Profesyonel İçerik Editörü Ararken Bunlara Dikkat Edin - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Profesyonel İçerik Editörü Ararken Bunlara Dikkat Edin


Okur odaklı, kaliteli ve özgün içeriklerin öneminin arttığı günümüzde ilgi çekici ve keyifle okunan makalelere sahip olmak kurumsal yapılar için de oldukça önemli. Profesyonel ellerin hazırladığı, bir solukta okunabilen içerikler hem bulundukları web siteleri hem de okurlarımız açısından eskiye oranla çok daha değerli hale geldi.

Güçlü ve kaliteli içeriklere yatırım yapmaktan çekinmeyen kişi veya markaların rakiplere oranla dijital pazarlama konusunda bir adım önde olduğunu söylememiz mümkündür. Elbette içerik editörü seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar mevcuttur. Sizler için özetlemek isterim;

  • Dil bilen profesyoneller her sektörde öne çıkıyor. İyi derecede İngilizce bilen bir profesyoneli istihdam etmeniz menfaatinize olacaktır. Hem yazsın aynı zamanda çevirsin derseniz performansta düşüşler görülebilir. Kalem sahibi bir içerik editörünü profesyonel bir çevirmenle eşleştirmenin kaliteyi artırdığına şahit olduk tavsiye ederim.
  • Hangi çevrimiçi araçları ve arayüzleri kullandığını öğrenebilmek önemlidir. Senkronize çalışmaya müsait midir? İş disiplini var mı?, Günlük teslim edebileceği içerik adedi nedir?, Kişisel bir blog sitesi var mıdır ve yazmayı seviyor mu? soru ve sorguları ile ilerleyerek kişi hakkında az çok bilgi sahibi olabilirsiniz.
  • İletişim veya Edebiyat fakültesi mezunları ile çalışmanızı tavsiye etsem de şişirme işler olabilir aman dikkat. Referanslarını inceleyin ve gerekirse ilgili firmalara telefon açın. Önüne gelenin "editörüm" dediği dijital dünyada hatalı adımlar atmamak için dikkatli davranmamız gerekir. 
  • İyi bir içerik editörü 1-2 saniye içinde sorduğunuz sorulara cevaplar verecektir zira işimiz oldukça zevkli ve eğlenceli. Durup tereddüt eden, düşünerek cevap veren - elbette heyecanlı oluşunu kapsam dışı tutuyorum - kişiler elenmeye ne yazık ki yakındır.  
  • Kişisel sosyal medya hesaplarını ve web sitelerini detaylı olarak inceleyin! Kalemi, Türkçeye ve imlaya hakimiyeti ve yazı dili hakkında bilgi verecektir.

içerik editörü


Firmaların En Sık Yaptığı Hatalar:

Kaliteli içerikler oluşturabilsin ama aynı anda çevirsin hatta İngilizce olarak yazsın, kısa sürede bol miktarda içerik oluşturabilsin, aynı zaman sosyal medya hesaplarımızı yönetsin ve mümkünse tasarımlarımızı da yapsın derseniz yol ayrımındasınız demektir. 

Ya ciddi maaşlar verip tek kişiyi istihdam edeceksiniz ya da maddelerken vurguladığım gibi bir kaç kişiyi görevlendireceksiniz.

Şahsen deneyimlerim itibariyle tüm taleplerinizi karşılayabileceğimi düşünsem de işin sıhhati ve sürekliliği açısından; içerik editörü, çevirmen ve grafik tasarımcı üçlüsünü öneriyorum. Emin olun en sağlıklısı bu olacaktır.

Forumlar ve konuyla alakalı hizmet sunduğunu iddia eden web siteleri üzerinden 300 kelimelik re-write içerikler bulmak kısa ve orta vadede fayda sağlamaz. Evet kısa sürede bol içerik sahibi olacaksınız ancak kalitesiz yazılar web sitenizi çöpe çevirmekten bir işe yaramayacaktır.

Profesyonel içerik üreticisi olarak gün içinde üretebileceğim yazı adedi üçü geçmez. İşin vahimi içerik talebi olan kişilerin alelacele taleplerle gelmeleri olmaktadır. "Acil 10 adet SEO uyumlu makale lazım, gün içinde yazabilecekler ulaşsın" gibi onlarca ilanın işverenlere katısı sıfırdır. 

Sigorta ve maaş ödememek için görevleri outsource etmek yani işi dışarıya vermek de elbette bir tercih ancak nelerle karşılaşabileceğinizin farkında mısınız?

Profesyonel içerik ve editörlük talepleriniz için medyabudur@gmail.com adresi üzerinden bana ulaşabilir, okumaya devam etmek için Haber Sitesi için Editör Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler başlık yazımıza göz atabilirsiniz.
Yorumlarınız Değerlidir