Türkiye’de Instagram Düşüşte, TikTok Durdurulamıyor - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Türkiye’de Instagram Düşüşte, TikTok Durdurulamıyor


San Francisco merkezli dijital değerlendirme şirketi App Annie'nin "Mobilin Durumu" başlıklı raporundan başlıklar şöyle; Türkiye’de en yaygın sosyal ağ olan Instagram 2020’de Dünya çapında gerilerken TikTok kullanımı patlama yaptı, normalde iki üç yıl içinde beklenen kademeli artışın ise 12 ayda gerçekleştiğinin altı çiziliyor.





Koronavirüs salgınıyla birlikte mobil cihazların kullanım oranları tüm dünyada büyük artış kaydetti hatta mobilde geçirilen süre TV'u aştı. 


Tüm dünyada mobil harcamalar 143 milyar doları buldu, Türkiye 600 milyon dolara yakın para harcadı. Tekrar TikTok'a dönelim, sadece bir yılda yüzde 325 büyüyen uygulama kullanıcı başına geçirilen sürede Facebook, Instagram ve WhatsApp’ı geride bırakarak bir numaraya yükseldi. 


Raporda Türkiye'yi ilgilendiren pek çok değerli veri mevcut. Yerli kullanıcılar geçtiğimiz sene yaklaşık 9 milyar saati mobil cihazlarda video izleyerek geçirdi. Bu miktar Türkiye’yi Rusların ardından Avrupa ikincisi yapıyor.


Türkiye’de aylık aktif kullanıcı sayısı en yüksek mobil uygulamalar sıralamasında WhatsApp ilk sırada; en çok indirilen mobil uygulamalar ve oyunlarda ise TikTok ve PubG zirveyi kaptırmıyor.

Yorumlarınız Değerlidir