Telefon ve Skype Görüşmelerini Kaydetmek için En iyi Uygulamalar - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Telefon ve Skype Görüşmelerini Kaydetmek için En iyi Uygulamalar


Gazeteciler için değerli veri ve arşiv her şey. El yazınız ne kadar düzgün, yazma kabiliyetleriniz ne kadar ileri olursa olsun bazen bir "ses dosyası", ihtiyacınız olan hikayeyi elde etmek için en mühim materyal haline gelebiliyor.


İster sabit hat, ister cep telefonu veya Skype kullanıyor olun, görüşmeleri kaydetmek için çeşitli fiyat aralıklarında bir dizi yöntem mevcut.





Aramaları Kaydetmek


Pek çok gazeteci arkadaşım, yıllardır vazgeçemediğimiz "hoparlör yöntemi" kullanır - telefonunu hoparlöre alır ve ardından aramayı bir ses kaydedici ile kaydederek sesi iki yönlü kaydeder. Telefon hoparlörde olduğundan, konuğunuz konuşurken not almak daha kolaydır. Bu yöntemin olumsuz yönleri arasında düşük kayıt kalitesi ilk sırada yer alıyor.


Kayıpların önüne geçmek için 20 dolar civarında bir bedelle satılan ve oldukça hassas bir mikrofona sahip Olympus TP-8'yi kullanabilirsiniz.


Akıllı cihazlar için kayıt uygulamaları hem iPhone hem de Android cihazlar için yaygın olarak mevcut. TapeaCall, Record My Call ve Call Recorder sonuçlarda öne çıkan uygulamalar. Bir uygulamayı kurmadan evvel, ne kadar güvenilir olduğunu, hangi verilere erişim izni istediğini ve kullanıcı yorumlarını lütfen dikkate alın!


Denizaşırı bir kaynakla görüşmeniz varsa tamam ücretsiz arama kaydı ve hizmeti sunan Free International Call servisini kullanabilirsiniz.


Google Voice, herhangi bir telefonla görüşmesini MP3 formatında kaydetmenize ve e-posta adresinize gönderebilmeye olanak tanıyan ücretsiz bir hizmettir. Google Voice'un en büyük dezavantajı ise yalnızca gelen aramalarda çalışması, bu nedenle haber kaynağınızın sizi aramasını sağlamanız gerekir.





Skype Görüşmelerini Kaydetmek


Call Recorder for Skype, Skype aramalarından ses ve video kaydedebilen 29,95 ABD doları değerinde yalnızca Mac'e yönelik bir eklentidir. Daha sonra aramaları podcast veya çevrimiçi videolar için MP3 dosyalarına dönüştürür. 15 günlük bir deneme süresi mevcuttur.


Uygulamalardan, mikrofonlardan ve diğer donanımlardan ses kaydetmenize olanak tanıyan Audio Hijack Pro ile sesleri; MP3, AAC, Apple Lossless veya AIFF ses formatlarında kaydedebilirsiniz. Bu da bir başka faydalı araçtır. Windos kullanıcıları için ise ücretsiz olan Voip Call Recorder öneriliyor.


Kullandığınız kayıt sistemi ister ücretli ister ücretsiz ne olursa olsun, bir görüşmeden sonra ses dosyalarınızı her zaman hemen bilgisayarınıza, harici bir sabit sürücüye veya buluta kaydettiğinizden emin olun. Bana göre buluta yedeklemek en iyisidir.


Telefon görüşmelerini yapmak ve kaydetmek için güncel bir araç veya yöntem kullanıyor musunuz? Lütfen yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlarınız Değerlidir