İnstagram'da Satış Yapmak İsteyenlere Altın Değerinde Öneriler - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

İnstagram'da Satış Yapmak İsteyenlere Altın Değerinde Öneriler


İnstagramdan satış nasıl yapılır, instagramda satış yapmak için gerekenler nelerdir, instagramda satış arttırmak için yapılması gerekenler, instagram ticari hesap açma, instagramda satış yapmanın püf noktaları ve instagramdan satış yapmak ile alakalı tüm merak ettiklerinizi kısaca özetlemek isterim.


Popüler içerik paylaşım sitesi Instagram hızla büyüyor. Sadece 2016'da 500 milyon kullanıcıya sahip Instagram'da her gün 300 milyonun üzerinde kullanıcı vakit geçiriyor. Instagramda satış yapmanın püf noktaları nelerdir diyen arkadaşlarımız için dikkat edilmesi gereken noktaları sıralayalım.

Instagramda Satış Yapmak İsteyenlere Değerli Öneriler


Kurumsal Bir Instagram Hesabınız Olmalı


E-ticaret siteniz ve mevcut işletmenize ek olarak instagramda ürün satmak istiyorsanız kişisel hesabınızdan farklı olacak kurumsal bir hesap oluşturmanız yeterli. Kullandığınız dil, seçtiğiniz görseller, iletişim tercihleriniz kurumsal yapınıza uygun olmalı. Unsplah ve Pixabay kaliteli görseller bulabileceğiniz 2 önemli platformdur. 


Rakip analizi yaparak işe başlayabilirsiniz. Rakiplerinizin hangi etiketleri kullandığını, seçtiği görselleri, paylaşım saatlerini ve hangi ürünlerini öne çıkardığını bu sayede gözlemlemeniz mümkündür. Kurumsal sosyal medya hesaplarınızı yönetecek kişinin bu işte profesyonel ve eğitimli olması, kurumsal referanslar sunabilmesi önemlidir.

instagramda satış yapmak


Etkileyici Görseller Seçmeniz Önemlidir


Stok fotoğrafları bulabileceğiniz web sitelerinin üzerinden geçmiştik hatırlarsanız. Kaliteli imajlar bulabilmeniz hatta video düzenleme programları ile haşır neşir olmanız önemlidir. Hangi görsellerin daha çok ilgi gördüğünü geriye dönük analizler yaparak bulabilir ve bu tip paylaşımlarla ilerleyebilirsiniz. İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz bir hizmeti olan İSMEK'e kaydolmanızı öneririm. UDEMY ve YouTube'da da öğretici içerikler bulabilirsiniz.

instagram satış


Doğru Etiketleri Seçmeniz Önemlidir


Takipçilerinizin sayısı belki ilk haftalarda az olabilir ancak doğru seçilmiş #hashtagleri belirleyerek takipçi sayınızı organik bir biçimde artırabilir ve daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Hashtag yani etiket eklerken Instagramda daha önce bu hashtaglerin ne kadar kullanıldığını görebileceğiniz için, çok kullanılan fakat sektörünüzle alakalı hashtagleri kullanmaya özen göstermelisiniz. TAGSFINDER arayüzü üzerinden etiket seçmeniz mümkün!

instagram'da ürün satmak


E-Ticaret Sitenize Yönlendirin


Profilinizde yani BIO'da ve yaptığınız paylaşımlarınızda mutlaka satıştaki ürünlerinize ulaşabilecekleri e-ticaret sitenizi belirtin. Eğer e-ticaret siteniz yok ise en azından web sitesi ya da blog sitesini eklemeyi unutmayın. Instagram'da güven sağlamak önemlidir. Teslim ve iade süreçleri hakkında net bilgiler verin, kapıda ödeme seçeneği olmazsa olmazdır. Son olarak eğer sattığınız ürün replika ise bunun altını çizin. Samimi olursanız emin olun daha çok kazanırsınız.

instagram pazarlama


Düşük Bütçelerle Reklam Yapabilirsiniz


Instagram, Facebook tarafından satın alındığı için Facebook Ads üzerinden Instagramda da reklam verebilmek çok daha kolay hale geldi. Cüzi bütçeler ve nokta atışı hedeflemelerle ürünlerinizi toptan olarak satabilirsiniz. 50-100 dolarlık reklamlarla başlayabilir ve geri dönüşlere göre bütçenizi arttırabilirsiniz.

instagramda nasıl ürün satılır


Sonuç Olarak:


Kesinlikle ama kesinlikle beğeni ya da takipçi satın almayın ve bu yönde tavsiyelerde bulunanları dinlemeyin bu ilk kural! Vakitsizlikten dolayı sosyal medya işlerinizi outsource edecekseniz yani dışarıya verecekseniz çalışacağınız kişi ya da kurumların güçlü referanslar sunabileceğinden emin olun! Sanal kartlar tanımlayarak ilgili kişi ile bütçe paylaşımı yapabilirsiniz böylece kontrolü kaybetmemiş olursunuz. 


Eğer sosyal medya ve içerik konusunda güçlü bir desteğe ihtiyacınız varsa bizimle WhatsApp hattımız üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Güçlü referanslar sunacağımıza emin olabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir