Haber Sitesinden Para Kazanmak İsteyenlere Tavsiyeler - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Haber Sitesinden Para Kazanmak İsteyenlere Tavsiyeler


Yerel haber sitesi para kazandırır mı, sitelerin gelirleri, reklamsız siteler nasıl para kazanır, haber sitesi kurmak, internet haberciliği nasıl yapılır ve haber ajansı kurmak arama sonuçlarıyla alakalı bilgiler paylaşmak ve deneyimleri aktarmak isterim.


Haber sitesi açmak, özellikle son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Genç emekliler, yerel basında çalışan gazeteciler ve internetten para kazanmak isteyenler dijital dünyada var olmak, pasif gelir elde ederek aile bütçesine katkıda bulunmak istiyor.

Haber Sitesinden Para Kazanmak İsteyenlere Tavsiyeler

Haber siteleri kaliteli ve özgün habercilik yerine tık yemi başlıklarla okuyucuyu kandırmayı; iç linklemelerle oradan oraya gezdirmeyi hedefliyor. Hal böyle olunca haber siteleri para kazanmak için kalitesiz haberler paylaşan spam sitelerden farklı değil.


Para kazanmak için Adsense ile ilerleyenlerin haber sitelerindeki reklam yerleşimleri de ne yazık ki çoğunlukla iyi kurgulanmamış durumda. Reklam yığınları arasında haberleri ara ki bulasın! Büyük web siteleri için de durum aynı şekilde.


Haber siteleri; web sitelerine trafik çekebilmek için haber değeri taşımayan alakalı alakasız her içeriği sayfalarına taşıyor. Basit bir arama yaparak sonucu deneyimleyebilirsiniz. Google bir vakitler ciddi cezalar vererek bu yapıları aramalardan çıkarsa da sonrasında her şey eskiye döndü. 

haber sitesi açmak


Kişisel blog siteleri başta olmak üzere kaliteli içerik paylaşan tüm siteler bu durumdan muazzam etkilenmiş durumda. İlk sonuç sayfası reklamlarla ve haber siteleri ile işgal edilmiş durumda. Kaliteli ve kalitesiz içerikleri birbirinden ayırabilmek imkansıza yakın.


Bir vakitler gazetecilik yapmış ve şimdilerde içerik editörlüğü yapan bir arkadaşınız olarak haber sitesi kurmak isteyen çok fazla kişi olduğunu görüyorum. Naçizane yorumlarımı paylaşarak devam etmek isterim:


Haber sitesi kurmak için alanında uzman bir editör ekibi ile çalışmak şart. Mali olarak buna bütçe ayıramayacaksanız yerel haber sitesi kurarak tanıdık bir arkadaşınız veya yakınlarınız ile ilk adımı atabilirsiniz. Yol haritanızı oluşturmaya rakip analizi ile başlayın, alan adı konusunda aceleci davranmayın.


Adsense yani Google reklamlarına güvenmeyin. Yasalar değişebilir, vergi kontrolleri sıklaştırılabilir hatta Google Türkiye'den çıkabilir. Adsense elbette önemli ancak tanıtım yazıları da ciddi bir gelir kapısı olabilir. Şimdilerde sadece tanıtım yazısı paylaşan bir çok spam site mevcut. Önceliğiniz kaliteli ve özgün haberler paylaşmak olsun. Tanıtım yazısı paylaşacaksanız anasayfanıza taşımayın!

internet haberciliği yapmak


Reklam yerleşimlerinde ve pop-up'larda saçmalamamak önemlidir. Hayattın sırrını da verecek olsa böyle bir siteye rastlarsam anında terk ediyorum. Bu tip bir site oluşturursanız "hemen çıkma oranınız" yerlerde sürünür, arama sonuçlarında öne çıkamazsınız ve tüm emekleriniz çöpe gider.


Web Sitesinden Nasıl Para Kazanılır?


Yeri gelmişken ve haber sitesi ne kadar kazandırır konusuna da değinmişken web siteleri için mikro gelir kalemlerini özetlemek isterim. İlki Google ADS reklamlarıdır ki web yayıncılığı ile uğraşan herkes tarafından bilinip kullanılır. 


Reklam alanı satmak da trafikli siteler için önemli gelir kalemlerinden biridir. Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı) herhangi bir ürünü dijital medyanız üzerinden pazarlamanız anlamına gelir ki buradan komisyon alırsınız. Bağış ile para kazanma, ürün ve hizmet satmak da üzerinde durmanız gereken alanlardır. Sanırım burada da hangi site ne kadar para kazanıyor başlığına kabaca değinmiş oluyoruz.


Marka bilinirliğinizi arttırmak için sosyal medya çalışmalarına ve özellikle Linkedin'e önem verin, özgünlük adına röportajlar yapın ve farklı neler yapabilirim anafikrine yoğunlaşın. Bütçe ayırabilirseniz ajans aboneliği oldukça faydalıdır ancak gelen içeriği de olduğu gibi kopyalayıp yapıştırmayın! Dikkat çekici başlıklar bulmaya özen gösterin!


Zamanla haber sitenizin trafiği artacak ve altyapı sorunları yaşanabilecek. Ziyaretçiler yavaş sitelerde beklemeyi sevmez ve anında web sitenizi terk eder. Sunucu desteği konusunda belli bir planınız olsun ve ciddi bir hosting firması ile çalışın. 

haber sitesi kurmak


Röportaj teklifinize olumlu yaklaşacak kişiler bulabilirsiniz; gözden düşmüş oyuncu ve sporcular, tekrar hatırlanmak isteyen magazin figürleri, eski siyasetçiler hatta mahallenizin sevilen esnafı kısa ve orta vadede size seve seve yardımcı olacaktır. Bir nevi kazan-kazan durumu! Ürettiğiniz kaliteli, ve özgün içerikler büyük haber sitelerinde yer alabilir ve bu sayede organik trafik kazanabilirsiniz.


Haber sitesi kurmak yerine daha bakir alanlar bulmanızı tavsiye ederim. Bir nevi haber sitesi ve blog karışımı denebilir. Bu sayede daha esnek bir yapıya sahip olur, sürekli güncelleştirme gerekliliğinin yaratacağı sıkıcı habercilik baskıdan da uzak durmuş olursunuz.

Yorumlarınız Değerlidir