Haber Sitesi için Mükemmel Alan Adını Seçmek İmkansız Değil - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Haber Sitesi için Mükemmel Alan Adını Seçmek İmkansız Değil


Haber sitesi açarak markalaşmak isteyenlerin en sık aradığı sorguların başında "haber sitesi için isim önerileri" geliyor. Mükemmel alan adını seçmenize yardımcı olacak bilgileri sizler için özetlemek isteriz.

Eğer internet haberciliğinde rakiplerinizin arasından sıyrılarak öne çıkmayı amaçlıyorsanız haber sitesi domain seçimi, mutlaka üzerine dikkatle çalışmanız gereken bir konu.

Fonetik olarak son derece başarılı olan sonu yuvarlak sesli a,o,u gibi kelimelerle üretilen alan adlarına bir bakalım isterseniz. Elbette tüm bu işlemleri rakip analizi ile güçlendirmek faydalı olacaktır.

haber siteleri seo


Otomotiv sektöründen bazı örneklerle konuyu örneklendirelim. Corolla, Punto, Festiva, Mondeo, Zafira, Astra, Siena, Palio, Fiesta gibi otomobil markaları akılda kalıcılık ve yaratacağı etki bakımından sınıfı geçecek kalitede.

Uzmanlar, akılda kalıcılık açısından iki heceli ve en fazla üç heceli kelimelerin seçilmesi gerektiğini düşünüyor. Seçeceğiniz alan adının içinde haber ya da gazete kelimesi geçmesi SEO açısından ayrıca faydalıdır. 

haber sitesi isim önerileri


Mükemmel Alan Adını Seçmek için İpuçları:

Habercilikte ilerleyecekseniz; çok uzun olmayacak, akılda kalıcı ve kısa .com uzantısını tercih edin! Almayı düşündüğünüz alan adı yeni değilse geçmişini araştırın ve yasaklı olup olmadığını sorgulayın. 

İsim belirlerken Türkçe karakterler (ö,ç,ş,i,ğ,ü) içermeyen isimler seçiniz. Yerel ya da ulusal bir haber sitesi olacaksanız alan adınızın başına İstanbul, Ankara, İzmir gibi ilgili kelimeleri ekleyebilirsiniz. 

Yazımı kolay ve kısa olsun, odaklanacağınız haber kelimesini içinde geçirsin; sayı ve tire işaretlerini içinde barındırmasın. Haber, Havadis, Haberci, Haberciler, İnternet, Kalem, Posta, Uzman, Siyaset, Tarih, Pusula, Denge, Olay, Tempo, Medya, Ajans, Son Dakika gibi kelimelerle zenginleştirmeyi düşünebilirsiniz.



Doğru Alan Adı Seçimi Nasıl Yapılır?

Elbette .org veya .net uzantılı birçok haber sitesi mevcut ancak uzun dönemde başarılı olmak ve habercilikte kariyer yapmak istiyorsanız “.com” uzantısından vazgeçmeyin! 

Eğer aradığınız alan adını “.com” uzantısı ile satın alıp bu ismin diğer uzantılarını (org, net, info) da satın alıp “.com” uzantılı sitenize yönlendirme yapabilirsiniz. Aksi halde kötü niyetli kişiler farklı uzantılarla sitenizin bir kopyasını yapabilir yahut spam sitelere yönlendirilebilirler.

Alan adınızı en az beş yıllığına satın alarak ve en çok kullandığınız e-posta adresinizle ilişkilendirerek alan adınızı kaybetme riskini azaltabilirsiniz. Alan adınızı kaptırmamak için geçerlilik süresi dolmadan uzatmayı ihmal etmemelisiniz.

haber seo


Sonuç:

Haber sitesi için alan adı arıyorsanız istişareye önem verin ve alelacele kararlar vermeyin. Atacağınız ilk adım güçlü bir rakip analizi olmalı! İlk adımda doğru bir isim seçerseniz markalaşma ve pazarlama faaliyetleriniz için de önemli olacak, ilerleyen dönemlerde sizi kısıtlamayacaktır! 

Habercilik ve editörlük hizmelerimiz hakkında bilgi almak istiyorsanız iletişim sayfamız üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz. Umarım faydalı olabilmişizdir. Yorumlarınızı paylaşır ve atladığımız bilgileri paylaşırsanız çok memnun olacağız.
Yorumlarınız Değerlidir