Blog Yazarak Ayda Ne Kadar Para Kazanabiliriz - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Blog Yazarak Ayda Ne Kadar Para Kazanabiliriz


Blog yazarlığı, mikro gelir sağlarken bir anda asıl gelir kaynağınız olabilir.


"Blog yazarak ne kadar para kazanabilirim?" sorusunu cevaplamadan önce "blogger olmak benim için uygun bir seçim mi?" sorusuna yanıtlar aramak ve kabiliyetlerimizi analiz etmek daha doğru olacaktır.


Blogger olmak, kolayca para kazanabileceğiniz bir Dünyaya girmek demek değildir; çaba, emek ve özveri ister. Özellikle okumaktan ziyade izlemeyi seven bir toplumda yaşıyorsanız eğlenceli bir kaleminizin olması ve devamlılık şarttır.


blog yazarlığı para kazandırır mı



Blogger'lar Ne Kadar Kazanıyor?


Karşılığı olması ve yazının bayatlamaması için döviz kuruyla ifade etmek isterim. Ayda 100 dolar da kazanabilirsiniz 500 dolar da. Bunun üzerini kazanabilmek işin tam zamanlı işlerden feragat etmek ve yoğun yazmak & üretmek gerekebilir.


Günlük 10K (bin) ve üzerinde ziyaret alıyorsanız; hemen çıkma oranınız iyiyse (yani gelip bir anda çıkmıyor sitenizde vakit geçiriyorlarsa) ve ele alınmayan konulara farklı bakış açıları getirebiliyorsanız sadece Google reklam gelirleri ile idare etmeyecek, çok fazla gelir kalemine sahip olacaksınız demektir.


Üstelik sadece iyi bir kaleminizin olması da yeterli değil. YouTube'da aktif olmalı, Instagram'da gündemi takip edebilmeli ve referans içerikler üretebilmelisiniz. Kurgu programlarını etkili kullanabilen, yüksek ziyaretçi oranına sahip arkadaşlarım var. Çoğu da bunu bir hobi ve ek gelir kaynağı olarak görüyor.


Kaliteli Blog Sitelerinin Özellikleri Nelerdir?


  • Belirli bir tarzları vardır.
  • Dile hakimdirler.
  • Emek verir, faydalı olmaya çalışırlar.
  • Hızlı bir web siteleri vardır.
  • Aksatmadan düzenli olarak yazarlar.
  • Pazarlama araçlarını etkin kullanırlar.
  • Bunu başlı başına bir iş olarak görür ve severler.
  • Networking yani sosyalleşme önemlidir.
  • Uzun ve kaliteli yazarlar.


Hiç bir blog yazarı ne kadar kazandığını tam olarak söylemez ve bunu dile getirmekten de hoşlanmaz. Yine de bir şeyler söylemenin gerektiği durumlarda üçte birini söyleyerek durumu geçiştirirler.

2 yorum