Evden Çalışmanın Firmalar için Avantajları - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Evden Çalışmanın Firmalar için Avantajları


Çalıştığım çoğu firmada mesai saati 09:00'da olsa tam 9'da işe gelen, salına salına çayını kahvesini alıp kahvaltısını yapan, masalara uğrayarak arkadaşlarını selamlayan, bol sigara molası veren bir çok şahsı tanıma ve gözlemleme fırsatı buldum. 

Monitör önünde olduğu ilk dakikalarda uzun uzadıya e-postalara bakmak, sosyal ağlarda durum güncellemek de elbet vakit alan aktiviteler. Bir anda saat 10:30 oluveriyor zaten 12'de 1'de yemeğe çıkıyoruz gitti yarım gün.

Covid-19'la birlikte evden yani uzaktan çalışmak yeni normal sürecinin iş verenler tarafından denenen yine yeni iş modellerinden. Tabi IT sektörü başta olmak üzere, basın ve iletişim, bankalar, call center'lar bin bir farklı sektör uzaktan çalışmayı deniyor. Kol gücüyle değil beyin gücüyle çalışanlar için geçerli durumlar...


Ofiste çalışan 15 iş arkadaşınıza sahip bir yönetici olduğunuzu düşünelim. Bir gün dediniz ki "işini iyi yapan her yerden iyi yapar, ben size güveniyorum belli kurallar dahilinde evden çalışabilirsiniz.." daha ilk günden artıya geçtiniz tebrikler zira; ulaşım servis masrafları, kahve vs. ofis giderleri, temizlik yemek, elektrik su, WIFI vb. kalemlerde binlerce TL'lik avantajınız olacak. 

Ofis dedikoduları ile vakit kayıpları yaşanmayacak. Mesaiye kalan çalışanlarınız olmayacağı için mesai ücretleri de ödemeyeceksiniz. Bunlar ilk akla gelenler. Evden çalışmanın dezavantajları da mevcuttur, bir vakitler değinmiştik, atlamadan şuraya yapıştıralım ve yine devam edelim,

Ofis çalışanları israfa ve kaçmaya meyilli yaratıklardır. Artık kendi çayını çorbasını kendi evinde tüketeceği için israf büyük oranda giderilir. Elbette çalışanlarınızı kendi haline bırakamazsınız. Senkronize çalışma imkanı sunan programlarla ve günlük rutin toplantılarla bu yeni süreci oturtabilirsiniz.

Home ofis çalışmak eğlenceli geldiyse bir diğer yazımız, Home Ofis Çalışmak İsteyenler için En Güncel Rehber sizleri bekliyor! 
Yorumlarınız Değerlidir