Home Office Çalışmanın Avantajları ve Dezavantajları - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Home Office Çalışmanın Avantajları ve Dezavantajları


Home ofis çalışmak ve home ofis işler son senelerde ve özellikle Covid-19 sonrasında birçok işletme tarafından tercih edilmeye başlandı. Evden çalışmanın bazı dezavantajları da olsa da; belli bir disiplin altında ilerlendiğinde ve zaman yönetimi doğru bir şekilde yapıldığında, bu dezavantajların bir kısmının üstesinden gelindiği görülecektir.

Mavi yaka kardeşlerimiz üretimde aktif ve elbette sürece katılmaları zor ancak bilişim sektörü başta olmak üzere tüm Dijital dünyanın, özetle monitör başında çalışanların evden çalışmayı tercih ettiği biliniyor. 

Bir bilgi paylaşayım, halihazırda çalıştığım firma 30 kişiye şu soruyu sordu; "Evden çalışmak mı isterseniz, ofise dönmek mi?" 30 kişinin ben dahil 21'i tahmin edin ne cevap verdi. "Evden çalışmak istiyoruz.."

Evden çalışmayı planlıyorsanız üretkenliğinizi ve motivasyonunuzu en üst seviyede tutmaya özen göstermeniz gerekir. Artıları vardır eksileri vardır.. Müsaadenizle öncelikle artılarını özetlemek isterim:



Özellikle büyük şehirlerde yağmuru çamuru 2,5 saati bulan gel işe gelip gitmeleri ve trafiği yaşamayacak stresten arınacaksınız. Yol ve kahvaltı masraflarınız olmayacak, çalışma ortamınızı istediğiniz gibi düzenleyebilecek, geç saatlerde kalkabileceksiniz. 

Dilediğiniz zaman mola verebilecek dilediğinizde devam edebileceksiniz. Evden çalışmak şark kurnazı değilseniz ve işvereninizden çalmıyorsanız gerçekten avantajlıdır.

Gelelim dezavantajlarına; angarya işlerle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Perde asmak, kediyi köpeği gezdirmek, çocukları okuldan almak, yemeği hazırlamak ve temizlik işleri, “nasıl olsa evdesin, ne kadar vaktini alabilir ki” denilerek sizden istenebilecek işler olabilir.



Evde oluşunuzdan cesaret alan yakınlarınıza karşı gerekli bilgilendirmeyi yapmalısınız. Dikkatinizi dağıtacak farklı bir çok unsurla karşılaşabilirsiniz. Ekip arkadaşlarınızla gerekli koordinasyonu sağladığınız müddetçe evden ya da ofisten çalışmanız arasında bir fark görülmez. Belki asosyallik de dezavantajlardan biri olarak sayılabilir. Unutmadan ekleyelim.

Evden çalışmak, son derece kıymetli bir ödüldür ve bunu bilen her çalışan, ciddi olarak izlendiğinin ve değerlendirildiğinin farkındadır. 

Bu durumdan ötürü home office çalışanlar olarak bu şansımızı kaybetmek istemeyeceğimizden dolayı, elimizden gelenin en iyisini yapmak adına gayret gösterecek ve bu yeni çalışma metoduyla daha iyisini yapabileceğimizi yöneticilerimize göstermek isteyeceğiz. Tahmin edeceğiniz üzere bu durum, verimliliği de gelişimimizi de artıracak.

Teknoloji hayatımızda var olup güncellendikçe, Zoom benzeri tele-konferans sistemleri geliştikçe, belki bir kaç yıl sonra holografik iletişimle de tanıştığımızda, çalışma hayatlarımızın ve işe bakış açımızın tamamen değişeceğini fark edeceğiz.

Belirlenecek standart home ofis çalışma prensiplerine ek olarak; hızlı ve stabil bir internet bağlantısı, olası kesintilere karşı mobil internet desteği, bulut yedekleme çözümleri, yazıcı başta olmak üzere diğer donanımların temini, sabit telefon ve ferah bir çalışma ortamı konforlu bir alan oluşturabilmek adına ilk aklımıza gelenlerden.
Yorumlarınız Değerlidir