Bir Blog Sitesinde Bulunması Gereken Sayfalar Nelerdir? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Bir Blog Sitesinde Bulunması Gereken Sayfalar Nelerdir?


Bir blog başlatmaya karar verdiniz hayırlı uğurlu olsun. Allah (CC) muvaffak etsin, enerjiniz ve motivasyonunuz daim olsun. Bu yazımda sizler için dilim döndüğünce; SEO çalışmalarınıza katkıda bulunabilecek, etkileşimi artırabilecek, samimi bir üslup oluşturmanızı sağlayacak faydalı bilgiler listesi oluşturmak, deneyimlerimi paylaşmak isterim.

Bir sitede olması gereken menüler, kişisel web sitesinde olması gerekenler, bir haber sitesinde olması gerekenler, başarılı bir web sitesi nasıl olmalıdır ve bir blog sitesinde olması gerekenler gibi arama sorguları; özellikle son yıllarda epey artmış durumda. Bize de yol göstermek düşüyor.

İletişim Sayfası

İletişim sayfaları; nedenini çözemediğim biçimde arızaya açık yapılar. Düzenli olarak modülleri ve geri dönüşleri test edin. İletişim başta olmak üzere yarattığınız (!) tüm sayfalar samimi ancak seviyeli bir üslupla ilerlesin. Farklı blog ve web sitelerinin iletişim sayfalarını inceleyerek "rakip analizi" yapabilirsiniz. 

İletişim sayfanızda varsa bloga özel WhatsApp hattınızı paylaşabilir, Google Forms üzerinden oluşturduğunuz formları kullanabilir, e-posta adreslerinizi paylaşabilir ve hangi amaçla iletişime açık olduğunuzun altını çizebilirsiniz.

Reklam Sayfası

Bir insanın dinleme kabiliyeti 45 dakikadır, ondan sonra söylenenler öncekileri unutturur denir. Şahsen tüm metin süreçlerinde bu kaygıyla ilerliyorum. Okumayı sevmediğimiz düşünüldüğünde özünde paylaşmak okuyan ve yaratan (!) için isabetli olacaktır. Yine hacimli blog sitelerinin reklam ve satış sayfalarını incelemeniz faydanıza olacaktır.

Web sitenizde reklam vermenin avantajları nelerdir, o yıla ait güncel fiyatlar nedir, sizden hizmet alanların "referans" bağlantıları "övünç vesilesi" olarak paylaşılacak mı?, tanıtım yazısı ve link satışı haricinde sunduğunuz avantajlar var mıdır?, ödeme koşulları nelerdir? Sorgular çoğaltılabilir.

blog sitesinde seo


Hizmetlerimiz Sayfası

Sunduğunuz hizmetler kabiliyetlerinize göre değişebilir. Yazabilir, çeviri yapabilir, hizmetlerinizi satabilir, yeteneklerinizi özetleyebilirsiniz. Yeterli olmadığınız kendinize güvenmediğiniz konularda sadece sayfa doldurmak veya hoş duruyor diyerek bir "hizmetler" sayfası oluşturmak öylesine davranmak zorunda değilsiniz. 

Konuk Yazarlık Sayfası

Blog yazarlarının zaman zaman yazmaktan bunaldığı, ekrana bakmak dahi istemediği, çekip uzaklara gidesi haller yaşadığı görülür. Böyle zamanlarda "yazı zamanlamak ve programlı olmak" önemlidir. 

Bir konuk yazarlık sayfası oluşturursanız samimiyetinize güvenen kişi ve kurumla cüzi linklerle blog sitenizde paylaşımlar yapabilir ve bu yedeklemeyi oluşturmanıza yardımcı olabilir. Konuk yazarlarınızı motive edebilme adına, değerli verilerini satmayacağınızı net bir şekilde ifade etmeli, gerektiğinde onlara küçük hediyeler verebilmelisiniz. 

Konuk yazarlık sayfası konfor alanı oluşturmanıza yardımcı en mühim sayfalardan biridir. Gerekli dikkati gösterirseniz müspet geri dönüşler alabilirsiniz. Elbet bizim de bir konuk yazar sayfamız mevcut.

Destek Ol Sayfası

Bir web sitesinin yığınlar arasından sıyrılıp kabul görmesi, mikro gelir elde edebilmesi bir yılı bulabilir. Zamanla ve kaliteye göre demlenen blog siteleri çekiciliği ile adeta internette bir vaha görünümündedir. Ziyaretçileriniz blog sitelerinizi beğenirse seve seve destek olacaklardır. Yeter ki bu desteklerin hangi amaçla kullanılacağını net bir şekilde ifade edebilelim. 

Şahsen teveccühe mazhar bir blog sitesine sahip olsam; her sene Afrika'daki yetimler için tek de olsa kurban keser, meblağ artarsa bir su kuyusu açtırır ve yine bölgedeki yetimlere yardım eder, tüm harcamalarımı belgeleriyle paylaşırdım. Bunu gerçekten çok istiyorum dilerim Allah (CC) yardımcı olur sizi vesile kılar.

TRT Belgesel'de "en büyük hayalim evimde bir musluk olması" diyen bir genç kızı izledikten sonra dünyevi hevesler için para pul talep etmek mümkün değildir. 

Umarım az da olsa faydalı olabilmişizdir. Değerli görüş ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok memnun olurum.

Yorumlarınız Değerlidir