkalarına aktarmak için kalitenizden yararlanabilirsiniz. 

Hemen hemen istediğiniz herhangi bir alanda koçluk yapabilirsiniz; iş, ilişkiler, fitness, kariyer ve çok daha fazlası. Koçluk çabalarınızdan para kazanmak için kullanabileceğiniz coachfinderonline gibi çeşitli platformlar vardır.

Danışmanlık yapmak


Bu sektör de oldukça kazançlı alternatifler sunar. İş stratejisi, yönetim, operasyonlar, finans ve İK alanlarında uzun yıllara dayanan bilgileriniz varsa, bazı kaliteli çevrimiçi danışmanlık araçlarını deneyebilir ve yine deneyimlerinizi sunabilirsiniz. 

Bu; sağlık, kamu sektörü ve enerji gibi sektörlerde faydalı olabilir. Başlangıç ​​olarak kullanabileceğiniz platformlardan biri de consultancy.org'dur.

Kişisel antrenör veya sağlık koçu olmak


Egzersiz ve spor planlarını nasıl kişiselleştireceğinizi ve insanları bu rejimlere bağlı kalmaya nasıl motive edeceğinizi biliyorsanız, bu kolayca ana gelir kaynağınız olabilir. Müşteri bulmak için yardımcı olabilecek kaynaklar: Fitnesstrainer veya UpWork.

Giyim ve alışveriş asistanı olmak


Bir giyim alışveriş asistanı, alışveriş önerilerinde ve tavsiyelerde bulunan kişidir. Bu, en son moda trendlerini bilen, önerilerini müşterinin kişisel tarzına ve tercihlerine göre şekillendiren kimselere göre bir deneyim. Moda deneyimleriniz varsa kariyerinize Freelancer veya Fiverr'da başlayabilirsiniz.

Finans hizmetleri sunmak


Uzak muhasebeciler arayan binlerce küçük işletme ve girişim var. Bu işi uzaktan yapacak kadar kendinize güveniyorsanız ve dijital iletişim araçlarında iyiyseniz emin olun kolayca müşteri bulabilirsiniz. Freelancer veya Peopleperhour'daki iş ilanlarına bakmanızı öneririm.

web sitesi kurarak para kazanmak



Web Sitesi İş Fikirleri


Tek satır kodlama bilmeden yapabileceğiniz onlarca farklı iş fikri bulunmakta. Sizler için bunları giriş seviyesi okuyucuların dahi anlayabileceği bir sadelikte özetlemek isterim:

Bir niş web sitesi oluşturun 


Bir NİŞ web sitesi kurarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Ana ilginiz veya tutkunuz nedir öncelikle bu sorulara cevap vererek başlayalım. NİŞ derken kastımız; daha önce pek düşünülmemiş ve bakir bir alan.

Bir niş web sitesi, sunduğunuz içerikle gerçekten ilgilenen kıymetli ziyaretçileri çekmenize yardımcı olacaktır. Daha fazla trafik aldığınızda, web sitenizden reklamlar ve bağlı kuruluş bağlantıları aracılığıyla para kazanabilir veya ürün veya hizmet satmaya başlayabilirsiniz.

Bir web sitesi satın alın veya satın


Ortalarda satılık binlerce web sitesi var. Halihazırda kurulmuş veya atıl durumda olan bir web sitesine yatırım yaparak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Dikkat edilecek şeyler; alan adının yaşı ve geçmişi, olası Google cezaları ve web sitesinin teknolojisi. Flippa, satılık web siteleri aramaya başlayabileceğiniz sağlam bir pazar yeridir.

Alan adlarını satın alın veya satın 


Alan adları alıp satarark para kazanabileceğinizi biliyor muydunuz? Zor olan kısım, gelecekte hangi ucuz alan adlarının değerlenebileceğini belirlemektir. Bir nevi borsa gibidir. Ticari becerilerinizi test etmek istiyorsanız, Sedo'da alan alıp satabilir ve açık artırmalara katılabilirsiniz.

Web geliştirme uzmanı olmak


Özellikle üst düzey bir geliştiriciyseniz, web endüstrisinde inanın çok para var. Küçük web geliştiricileri için dahi işler var. Upwork'te web teknolojileri ve programlama dilleri konusundaki bilginizi paraya dönüştürebilirsiniz. Freelancer ve Fiverr gibi platformlarda iş aramanızı genişletmekten çekinmeyin.

SEO hizmetleri sunmak


En iyi optimizasyon (SEO) uygulamalarını öğrenmeye zaman ve çaba harcamak iyi bir karardır. 

İçerik ve optimizasyon işlerinde ilerlemek için çok derin bir bilgiye gerek yok. Sabırlı ve düzenli olmak, algoritmaları takip etmek, rakip analizleri yapmak ve çok izleyip çok da okumak gerekiyor. Analizlerin çoğunu araçlar yaptığı için elbette aşinalık da şart.

internetten pazarlama



Programlama İş Fikirleri


Yazılım geliştirme çok kazançlı bir kariyerdir. Geliştiriciler ortalama 107.510 dolar maaş alıyor. 

Ancak, bu kariyer yolunu çekici kılan yalnızca potansiyel maaş ve imkanlar değildir. Aynı zamanda özgürlüktür. Yetenekli bir programcıysanız ve 9-5 çalışma rutini ile ilgilenmiyorsanız yüzler fırsata sahipsiniz.

Programcılar farklı endüstrilerde yüksek talep görmektedir. Uzmanlığınızı ve çalışma saatlerinizi en ciddi teklifi verene satabilir, kendinize ait bir şeyler (uygulamalar) yaratabilir veya başkalarının web site veya uygulamalarını test edebilirsiniz. İşte sizin için sıraladığımız bazı çok ilginç çevrimiçi iş fikirleri.

Serbest çalışan bir programcı olun 


Programcılara ihtiyacı olan bireyler ve işletmeler olduğu düşünüldüğünde serbest çalışan bir programcı olmak özgür ruhlu kişiler için en uygun kariyer seçeneğidir. 

Durumla ilgili en avantajlı şey, kiminle çalışmak istediğinizi seçebilmenizdir. Ayrıca önceden belirlenmiş son teslim tarihlerini karşıladığınız sürece istediğiniz yerden çalışabilirsiniz. Bu yazıda onlarca kez geçirdiğimiz Upwork, serbest programcı kariyerinize başlamanıza yardımcı olacak sağlam ve güvenilir bir platformdur.

Kendi uygulamanızı geliştirin 


Her zaman herkesin harika bir uygulama fikri olmuştur. Böyle bir düşünceniz varsa, günlük işiniz nedeniyle de bunu tamamlayamadıysanız, bu sizin son şansınız. 

Kendi uygulamanızı geliştirin ve popüler uygulama pazarlarında yayınlayın. Farklı para kazanma seçenekleriniz olacaktır. Teknik veya içerik anlamında yardıma ihtiyacınız olursa, daha hızlı yol almak için her zaman bir serbest programcı tutabilirsiniz.

Bir SaaS uygulaması oluşturun 


Bu yazılım, mükemmel bir gelir potansiyeline sahiptir. Bilginizi, yüzlerce kullanıcının aynı anda kullanabileceği bir uygulama oluşturmak için kullanabilirsiniz. 

SaaS uygulamaları harikadır çünkü farklı abonelik fiyatlandırma planları sunmanıza olanak tanır. Tek zorluk, hangi hizmetin sunulacağını ve hangi pazarın hedefleneceğini belirlemek olacaktır.

Kavramı da biraz açmak gerekir. Hizmet olarak yazılım kullanıcılara bulut tabanlı uygulamalara erişim ve kullanım olanağı sağlayan, merkezi olarak barındırılan, aboneliğe bağlı bir lisanslama ve dağıtım modeli olarak tanımlanmaktadır. E-posta servisleri, elektronik takvim ve çeşitli ofis uygulamaları SaaS'ın yaygın kullanım alanlarıdır.

WordPress web sitesi danışmanı olun


Yoğun pazar payı ile WordPress en dominant CMS (İçerik Yönetim Sistemi) 'dir. Kullanımı ve bakımı kolay olsa da, özelleştirilmiş WordPress web siteleri için yetenekli geliştiriciler ve yöneticiler gerekir. 

Bir WordPress web sitesi danışmanı olarak hizmet sunabilirsiniz. Kimi zaman paylaşımlı hosting'den sunucuya geçmek isteyenlere yardımcı olur, ağırlıklarından kurtulmak ve hızlanmak isteyen web sitelerine yol gösterirsiniz.

Bulut hizmeti yöneticisi olmak


Yalnızca programlama konusunda yetkin değilsiniz; aynı zamanda bulut bilişimin teknik yönlerini de anlıyorsunuz diyelim, bulut hizmeti yöneticisi olarak çalışabilirsiniz. Bir bulut hizmetinin yaşam döngüsünden siz sorumlu olacaksınız. Programcılar için niş işlerden biridir.

Ürün test sorumlusu olmak


Son olarak, uygulama geliştirme projelerindeki deneyiminiz sizi bir ürün testçisi olma noktasında mükemmel bir seçim yapar. 

Teknik bilginiz, hataları nerede arayacağınızı bilmenize ve aynı zamanda tespit edilen sorunlara olası çözümler sunmanıza olanak tanır. Serbest çalışanlar için tüm büyük platformlarda ürün test uzmanı veya gizli müşteri iş ilanlarını arayarak işe başlayabilirsiniz.

grafik tasarımı yapmak



Tasarım ve Görsel Düzenleme İşleri


Grafik tasarım alanında yaratıcıysanız ve ilgili yazılımları nasıl kullanacağınızı biliyorsanız, çevrimiçi olarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Logodan web sitesi tasarımına kadar çeşitli görevleri kolayca üstlenebilirsiniz. Burada da becerilerinizi en yüksek teklifi verene sunabileceğiniz birkaç çevrimiçi pazar yeri mevcuttur.

Web tasarımı uzmanlığı yapmak


Bir web sitesinin görsel çekiciliği ve mizanpajı, kullanıcı deneyimi üzerinde doğrudan ve dramatik bir etkiye sahiptir. Birçok şirket ve kişi, en son ve en iyi uygulamalara adapte tasarımlar sunabilecek deneyimli web tasarımcıları arıyor. Bunu nasıl yapacağınızı biliyorsanız tüm büyük platformlarda kolayca iş bulabilirsiniz.

Grafik tasarım işleri yapmak


Grafik tasarım, bir kişinin sahip olabileceği en eğlenceli becerilerden biridir. Takip edebileceğiniz birçok çevrimiçi iş fikri var. İlk akla gelen becerilerinizi serbest çalışan olarak sunmaktır. Şablonlar ve grafikler oluşturabilir ve bunları Creative Market veya Graphic River'da satışa sunabilirsiniz.

Fotoğraf düzenleyici olmak


Fotoğraf düzenleme yazılımlarının kullanımı çok daha kolay hale gelse de, hala profesyonel fotoğraf düzenleyicilere ve rötuş uzmanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. 

Özellikle e-ticaret platformlarının artmasıyla birlikte büyük bir pazarın olduğundan söz edebiliriz. Ürün fotoğrafları çekme ve bunları düzenleme konusunda deneyimliyseniz freelancer platformlarında birçok iş teklifi bulabilirsiniz.

Stok fotoğrafçılığı yapmak


Kendinizi sık sık elinizde bir DSLR fotoğraf makinesiyle mi buluyorsunuz, cep telefonunuzla da olsa fotoğraf çekmeyi seviyor musunuz? Harika. 

Kusursuz çekimler yapmayı bilmek, sadece bir hobiniz olsa bile, potansiyel olarak size çok para kazandırabilir. En iyi fotoğraflarınızı çekebilir ve bunları Shutterstock ve StockPhotoSecrets gibi stok fotoğraf web sitelerine yükleyebilirsiniz.

Stok video kameramanlığı


Aynı şey videolar çekmeyi sevenler için de geçerlidir. Storyblocks ve Videvo gibi stok videografi sitelerine mutlaka uğramalısınız. Her gün binlerce video satılmaktadır. Hangi videoların talep gördüğünü öğrenmek için biraz araştırma yapın, bir set oluşturun ve kameranızla eğlenin. Bazı insanlar stok videoları için fazladan ödeme yapmaya hazırdır.

Profesyonel video düzenleyiciliği


Video düzenleme işi şakaya gelmez. Deneyim, bilgi, iyi bir altyapı, yazılım ve donanım olarak da güçlü olmayı gerektirir. 

Tüm bunlara sahipseniz, profesyonel video düzenleme becerilerinizi satabilirsiniz. Bordrolu olarak bir video düzenleyiciye sahip olmak oldukça pahalıdır, bu nedenle birçok şirket çalışmalarını serbest çalışanlara yaptırmaktadır.

İç mimarlık


İç mimarlık, fikirlerinizi çekici 3D renderlarla kolayca iletebileceğiniz, uygulanabilir ve eğlenceli bir iş fikridir. Bu alanda uzmansanız, serbest çalışanlar için platformlarda kolayca proje bulabileceksiniz. En iyi çalışmanızı içeren bir portföy oluşturduğunuzdan emin olun.

Baskı ve tasarım işleri yapmak


Talep üzerine baskı, grafik tasarımcılar için çok ilginç ve kısa süreli bir çevrimiçi iş modelidir. 

Sanatınızdan daha verimli bir şekilde para kazanmak için kullanabilirsiniz. Tasarımlarınızı t-shirt, kupa, şapka gibi çeşitli ürünlere basarak satabilirsiniz. Bu işlerde deneyim kazanmak istiyorsanız Printful ve Printify'a göz atın derim.

mikro gelir nedir



Ses Endüstrisi İş Fikirleri


Ses endüstrisi, birçok farklı kariyer yolu sunan ve eğlenceli para kazanma fırsatları ile dolu oldukça bakir bir alan. 

Yetenekli bir müzisyenseniz, ses sanatçısı da olabilirsiniz veya müzik için keskin bir kulağınız varsa, sizin için ilginç ve yeni bir gelir kapısı oluşabilir. Sonunda hobilerinizde gelir elde etmekten mutlu olacaksınız. 

Peki nereden başlamalısınız? Aşağıda, ilgili uzmanlığa ve yeteneğe sahip olanların tercih edebileceği birkaç çevrimiçi iş fikri mevcut.

Sesli jingle satmak


Herkes çekici ses jingle'larının nasıl oluşturulacağını bilmiyor ve bunun için bir pazar var. Bir enstrümanın nasıl çalınacağını veya müzik yazılımının nasıl kullanılacağını biliyorsanız, jingle'ınızı Pond 5 ve Audio Jungle gibi platformlarda potansiyel müşterilere satabilirsiniz.

Profesyonel ses düzenleyiliği


Ses düzenleme; özellikle farklı ses düzenleme araçlarında deneyimli ve yetkinseniz, para kazanmak için kolay bir beceridir. Çeşitli sektörlerden müşteriler bulabilirsiniz. Ses düzenleme becerilerinizi satmaya başlamanın en iyi yolu, serbest çalışanlar için büyük platformlarda hesaplar oluşturmak olacaktır.

DJ'lik yapmak


İster inanın ister inanmayın, DJ'lik hala revaçta bir meslek. Daha da önemlisi, çevrimiçi olarak dahi yapılabilir. DJ olarak becerilerinizden para kazanmak için birkaç seçeneğiniz var. 

Akış platformlarında canlı oturumlar yapabilirsiniz. Ayrıca oturumlarınızı premium kullanıcılar için kaydedip yükleyebilir veya ödeme yapan müşterilere özel oturumlar yapabilirsiniz.

Seslendirme çalışmaları yapmak


Yetenekli seslendirme sanatçılarına her sektörde ihtiyaç vardır. Sesinizle harikalar yaratabileceğinize inanıyorsanız, pazarlama ve eğlence sektörlerinde çalışabilirsiniz. Serbest çalışanlar için büyük bir platforma kaydolabilir veya yalnızca seslendirme işlerini listeleme konusunda uzmanlaşmış platformları tercih edebilirsiniz.


pazarlama yapmak


Pazarlama İş Fikirleri

Dijital teknolojilerin etkisi ve güncellenen müşteri davranışları ile büyük ölçüde değişen pazarlama kavram olarak, eski klasik yöntemlerden yeni dijital yöntemlere kaymıştır. Yetenekli bir dijital pazarlamacı olarak, çevrimiçi olarak birçok iş bulabileceksiniz. Hatta kendi çevrimiçi pazarlama işinizi bile başlatabilirsiniz.

Reklam kampanyaları oluşturmak


Çevrimiçi reklam platformları, arama motorlarını ve sosyal medya platformlarını kapsar. Facebook reklam kampanyalarının nasıl oluşturulacağını biliyor musunuz veya Google yahut Instagram? 

Harika, çünkü birçok şirket sezonluk pazarlama çalışmaları yürütüyor. Deneyimlerinizi satabilir ve işletmelerin farklı platformlarda hedef kitlelerine ulaşmalarına yardımcı olabilirsiniz. Bir web sitesi kurun ve ücretli reklamlarda uzmanlaşmış kendi pazarlama markanızı başlatın.

Serbest içerik pazarlaması 


Şu zamanlarda iyi ve kalifiye bir içerik pazarlamacı bulabilmek oldukça zor. Bunun temel nedeni, kişinin değerli içeriği nasıl oluşturacağını, planlayacağını ve paylaşacağını bilmesi konusunda yaşadığı zorluk. Ancak bunu nasıl yapacağınızı bildiğinize göre, bu değerli beceriyi satmaya başlayabilirsiniz. Upwork, Freelancer ve Peopleperhour'da ilgili birçok iş teklifi bulabilirsiniz.

Ürün pazarlaması yapmak


Bağlı kuruluş pazarlaması da denen model, özellikle yerleşik bir çevrimiçi varlığınız varsa harika bir iş modelidir. Yapmanız gereken tek şey bağlı kuruluş bağlantıları alıp uygun yerlere yerleştirmek ve hedef kitlenizden biri her tıkladığında ve bir satın alma işlemini tamamladığında pasif olarak para kazanmaya başlamak. Amazon'u bir inceleyin derim!

içerik yazarak para kazanmak



İçerik Yazarak Para Kazanmak


Birçok insan, yazma becerilerinin bu gün ve bu çağda değersiz ve modasının geçmiş olduğunu düşünüyor. Gerçek ise tam tersi. Okuyucuların dikkatini çekmeyi beceren, belirli bir ses ve tona sahip mesajlar iletebiliyorsanız, kabiliyetlerinizi kolayca satabilirsiniz.

Yapabileceğin şey nedir? Kiralık bir yazar olabilir, blog gönderilerine odaklanabilir veya e-kitap yazabilirsiniz. İşte yazarlar için ayrılmış çevrimiçi iş fikirlerine daha ayrıntılı bir bakış.

Serbest Metin Yazarlığı


Genel olarak yazma becerilerinize güveniyorsanız ve çevrimiçi kaynakları araştırmaktan da hoşlanıyorsanız, o zaman serbest çalışan bir metin yazarı olarak bir kariyerinizi planlamayı düşünmelisiniz. 

Çeşitli konularda bilginizi genişletebilecek ve farklı sektörlerden pazarlamacılarla el ele çalışabileceksiniz. Serbest çalışanlar için önde gelen platformlardan bazılarında iş aramanızı öneririm.

E-kitap yazma 


Serbest metin yazarları blog makaleleri ve değerli içerikler sunmaya odaklanırken, serbest çalışan e-kitap yazarları e-kitap konusunda uzmanlaşmıştır. E-Kitap üretmeye zihnen ve fikren hazır olduğunuzu düşünüyorsanız, Upwork'te bir hesap oluşturun ve iş aramaya başlayın.

Hayalet Yazarlık


Hayalet yazarlık değişik bir iş. Çalışmanızın başkası adı altında yayınlanması sizi rahatsız etmiyorsa, bir hayalet yazar olarak çalışmaktan keyif alacaksınız. Sık sık makaleler, SEO içeriği ve e-kitaplar üreteceksiniz. Serbest çalışma seçeneğini deneyebilir veya kendi çevrimiçi hayalet yazarlık hizmetleri işinizi başlatabilirsiniz.

Çevirmenlik


Çevrimiçi çevirmenlere büyük bir talep var. İki dilli olmak harika bir avantajdır ve bundan kolayca para kazanabilirsiniz. Fırsatlar farklı sektörlere yayılmıştır. Çevrimiçi platformlar için altyazı çevirmeni olarak çalışabilir veya teknik belgeleri, kılavuzları ve talimatları çevirmek için serbest çeviriler arayabilirsiniz.

evden veri girişi



Veri İş Fikirleri


Verilere aşıksanız, özellikle bilgisayar ve veri analitiği araçlarıyla ilgili bazı becerileriniz varsa bu sizin için harika bir haber. Ancak, verilerle ilgili çevrimiçi iş fırsatları söz konusu olduğunda, yalnızca iki güvenilir seçenek bulabildik. Sizin için keşfettiğimiz fikirlere bir göz atalım.

Evden veri girişi 


Hesap tablolarını doldurmak için birkaç saat bilgisayar başında oturmanın sizin için bir sakıncası yok mu? Harika. Ev veri girişi tekrarlayan bir iştir ve eğlencesi tartışılır bu işi sürekli olarak yapmak herkes için cazip gelmez. Upwork ve Freelancer'da günlük olarak yayınlanan düzinelerce veri girişi görevi vardır.

Veri analizi yapmak


Favori veri analiz araçlarınızdaki özellikleri nasıl kullanacağınızı öğrenmek için harcadığınız tüm bu zaman artık karşılığını verecek. Veri analistleri hemen hemen her sektörde aranır. 

Ham verileri kullanmak olağanüstü bir beceridir ve onu büyük paralara satabileceksiniz. Bazı kısa vadeli projeler için Upwork'e de başvurabilirsiniz, ancak uzun vadeli etkileşimler istiyorsanız LinkedIn, kullanmak için daha iyi bir platform olabilir.

emlakçılık yapmak



Gayrimenkul / Yatırım İş Fikirleri


Gayrimenkul sektörü yatırım yapmayı veya hizmet sunmayı isteyenler için oldukça dinamiktir.

​​Paranızı yatırın 


Fazladan nakit paraya ya da değere sahipseniz, paranızın sizin için çalışmasını sağlayabilirsiniz. 

Hisse senetlerine yatırım yaparken kullanılacak en iyi aracıyı bulmak için bazı çevrimiçi yorum veya incelemelerine bakabilirsiniz. Yahut yeni başlayanlar için güvenilir ticaret platformları arayabilirsiniz. 

Hayatımıza yeni giren kripto para birimi de bazı insanlar için çekicidir. Kişisel olarak neyi daha çekici bulduğunuza karar verebilmek için araştırmaktan çekinmeyin.

Emlak komisyoncusu olmak


Satış konuşması yapmak sıkıcı gelmiyorsa ve harika iletişim becerilerine sahipseniz, çevrimiçi emlak komisyoncusu olmak sizin için uygun bir iş fikridir. 

Kendi emlak web sitenizin olması elbette bir artıdır. Bazı ülkelerde emlak sektöründe çalışmaya başlamadan önce bir emlak komisyoncusu lisansı almanız gerektiğini unutmayın.

e-ticaret ile para kazanmak



E-Ticaret İş Fikirleri


E-ticaret malumunuz Dünya'da hızla büyüyen bir endüstridir. 2020'de e-ticaret 4,24 trilyon dolar gelir elde etti ve gelirlerinin 2022'ye kadar 5,4 trilyon dolara çıkacağı tahmin ediliyor. Piyasalar doymuş olmaktan çok uzak, bu da size gerekli manevraları yapmak ve pazardan kendi payınızı almak için bolca alan bırakıyor.

Kendi ürünlerinizi satın


Sahip olduğunuz, ürettiğiniz, aracısı olduğunuz veya kullanmadığınız ürünleri satarak para kazanabilirsiniz. Kendi web siteniz olmasına bile gerek yok. Hemen pazara katılmak ve kendi ürünlerinizi satmaya başlamak için Shopify'ı kullanabilirsiniz. 

Dropshipping


Dropshipping, e-ticaret endüstrisinde para kazanmanın en popüler yöntemlerinden biridir. Diğer şirketlerde depolama, paketleme ve nakliye hizmetleri söz konusuyken sizi böyle sıkıntılardan uzak tutar. 

İşiniz bir pazar seçmek ve yüksek talep gören ürünleri belirlemek. Gerisini Shopify gibi platformlar üzerinden halledebilirsiniz. Özetle bir XML alır ve sitenize entegre edersiniz. Satışı, pazarlamayı ve takibi başkaları yapar.

E-ticaret mağazaları kurma


E-ticaret konusunda içerik ve yönlendirme açısından bilgiliyseniz, deneyimlerinizi satabilirsiniz. Diğer kişi ve şirketler için e-ticaret mağazaları kurmak zor ancak son derece kazançlı bir iştir. 

Siteleri sıfırdan oluşturmak zorunda değilsiniz. Örneğin, WordPress'i WooCommerce eklentisi üzerinden kullanmak, birkaç gün içinde bir mağaza açmanıza ve çalıştırmanıza olanak tanır. 

Ürün incelemeleri yapmak


Ürün incelemeleri yapmak gerçek bir şeydir. Bazı e-ticaret pazarlarında rekabet zorlayıcı. Bazı şirketler ürün incelemeleri sipariş etmeye isteklidir. Ürün incelemelerini nasıl yazacağınızı biliyorsanız para kazanabilirsiniz. Bu kategorideki iş tekliflerinin çoğu Upwork ve Jooble'da bulunabilir.

iş bulmak



İletişim Odaklı İş Fikirleri


Bazı insanlar güçlü iletişim becerileri ve ikna kabiliyetleri ile tanınıtlar. Bu açıklamaya uyuyor musunuz? Bu konuda kendinize güveniyorsanız, iletişimle ilgili bazı çevrimiçi iş fikirlerini notlarınızın arasına alabilirsiniz. 

Evet, sadece insanlarla konuşarak para kazanılabiliyor oluşu kulağa garip geliyor. Bazı iş pozisyonları, tanımlanmış sınırlar içinde verimli bir şekilde iletişim kurabilme etrafında döner.

Sözleşmeli müşteri hizmetleri


Bir sözleşme kapsamında çevrimiçi müşteri hizmetleri temsilcisi olarak çalışabilirsiniz. 

VoIP yazılım telefonları ve canlı sohbet gibi teknolojilerle, evinizin rahatlığında müşteri sorularını yanıtlayabilecek ve sorunlarını çözebileceksiniz. Yine de bazı müşteri hizmetleri becerilerine ihtiyacınız var. Araştırma için kullanılacak en iyi platform Indeed'dir.

Sanal çağrı merkezi temsilcisi


Çağrı merkezinin birincil amacı müşteri sorgularını ele alıp yardımcı olmaktır. Birçok çağrı merkezi, aldıkları çok sayıda çağrının altından kalkabilmek için uzaktan çalışan birinden destek ister. Aranan becerilere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız bu son derece avantajlı bir çevrimiçi iş fikridir. 

Teknik destek ortakları


Teknik destek ortakları genellikle biraz teknik bilgiye veya teknik deneyime sahip kişilerdir. Bilgi teknolojisi sistemlerinin bakımından ve onarımından sorumludurlar. 

Yazılımın yüklenmesi ve yükseltilmesi ve yazılım sorunlarının çözülmesi de teknik destek görevlisinin iş tanımına girer. Yapabileceğinizi düşünüyorsanız, serbest meslek platformlarında iş ilanlarına bakın.

Çevrimiçi işe alım görevlisi


İK sektöründe deneyimli ve öngörülü olmak, sizi çevrimiçi bir işe alım uzmanı olmaya en uygun aday hale getirir. Sosyal medya platformları ve şirket web siteleri sayesinde, herhangi bir iş pozisyonu için en iyi adayları kolayca temin edebilirsiniz. LinkedIn, çevrimiçi işe alım görevlisi iş ilanlarını aramak için harika bir platformdur.

online para kazanmak



Diğer İş Fikirleri 


Sizinle paylaştığımız başlıklar kişisel tercihlerinize uygun değil mi veya becerilerinizi yansıtmıyor mu? Çevrimiçi bir iş fikri bulmak ve takip etmek kolay bir iş değildir. Bu nedenle, göz önünde bulundurmanız gereken 4 bonus çevrimiçi iş fikrimiz var.

Çevrimiçi anketler


Ücretli çevrimiçi anketler ile para kazanabilirsiniz. Şehir efsanesi değildir. YSENSE gibi bir web sitesi, anketlere katılabileceğiniz ve zamanınız ve emeğiniz için ödeme alabileceğiniz bir sitedir. Paraları çok iyi değil ancak boş zamanınızda yine de ekstra para kazanabileceksiniz.

Sanal asistanlık


İdari görevlerde yetenekli ve istekli misiniz? Eğer öyleyseniz, sanal bir asistan olabilir ve yönetim hizmetlerinizi uzak bir konumdan - evinizden müşterilere sunabilirsiniz. 

Sanal asistanın işi, çevrimiçi iletişim kanalları kullanmanın dışında normal bir asistanın işinden farklı değildir. Upwork, Peopleperhour ve Remote'ta bu kategoride birçok iş ilanı var.

kolay para kazanmak



Sonuç


İnternetten para kazanmanız için faydalanabileceğiniz sayısız yolu bir araya getirmeyi başarmış olsak da, internet çok büyük bir yer ve gözden kaçırdığımız bazı iş fikirleri olduğundan eminiz.

Kararını verirken acele etmenize gerek yok. Becerilerinizi ve kişisel tercihlerinizi göz önünde bulundurarak seçeneklerinizi daraltın. İlginç bulduğunuz fikirler hakkında daha fazla bilgi edinmek için kapsamlı araştırmaları takip edin. İşinize yarayacak ve çevrimiçi para kazanmaya başlamanıza yardımcı olacak bir çok şey bulacağınızı umuyoruz.

Umarım değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşırsınız.
Yorumlarınız Değerlidir