İçerik Yazmak ya da Yazan Birilerini Bulmak - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

İçerik Yazmak ya da Yazan Birilerini Bulmak


Hubspot'a göre internetten alışveriş yapanların yarısından fazlası alışveriş yapmadan önce çevrimiçi araştırmalar yapıyor ve bizler de doğal olarak ellerinin altında olmak istiyoruz.


Tutarlı ve kaliteli içerikler paylaşmaya özen gösteren Medyabudur.com, henüz çok yeni bir web sitesi olmasına rağmen bir çok arama sonucunda ilk üçte yer almaktadır. Özetle web sitenizi rekabette öne çıkarmak söz konusu olduğunda içerik kraldır.





Kendimiz mi Yazalım Yoksa Yazanı mı Bulalım?


2021 itibariyle platformlar 300 kelimelik bir içeriği 30 TL'ye hatta çok daha altına yazacağını iddia eden heveslilerle doldu. Bu elbette bir seçenektir ancak daha önce de ifade ettiğim gibi söz konusu kişi ya da kişilerin zamanla yarıştığı düşünüldüğünde elinize geçen yazının kalitesi tartışılır.


Hazırladığım bir çok içerik 1.000 kelimenin çok çok üzerinde. Sayılara takılmıyorum ancak değerli veriler sunabilmek için detaylara önem vermenizin gerekeceği de bir gerçek. Hal böyle olunca sadece tek bir yazı için günlerce uğraştığım olabiliyor. 


Arama motorlarında iyi sıralanan ve hedef kitlenizle konuşan, iyi yazılmış ve SEO dostu sayfalar oluşturmak için bir plana ihtiyacınız var. 





Birçok işletme sahibi kendi içeriğini yazar ancak uzun vadede devam ettiremez. Sıklığa ek olarak, tutarlılık da SEO'yu geliştirmek ve sürdürmek için inanılmaz derecede önemlidir. 


Bir işletme sık sık değerli içerikler oluşturamıyorsa ve tutarlı bir programa bağlı kalamıyorsa, içerik pazarlama stratejileri etkili olmayacaktır.


Haftanın belirli günleri ve aynı saatte yapılan paylaşımlar arama motorlu gözünde değerlidir. SEO çalışmaları bir bütündür ve kaliteli içerikler paylaşabilmek emin olun üst sıralarda yer alır.


Kendi Web İçeriğinizi Yazmanın Artıları ve Eksileri


Kendi içeriğinizi yazmak, sitenizde daha fazla dizine eklenebilir sayfa elde etmenin en maliyetsiz yoludur. Hemen başlayabilirsiniz ve tek bir kuruşa da mal olmaz ancak birçok işletme sahibi yoğun koşuşturma içinde zaman bulmakta zorlanır. 





Uzmanı olduğunuz konu veya konular üzerinden kendi web sitesi içeriğinizi oluşturmak ücretsizdir ve tüm maliyeti sizin zamanınızdır. Samimiyet ve özgünlük sağlar. Hedef kitlenize güvenilir bir uzman olduğunuzu ve yaptığınız işe tutkuyla bağlı olduğunuzu gösterir.


Buzdağının görünmeyen yüzüne de değinmek gerekir. Yazma geçmişiniz yoksa içerikleri oluşturmak ciddi vakitler alacak ve ortaya çıkanlar da dar odaklı olacaktır. Yazarken bir çok asıl işten feragat etmeniz gerekecektir.


İçerik için binlerce harika fikriniz olsa bile, bunları net bir şekilde sunma becerisine sahip olmayabilirsiniz. Hedef pazar için yazma sesiniz yanlış olabilir ve en iyi arama motoru optimizasyonu (SEO) uygulamalarının öğrenilmesi ve sürekli ince ayar yapılması aylarınızı alır.





Düzenli yazmaya adanmış olmanız gerekecek. Kalitesi tartışılır bir kaç içerik çevrimiçi rekabet etmek için yeterli değildir ve en başarılı işletmeler her gün yeni yeni içerikler ekler. Kaliteli görseller bulabilmek, gerektiğinde infografikler oluşturabilmek ve iç linklemeler güçlendirici etkenlerdir ve bunlara da hakim olmanız gerekir.


Bir İçerik Yazarı ile Çalışmanın Artıları


Profesyonel yazarlarla etkileşim kurarak, işletmenizin web sitesinde sık sık içerik güncellemesi sağlayabilirsiniz. Düzenli güncellemeler, arama motorlarının sitenizi sık sık dizine eklemesini tetikler.


Tam zamanlı bir içerik yazarı almak veya görev vermek, birden çok bakış açısı sağlar. Temel mesajın tutarlı olması koşuluyla, daha geniş bir ses yelpazesi, etkileşim kurabileceğiniz daha geniş bir kitle anlamına gelebilir.


İyi bir yazar, önemli noktalara nasıl odaklanacağını ve derinlik sağlayabileceğini bilir. Semrush, uzun ve kaliteli içeriğin kısa biçimli blog gönderilerinden daha fazla geri bağlantı oluşturduğunu söylüyor.





Profesyonel içerik ve metin yazarları, SEO uygulamaları konusunda güncel kalır. Bu, ürününüzü pazarlamak için ürettiğinizden daha fazla zaman harcamayacağınız anlamına gelir.


Son olarak eğitimli ve referanslı bir içerik yazarı, eski içeriklerinizin bir kısmını revize ederek yeniden kullanabilir ya da farklı bir içerikle birleştirebilir.


Bir İçerik Yazarı ile Çalışmanın Eksileri


İçerik yazarları; her zaman alanınızda uzman olmadıklarından, içerikler yüzeysel olabilir ve sitenize güvenilirlik kazandıracak türden bir derinlikten yoksun olabilir. Profesyonel metin yazarlarını işe almak kesinlikle daha pahalıdır.





Basın bültenleri, sosyal medya metinleri, web içerikleri, reklam ve pazarlama metinleri vb. tüm materyalleri tek bir kişiden bekleyip karşılığı olarak da asgari ücretin az bir miktar fazlasını ödediğinizde çalışanlarınızdan 10 üzerinden yarım verim alırsınız.


Çok klasik bir tabir ancak müsaadenizle kullanmak isterim; "ölmeyecek kadar maaş verirsen, kendimi kovdurmayacak kadar iş veririm.." derler. Kendini paralayacak yeni mezun arkadaşlar bence bunu bir kenara yazsınlar.


İkisi arasında karar vermeden evvel hedeflerinizi belirlemeli, becerilerinizi ve kullanılabilirliğinizi değerlendirme konusunda dürüst olmalısınız. 


Kararınız ne olursa olsun, en iyi geri dönüşü elde etmek için tutarlı, yardımsever ve müşteri odaklı olun, ister yazmaya zaman ayırın, isterseniz bütçeyi içerikleri dışarıdan temine ayırın.





Bir İçerik Pazarlama Ortağı mı Arıyorsunuz? 


İşletmeniz için nasıl uzun vadeli bir içerik pazarlama stratejisi geliştirebileceğimizi öğrenmek için 10 dakikalık ücretsiz danışmanlık için MedyaBudur ile bugün iletişime geçin !

Yorumlarınız Değerlidir