Piyasadaki En İyi IPTV Satıcısı (Detaylı İnceleme) - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Piyasadaki En İyi IPTV Satıcısı (Detaylı İnceleme)


IPTV fiyatları ve detayları ile son yılların yükselen arama trendleri ve teknolojik başlıkları arasında. Popüler platformların yükselen ücretleri nedeniyle yüksek bağlantı hızına sahip bir çok kullanıcı iptv yıllık ücret konusunda güvenilir bir firma bulma arayışına giriyor.


Sizler için iptv nedir, iptv fiyatları ve iptv güvenilir mi sorularına yanıt vermeye çalışacağım. 


IPTV Nedir?


İnternet üzerinden görüntü ve ses aktarımı olarak özetleyebileceğimiz iptv (Internet Protocol TV), ücretli ve ücretsiz platformları ile kullanıcılara hizmet veren bir platformdur. Hızlı bir interner bağlantısına sahipseniz IPTV üzerinden yüzlerce ücretli ve ücretsiz kanala ulaşmak mümkündür.


İlk hayata girdiği zamanlarda televizyonunuzun yanına bir kutu bağlanıyordu. Bu bağlantı kutusu üzerinden yayınlara erişebiliyorsunuz. Fakat teknoloji geliştikçe IPTV de sürece ayak uydurdu. Artık farklı firmalar herhangi bir cihaz kullanımına gerek kalmadan smart tv'ler üzerinden tüm bu erişimi makul bedellerle sunabiliyor.


IPTV’nin sağlıklı çalışabilmesi adına bize gereken şey bir internet bağlantısı ki artık çoğu büyük şehirde yüksek hızlara ulaşmak mümkün. 



Peki neden bir internet bağlantısına sahip olmam gerek diye sorulacak olursa esasen girişte de belirttiğim gibi burada hizmetin adını incelemeniz yeterli olacaktır. Adınında yer alan IP aslında internet protokolünden gelmekte ve IPTV’nin çalışabilmesi için herhangi bir cihaz almanıza gerek yok. Bunlara çanak anten de dahil.


IPTV Yasal mıdır?

Buraya kadar sizlere IPTV nedir, iptv ne işe yarar ve iptv nasıl çalışır sorularının yanıtlarını vermeye çalıştık. Bunlara ek olarak analog yayınlara nazaran ciddi avantajları olduğunun da altını çizmek gerek.


Şimdi geldik işin en çok merak edilen kısımlarından birisine. IPTV yasal mı yoksa değil mi?


Önce yasal olan beyaz kısımdan başlayalım. Bazı IPTV’ler çoğu ülkede yasaldır zira günümüzde neredeyse her evde ciddi olarak takipçiye sahip. Netflix, Amazon Prime, BluTV, Puhu, Hulu, HBO, Turkcell TV+, Tivibu, Vodafone TV gibi platformlar aslında birer resmi IPTV’dir. Çünkü bu platformlar IPTV mantığında hizmet vermektedir.





Yasal Olmayan IPTV’ler 


Gelelim yasal olmayan ve merdivenaltı ip tv satıcılarına. Bu IPTV hizmetleri (!) bir üst paragrafta listelediğim tüm platformların yayınlarını alır, vizyon filmlerini sunduğunu iddia eder ve spor karşılaşmalarını yayınlar. Artısı farklı platformlara para ödemek yerine tek bir kanala ödersiniz ve tüm içeriklere erişebilirsiniz.


Eksisi ise cezalara çarptırılabileceğiniz konusu ve elbette işin ahlaki boyutu. Hizmet sunduğunu iddia eden bir çok servis sağlayıcının yayınlarında çoğu kez kopmalar yaşandığına da çok tanık oluyoruz.


Bu noktada illegal IPTV yayınları için Türk Ceza Kanunu’nun 163/2 maddesi bizleri yeterli bilgiyi veriyor. Söz konusu kanunda bu durum "Telefon hatları ile frekanslarından veya elektromanyetik dalgalarla yapılan şifreli veya şifresiz yayınlardan sahibinin veya zilyedinin rızası olmadan yararlanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.” şeklinde geçmekte.


Piyasadaki En İyi IPTV Satıcısı


Öncelikle bu konuda EkşiSözlük iyi bir kaynak olduğu için buradaki verileri listelemek ve incelemek isabetli olacaktır. Bunun bir öneri listesi değil sadece "üzerine konuşulanlar" olduğunun da altını çizmek gerek.


Müşteriyi yarı yolda bırakmayacak ve test yayını sunabilecek yayıncılar tercih edilebilir. Yorumları okumak iyi bir ilk adım olsa da kendince rakipleri "baltalamak" isteyenler olacağı için bu konuda da temkinli ilerlemek şart.


IPTV Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler


  • İlgili web sitesinin kuruluş tarihine bakın.
  • 12 aylık ödeme yapmayın.
  • Ücret iadesi yapıp yapmayacaklarını başta sorun.
  • Film-dizi arşivleri devasa  olur ancak canlı yayınları vasatın altında kalır. Dikkat!
  • Telegram üzerinden satıcılara ulaşabilirsiniz.
  • Büyük bir coğrafi alana hizmet sunan firma tercih edin.
  • Kanal dizilişine baktığınızda emin olun.
  • Kullanıcı yorumlarına ve sağlayıcı itibarına bakın.
  • İndirme hızını ve yükleme süresini kontrol edin.
  • Fiyatlandırma politikaları ne kadar esnek?
  • Müşteri destek hizmeti var mı?
  • Kullandığınız cihaz hizmet almaya uygun mu?

Resmi olmayan IPTV hizmetlerinin yasa dışı olduğunu ve cezai yaptırımla karşılaşabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın. Bu gibi platformların en büyük dezavantajı bir anda kapanabilmeleri ve karşınızda bir muhattap bulamayacak oluşunuzdur. 

Birçok internet servis sağlayıcısının IPTV trafiğini engelleme veya yavaşlatma eğiliminde olduğu bilinen bir gerçektir. Bu sorunu yaşıyorsanız bir VPN kullanmayı denemenizin zamanı geldi. Bir VPN kullanmak, güvenli ve özel bir tünel oluşturduğu için akış ve göz atma geçmişinizin takibini önlemenin de harika bir yoludur.

Umarım IPTV hakkında bilmeniz gereken her şeyi en azından giriş seviyesinde de olsa öğrenmişsinizdir ve bu içerik, kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayacak ve en iyi IPTV sağlayıcısını seçmenize yardımcı olacaktır. Nihai kararı vermeden önce deneme talebinde bulunmanın her zaman tavsiye edildiğini unutmayın. Şimdiden iyi seyirler!

Yorumlarınız Değerlidir