Blog Yazarları için Mikro Gelir Kaynakları Nelerdir? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Blog Yazarları için Mikro Gelir Kaynakları Nelerdir?


Tam zamanlı işini bırakıp bir Ege kasabasına yerleşen ve sadece yazarak hayatını sürdüren blog yazarı arkadaşlarımızı selamlıyoruz. Bu yazımızda; yeni yeni yazmaya başlayan, az da olsa gelir elde etmek isteyen giriş seviyesi dostlarımız için; "blog yazarları için pasif gelir kaynakları nelerdir?" sorusuna cevaplar arayacağız.

Hangi blog para kazandırır, internetten para kazanma, blogger adsense para kazanma, blog açmak, instagramdan para kazanmak ve en çok para kazanan bloglar gibi arama sorguları Covid-19 sonrasında epey artmış durumda. Bizlere de elimizden geldiğince yol göstermek düşüyor.

İngilizce yerine Türkçe yazarak "tek dille" ilerliyorsanız sadece yazarak pasif gelir elde etmek bizim gibi okumayı sevmeyen toplumlarda ne yazık ki oldukça zor. Bu noktada kaliteli ve özgün bir üretici olmak, bakir bir alanda yazmak, organik trafiği hedeflemek, hedef kitleye değer katmak şart. 

Pasif gelir elde edebilmek için öncelikle güçlü bir alt yapı kurmak gerekiyor. Bir web sitesi veya kişisel blog sitesinin marşa basıp pasif gelir elde edecek konuma gelmesi için de ciddi anlamda çalışması, disiplinle ilerlemesi şart.

Tanıtım bütçesi olmayan bir blog sitesinin kabul görüp ilerleyebilmesi, kendi topluluğunu oluşturabilmesi ve kaliteli backlink'ler kazanıp ivmelenmesi için aşağı yukarı bir yıl gibi bir süreye ihtiyacınız var. Bıkıp usanmadan yazmak "evet" doğru bir ifade değil ve burada önemli olan nicelikten ziyade kalite. 

Mali kaygılarla ilerliyorsanız ve pasif gelir için bir blog başlatacaksanız, beğendiğiniz ve sıkılmadan yazabileceğiniz bir çerçeve belirlemeniz isabetli olacaktır. Elbette güçlü bir rakip analizi yapmalı, akılda kalıcı bir domain (alan adı) seçmeli, sosyal medya etkileşimlerine önem vermeli ve yol haritanızı oluşturmalısınız.

blog siteleri


Blog Yazarları için Gelir Kaynakları Nelerdir?

İlk akla gelen Adsense! Google AdSense'e mutlaka başvurun ve hesabınız onaylandıktan sonra reklamları web sitenize dikkatle yerleştirin. İlgi çekici içeriklere sahipseniz; yerleştirdiğiniz reklamlar tıklama ve görüntülenme alıyorsa Google AdSense ile para kazanmak çok kolay 200 TL'ye ulaşınca para hesabınıza gelmeye başlayacaktır.

Satış Ortaklığı ile Gelir Elde Etmek!

Satıcı bir banner'ı web sitesinize yerleştirmenizi ister! Tek yapmanız gereken budur. Referans linkiniz üzerinden ürün ya da hizmet satın alan kişiler üzerinden komisyon alırsınız. Herhalde bundan daha net bir açıklaması olamazdı.

Seneler önce "aşk parfümü" satan bir banner'ı web siteme yerleştirmiştim. Bunu kim alır diye düşünürken para kazandığımı görünce baya şaşırdım. Aşk parfümü kadınların size aşık olmasını sağlayan bir kokuymuş. Alan ve satışına vesile olan arkadaşları dahiyane hamlelerinden dolayı tebrik ediyorum.

R10 gibi forum siteleri üzerinden satış ortaklığı tekliflerini inceleyebilirsiniz. Onlarca satış banner'ını blog sitesine yerleştirdiğiniz takdirde ziyaretçilerin jet hızıyla sitenizi terk ettiğine tanık olacaksınız.

Tanıtım Yazıları Yayınlamak

Bir web sitesi karşınıza çıktı; kaliteli içerikleri, seçtiği görseller, kalitesi ile kusursuzlar! Uzun uzun sitede kaldınız, yorum yazdınız ve arkadaşlarınıza tavsiye edip sosyal medya hesaplarınızda da paylaştınız. Ne kadar güzel bir senaryo öyle değil mi? Hatta kendi web sitenizde; "arkadaşlar şöyle bir blog sitesine rastladım" diye tanıttınız. 

Backlink kavramını kabaca özetlemekle birlikte "bu kadar uzun süre" beklemek istemeyen kişiler size para teklif ederek sizden "bağlantı ve tanıtım" talep edecektir. Tanıtım yazısı kavramı tam bu noktada karşımıza çıkıyor. Blog sitenizde tanıtım yazıları paylaşarak az da olsa gelir elde edebilirsiniz. Tabi büyük web sitelerinin tanıtım yazısı ücretleri de kendileri gibi büyük ve yüksek olabiliyor.

Başkaları için Yazabilirsiniz

Sürmenaj olup kitlenmeyeceğinize eminseniz ve kendinize güveniyorsanız, web sitelerinizi güncellerken, Bionluk gibi freelance platformlarından ve ilgili forumlardan yeni müşteriler bulabilirsiniz.

Günde 10.000 yani 10K ziyaretçiye ulaşabilirseniz ayda 4.500-5.500 TL gibi tatmin edici ücretler kazanabilirsiniz ancak bu düzeye ulaşmak için yoğun çaba göstermeniz şart.

Sıfırdan bir kişisel blog veya bir web sitesi oluşturmak isteyebilirsiniz, süreç karışık geldiyse ve anahtar teslim bir web sitesi sahibi olmak sizin için çekici bir teklifse bize WhatsApp üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir