1 Milyon Takipçili İnstagram Hesabı Ne Kadar Kazanır? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

1 Milyon Takipçili İnstagram Hesabı Ne Kadar Kazanır?


1 milyon takipçiye sahip bir İnstagram hesabını oluşturmak süre alsa da sonrasında sağlam bir stratejiyle oturduğunuz yerden para kazanabilirsiniz. İki yol söz konusu; ilkinde hesabınızı satabilirsiniz ki bunu tavsiye etmiyorum. Son yolda düzenli reklam alarak para kazanmanız söz konusudur.


1.000 ila 10.000 takipçisi olan etkileyiciler ayda ortalama 1.420 dolar kazanırken, bir milyondan fazla takipçisi olan etkileyiciler ayda 15.356 dolar kazanıyor. Bu yazımızda İnstagram ile para kazanma üzerine yoğunlaşırken verilerimizi Türkiye ve Dünya odaklı influencer'lar üzerinden şekillendireceğiz. Güncel kura göre hesaplarınızı yapabilirsiniz.





Anket, en karlı instagram kategorilerinin sırasıyla Hayvanlar, İş ve Pazarlama, Fitness ve Spor, Aile, Güzellik ve Moda olduğunu da ortaya çıkardı. Yani kırılımda ilerler yahut bir harmanlama yaparsanız en azından 1 yıl içinde 200 K takipçiye ulaşabilirsiniz.


Influencer'ların çoğu gelirlerinin çoğunu sponsorlu gönderilerden kazanıyor. Yine de girişte paylaştığımız soru, yanıtlanması karmaşık bir sorudur zira çoğunlukla "Instagram'da para kazanmak için Instagram hesabınızın X sayıda abonesi olmalıdır" şeklinde yazılı bir kural yoktur.


Nano etkileyiciler (1K ile 10K arasında takipçisi olan), yıllık ortalama 17.000 $ gelir için ayda 1.420 $ kazanıyor. Mega etkileyiciler (1 milyondan fazla takipçisi olan) ayda 15.356 dolar kazanıyor ve yıllık ortalama geliri 180.000 doların üzerinde.

Yorumlarınız Değerlidir