Karadedeler Olayı Hakkındaki Tüm Gerçekler - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Karadedeler Olayı Hakkındaki Tüm Gerçekler


Karadedeler olayı, 1989 yılının Ocak ayında Kırklareli’nin Davutlu köyünde yaşananlarla ilişkilendirilen paranormal bir hadise. Denilenlere göre köylüler tekinsiz varlıklar görür, akşam saatlerinde sokağa çıkamaz ve devamında yerel basında kendilerine yer bulurlar.

Aynı yıl çekilen amatör videolarla oluşturulduğu söylenen bir 2011 yapımı bir film de mevcuttur. 

Durumu "Köyü Cinler Bastı" olarak da olayı değerlendirenler var gayrimeşru işlerini gizlemek isteyen, aralarında devlet görevlilerin de olduğu kişilerin paravanı olduğunu iddia edenler de.

İşin korku ayağı yeni mezun gazeteci H. B.'nin olayı araştırmak için Davutlu köyüne gitmesi ve köylülerle röportaj yapmasıyla başlıyor. 




11 gün kalıp filme de alacak kareler yakalar ancak paylaşmaya değer haberler çıkaramaz. Bu süre zarfında anormal olaylara da tanık olmayan H.B, tası tarağı toplayıp köyden ayrılmaya karar verir, kamerasını da 14 yaşındaki bir çocuğa bırakır. Çocuk olağandışı şeylere tanık olursa kaydedecek ve kasetleri gazeteciye verecektir.

Köyden ayrılışının üç gün sonrası bir gece vaktinde dört sivil jandarma tarafından İstanbul’daki evinden alınarak Lüleburgaz Jandarma Komutanlığına getirilmiş ve daha sonraları bunalım sonucu intihar ettiği iddia edilen Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı A. S. tarafından sorguya alınmıştır.

Kayda geçirilen kameralı sorgunun nedeni köyden ayrılışı sonrası üç farklı evde yaşayan yedi kişinin parçalanarak öldürülüşü ve bir evin duvarına Arap alfabesi ile H. B.’nin isminin kanla yazılmasıydı. Ölenler arasında H. B.’nin kamerayı bıraktığı çocuk da bulunmaktaydı.

Cenazeler köylülerin ve jandarmanın eşliğinde gizlice köy mezarlığına defnedilmiş, zaten gergin ahalinin çoğu ise bu olay sonrasında köyü terk etmiştir. Konu bir cinnet vakası olarak yine basında yer bulur.

İşin korkutucu yanı sorgu sonrasında serbest bırakılan H. B.’nin tüm kişisel eşyalarının 3 Şubat 1989 Salı tarihinde Davutlu köyünün civarındaki ormanda bulunması olur; kendisinden ise bir daha haber alınamaz.

H. B.’yi sorgulayan Yüzbaşı A. S. tüm bu olaylar sonrasında eşinden boşanır, psikolojik bir rahatsızlıktan ötürü malulen emekli olup stanbul’a yerleşir ve tedavi görmeye başlar.

H. B., 2006'da 59 yaşında geçirdiği bir bunalım sonucu başına tek el ateş ederek intihar edecektir.

Yüzbaşının kızı S. F.'nin babasının özel kasasında bulduğu zarflarda siyah beyaz fotolar, kayıp gazeteci H. B.’ye ait olduğu iddia edilen bir not defteri, o yıla ait gazete kupürleri ve üzerinde “Karadedeler Olayı 1989” yazan üç adet video kaset mevcuttur.

İlk video kayıtları H. B’nin köylüler ile yaptığı röportajları, ikincisi ise gazeteci H. B’nin sorgusunu içeriyordu. 

Üçüncü ve son video ise H. B’nin 14 yaşındaki arkadaşının çektiği görüntülerden oluşmaktaydı. S. F.’nin şoku üzerinden atması birkaç yıl sürmüş, 2009’da ise maddi zorluk neticesinde kasetleri satmak zorunda kalmıştır.
Yorumlarınız Değerlidir