Elde Kına Lekesiyle Uyanmak Ne Anlama Gelir? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Elde Kına Lekesiyle Uyanmak Ne Anlama Gelir?


Sabah uyandığımda elimde kına var, ne yapmalıyım?' sorgusu en çok araştırılan sorgular arasında. Peki ama uyandıktan sonra neden elimizde neden kına oluşur ve uyanınca elde kına olması ne anlama gelir?


Uyandıktan sonra; bir anda ortaya çıktığı düşünülen "elde (veya ayakta) kına görülmesi" olayı son senelerde epey arttı ve araştırılan bir konu halini aldı. Uyanınca elde kına görmek bilimsel açıklamalara ek olarak paranormal kaynaklarda da karşımıza çıkıyor.


Kına lekesine ek olarak elde kına kokusuna benzer bir koku duyulması da görülüyormuş. Konu hakkında net ve akla yatkın bir bilgi olmamakla birlikte uyanınca elde kına olması bilimsel iki şekilde açıklanabilir. İlki rüya esnasında bedenden ayrılan ruhun farklı alemlere gidip gelişi ve uyanınca vücuda dönmesi ki bu esnada da bir nevi kına ile damgalanma yaşanıyor..





İkincisi akla yatkın izah ise bunun bir çeşit mantar rahatsızlığı (Tinea Nigra) olabileceği ve temizlikten uzak ellerde ortaya çıkabileceği. Kimilerine göre karaciğerdeki kısmi harabiyet sonucu da böylesine durumlar yaşanabiliyor. Yine siyah karaltı ve lekelere sebep olabileccek fayohipomikoz (İngilizcesi: "Phaeohyphomycosis"), koyu renkli mantarların sebep olabilen bir başka enfeksiyon hastalığı.


Öte yandan uyanınca elde kına lekesi görenlerin cin veya melekler tarafından işaretlenebileceği, Allah'ın varlığına delil olduğu tezleri de var. Cinlerle nikahlandığınızın veya temiz kalpli oluşunuzun bir işareti olarak görülüyormuş.


Kınayla alakalı Hadis-i Şeriflere rastlanıyor: "Ebu Nuaym ve Bezzar’dan nakille Peygamberimiz tüm inananlara şöyle seslenmektedir, 'Kına yakın. Zira güzelliğinizi, gençliğinizi ve nikah sevginizi arttırır.', Yine "Deylemî'den nakille Resûl-ü Ekrem (s.a.v): 'İlk kına yakan İbrahim Peygamber’dir. Siyahla ilk boyanan da Firavundur.'" der.


Sabah uyandığımda elde kına görmek; sabah kalktığınızda avuç içinde kına ve ellerde kına kokusu oluşumu olarak açıklanıyor ve elde kına ile uyanmak bilimsel ve paranormal kaynaklarda bı şekilde izah ediliyor.


Nihat Hatipoğlu bu durumu kesin konuşmanın mümkün olmadığı bir konu olarak özetliyor ve şöyle diyor: Sabah uyanınca elde kına lekesi görmek Allah’ın varlığının güçlü delillerindendir. 


Ruh uyurken vücuttan ayrılıp farklı alemlerde gezebilir ve oralardan bu lekeleri alır. Böyle bir durumda kişi sevinmelidir. Bazılarının "Cin düğününde kına sürüyorlarmış" şeklinde yaptığı açıklamaları doğru bulmuyorum.


Toparlayacak olursak Allah’a ve ibadete olan yakınlık ve ibadet arzusu arttıysa bunu melekler yapabileceği, Allah’a isyan ve itiraz geliştiyse cinlerin yaptığı tezi en mantıklı açıklama gibi geliyor.


Uykuda eline kına yakılması neden olur?, Şeytan kınası ne anlama gelir?, Cinler ele kına yakar mı? ve Elde kına görmek ne demek? başlıklarına değinmeye çalıştık. Umarım beğenir ve yorumlarınızı paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir