5G Bağlantı Hızı Medya'da Neleri Değiştirebilir? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

5G Bağlantı Hızı Medya'da Neleri Değiştirebilir?


5G'deki veri aktarım hızınız 4G’nin yaklaşık 100 katı olarak nitelendirebiliriz. Bu arada 4G'deki veri gecikme oranı 50 milisaniye iken 5G’nin veri aktarımındaki gecikme sadece 1 milisaniye. Bir mühim mesele ise 5G ağına çok daha fazla sayıda cihazın aynı anda bağlanabilmesi ki afet durumlarında bunun önemini daha iyi anlıyoruz.





5G mobil şebekesini devreye alan Güney Kore ve Amerika'nın aksine Dünya bu konuda biraz sessiz. Türkiye kendi yerli 5G altyapısını geliştirdiğini açıklasa da belli başlı telekom şirketleri henüz ülke çapında 5G’ye geçmiş değil. Hatırlarsınız radyasyondan çekinen Avrupa Birliği bu konuda aceleci davranmayacağı açıklamıştı.


AMP özünde bir "veri tasarrufu" işlevine sahipti ve bilenler bilir ve haber siteleri tarafından sıkça kullanılırdı. Dehşet hızlı veri transferi boyutuna geçtiğimiz şu günlerde AMP'nin de pabucu dama atılacak gibi gözüküyor.


Yine en şanslı kesimin haberciler olduğunu görüyoruz zira 4,5G ile bile kaliteli bağlantılar sağlanırken varın bir de 5G'yi düşünün. Elbette oyunlar daha akıcı oynanacak, Netflix donmadan takılmadan izlelenecek burası da bir gerçek.

Yorumlarınız Değerlidir