3D Yazıcı ile Oturduğunuz Yerden Para Kazanın - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

3D Yazıcı ile Oturduğunuz Yerden Para Kazanın


Yeni bir 3D yazıcı aldınız ve yeni oyuncağınızı eşinize dostunuza nasıl tanıtabileceğinizi merak ediyorsunuz. Yatırımınızı haklı çıkarmanıza yardımcı olacak bahaneler listemizle karşınızdayız.


3D yazıcı ile gerçekten para kazanılabilir mi?


Cevap; odaklandığınız nişe bağlı olarak evet ve hayır. Genel tüketiciler için basit 3D baskılar yapıyorsanız, kişisel kullanım odaklı bu senaryolarda kar marjınız yüksek olmayabilir. Tüketiciler ucuz şeyleri sever malumunuz. Ancak maliyetli bir sorunu çözmeye odaklandıysanız her zaman fazlasını ödemeye istekli bir kitle yakalayabilirsiniz.





Ne demek istediğimizi özetleyelim:


  • Senaryo A: Joe, kapı kolu kırıldığı için 3D olarak bir kapı kolu yazdırmak istiyor.
  • Senaryo B: Amanda, Kickstarter'da satmayı planladığı bir ürünün prototipini 3D olarak basmak istiyor.


3D baskı ile para kazanmanın yolları


3D yazıcı ile para kazanmanın birkaç yolunu listeledik. Bu fikirlerin bazıları gerçekten iyi, bazıları göreceli kötü. Yine de yorumlamadan listeliyoruz ve dikkate almaya değer olup olmadığına karar verme kararını size bırakıyoruz. Hemen dalalım!


Etsy'de önceden hazırlanmış 3D baskılar satın. 


Etsy, 3D baskı için en büyük pazarlardan biridir. Pek çok 3D baskı sevdalısı ve hatta profesyoneller, el işi şeylere ilgi duyan geniş kitlesi nedeniyle Etsy'ye yöneliyor. Hatta bazıları Etsy'de kendilerine isim bile yaptılar.


Ucuz müşterilerin zaman ayırmaya değmeyeceğini girişte söylediğimizi hatırlayın. Etsy'de birçok ucuz müşteriyle karşılaşacaksınız belirtelim. Platformun eksileri düşük kar marjları sunması yani rekabet etmek zorunda kalacağınız yığınlar ile karşılaşacaksınız. iPhone tutucu veya kulaklık tutucu gibi bir çok ürün arayan insanlar dolu bir platform.


Etsy'de, aynı şeyin farklı varyasyonlarını satan birçok insan göreceksiniz. Kopyacılık son derece fazla. Bir ürünün tuttuğunu gördüklerinde hemen bir benzerini üretiyorlar.


Etsy'de öne çıkabilmek için yüksek kaliteli görseller yüklemeli, uygun fiyat sunmalı, orijinal ürünler düşünmeli ve ürününüzü farklılaştıran benzersiz ögeler planlamalısınız.


3D baskı hizmetlerinizi sunabileceğiniz nişlerin bir listesi: 


  • Masaüstü Minyatürleri 
  • Oyuncak Tasarımları
  • Takı Tasarımları
  • Mimarlık Firmaları Modellemeleri 
  • Prototipleme Hizmetleri


Yukarıda saydıklarımızın artıları tekrarlanabilir işler olduğu için standartlaştırılabilir olmaları. Sektörde bilinen bir uzman olmanız da hiç zor değil.


Bölgenizde bir 3D baskı işi yapmak için bir web sitesi yapmak, sosyal ağlar üzerinden düşük bütçelerle ilerlemek yine akla gelen seçeneklerden. Burada; hedeflediğim pazar doygun mu, kar marjları nedir gibi soruları kendinize sormanız gerekiyor.


3D'ye değer katacak artılar düşünmeniz gerekecek zira rakipleriniz arasında bunu planlayabilen pek olmayacak. Kişi ya da kurumlar baskı için size geldiğinde "esasen pek de baskıyla alakası olmadığı izlenimi verecek" ekstra talepler iletebilirler. Bunların neler olabileceğini düşünebilirsiniz.


Bonus fikir olarak 3D tarama hizmetleri sunabilirsiniz. 3D yazıcı sahibi olarak kazanabileceğiniz parayı artırmanın mükemmel bir yoludur.


3D baskı ile para kazanmak sadece 3D yazıcınızı günün 24 saati çalıştırmakla sınırlı değildir. 3D model satarak da para kazanabilirsiniz! Buraya dikkat! Bu şekilde uyurken dahi para kazanabilirsiniz.


Masa üstü oyunlar için 3B tasarımlar oluşturmaya odaklanan popüler tasarımcılar mevcut ve epey de aboneleri var. Bana göre kesinlikle denenmesi gereken bir alan.


  • Çevrimiçi bir YouTube kursu satabilirsiniz,
  • Bir YouTube kananlı başlatabilirsiniz,
  • Etkinlikler için 3D yazıcınızı kiralayabilirsiniz,
  • 3D baskı minyatürler şu sıralar çok popüler,
  • Cosplay ögeleri ve oyunlar ihmal edilmemeli,
  • Eşyaları onarmayı düşünebilirsiniz,

3B modellerinizi satabileceğiniz en iyi yerlerden bazıları şunlardır: Etsy, MyMiniFactory, CGTrader, Cults3D.

Güvenilir Prusa i3 MK3S gibi 1.000 doların altındaki bir 3D yazıcıyı tercih etmek, mikro gelir elde etmenin iyi bir yoludur.

Toparlayacak olursak, 3D yazıcı ile kolayca para kazanabilirsiniz. İster 3D baskılı ürünler satmak, ister dijital ürünler pazarlamak, hatta bölgenizde bir 3D baskı hizmeti sunmak olsun, görebileceğiniz üzere bunu yapmanın birçok yolu var. 

Yorumlarınız Değerlidir