Bloglar ve Web Siteleri Ne Sıklıkla Güncellenmeli? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Bloglar ve Web Siteleri Ne Sıklıkla Güncellenmeli?


Neil Patel her hafta 8 blog yazısı yazdığını söylemişti. 10 yıllık blog yazarlığı kariyerinde 4.294 makale yazdı. Muazzam bir rakam. Küçük bir hesapla her gün birden fazla makale. Öte yandan Backlinko'dan Brian Dean son 5 yılda sadece 53 içerik paylaştı. Neredeyse ömrü hayatında ayda birden az.

Brian Dean ayda birden az paylaşsa da içeriklerini düzenli olarak güncelliyor. Neil içerik pazarlaması üzerine yoğunlaşırken, Brian yerli yabancı blogger'ların iyi tanıdığı lider bir SEO uzmanı. Her ikisi de her gün bloglarında binlerce ziyaretçiyi konuk ediyor.

Pazarlama blog, seo haberleri, güncel seo teknikleri, Google seo güncellemesi, blogları güncellemek, blog siteleri, blog nedir, blog açmak ve kişisel blog gibi dijital kavramların hayatımıza girdiğine, pasif gelir elde etmek isteyenlerce sık aratıldığına tanık oluyoruz.

Sorunuza cevap verelim; "Evet, ne kadar çok gönderi yaparsanız, blogunuz arama motorları tarafından o kadar sık ziyaret edilir" Ancak her gün gönderi yapmak her zaman mümkün değildir. Yorgun olabilirsiniz, moralsiz olabilirsiniz, hasta olabilir veya çoğu zamanlarda içinizden yazmak dahil gelmez.

Huffington Post okuyucuları kaçırmamak için 58 saniyede bir makale yayınlar. Basit bir kişisel blog için bu denli bir yoğunluğa gerek olmasa da yetki sizde. Özgün ve kaliteli olduğu müddetçe dilediğiniz sıklıkta yazabilirsiniz.



Hayata dair ipuçları sunan bir blog sitesine sahipseniz her gün paylaşım yapmanıza gerek yoktur. Yaşam tarzı haberleri sunan ortalama bir web sitesi sahibiyseniz ne yazık ki yapmanız şarttır. Vakit ayıramamaktan şikayetçiysiniz sizin için yazacak birilerini bulabilir, konuk yazarlık müessesinden yararlanabilirsiniz.

Sadece tek bir paylaşım dahi yapsanız kalitesine güvendiğiniz müddetçe sorun yaşamazsınız. "Google yeni içerikleri sevip tercih etse de, düzenli olarak güncellenen daha eski sayfalar daha yenileri arasından sıyrılabilir." diyor Brain Dean.

Deneyimlerim "her gün bir içerik" ile ilerlemenin en sağlıklı yöntem olduğu gösteriyor. Gün içinde enerjiniz yerindeyse ve birden çok içerik oluşturursanız sitenizde zamanlayabilir ve zor günler için saklayabilirsiniz.

2 yorum

  1. Brain Dean'a teşekkür ederiz o zaman :)

    YanıtlaSil
  2. Valla yoğun motivasyonu sağlayan yerli yabancı her kim olursa teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeni yeni yazılar her zaman faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil