Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı) Böyle Kazandırıyor! - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı) Böyle Kazandırıyor!


Affiliate marketing; aracılardan aldığımız ürünleri pazarladığımız ve yaptığımız satış başına komisyon aldığımız çevrimiçi satış ortaklığı olarak adlandırabilecek iş modelidir. 

Web siteniz veya bir e-ticaret siteniz olabilir; kar bırakabilecek bir ürün veya hizmeti pazarlar ve aracı olduğumuz her bir satıştan pay elde ederiz. Yıllar evvel, "aşk parfümü" ile muhatabının aşık olmasını sağlayabildiğini iddia eden bir yerli satıcı mevcuttu. Atıyorum 100 TL'lik satış banner'ı üzerinden iadesiz her satış için 30 TL gibi bir ödeme yapılıyordu. 

satış ortaklığı nedir


Herhalde satış ortaklığını bundan daha net anlatabilen bir örnek olamaz! Elbette bu ürün parfüm olmaz da bir ayakkabı olur veya fiziksel bir ürün olmaz da bir hizmet olur, aklınıza ne geliyorsa. Web veya blog siteniz yoksa çeşitli sosyal mecralara reklam vererek pasif gelir elde edebilirsiniz.

Affiliate marketing, internetten para kazanmak isteyen özellikle blog yazarları tarafından kullanılan yaygın gelir modelleri arasındadır. Trafikli bir web siteniz varsa banner'ları uygun şekilde konumlandırır ve beklemeye başlarsınız. Bir Influencer olursanız tanıttığınız ürünü pazarlamanız çok daha kolay olacaktır.

Eğer bir web siteniz varsa takipçilerinizi mağdur etmeyecek kaliteli ürünleri tanıtmanızı öneririm. Aşk parfümü gibi saçma ürünler yerine kullanıcıların güvenini kazanacak materyalleri tanıtırsanız ciddi gelirler elde edebilirsiniz.
Yorumlarınız Değerlidir