Buzdolabı Satın Alma Rehberi (Fiyatlar ve Bilmeniz Gerekenler) - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Buzdolabı Satın Alma Rehberi (Fiyatlar ve Bilmeniz Gerekenler)


Vestel tarafından satın alınan Vestfrost'un NF4500 modeli, 5.498 TL'lik satış bedeliyle en ucuz no-frost buzdolabı olarak Hepsiburada'da listelenmiş durumda. 22 Mayıs 2022 fiyatları olduğunun altını çizmekte fayda var.


Altus, Regal, Grundig, Vestel ve Profilo modelleri bir 500 TL daha fazla. Sonrasında ise BEKO ve ARÇELİK grubu başlıyor.


Samsung'un RT46K6000WW'si çok satanlarda listelenmiş. Şunun da altını çizmek gerekir ki "çok satanlar" başlığında karşınıza çıkan modelleri SPONSOR'lu ürün olarak "Aslında çok satan bir ürün olmamasına rağmen" görebiliyoruz. Bu ürün bine yakın inceleme alsa da bu tip dijital köpürtmelere karşı temkinli olmakta fayda var.





Yaşadığınız yerde Samsung, LG servisi olup olmadığını sorgulamanızı öneririm. Buzdolapları her ne kadar diğer beyaz eşyalara göre sağlam olsalar da olumsuz bir senaryoda ARÇELİK ve BEKO servisleri kadar hızlı geri dönüş almak isteyebilirsiniz. Yedek parça fiyatları da cabası.


Bir vakitler; yine bir heyecanla internetten buzdolabı sipariş edip ürün eve geldiğinde, tıknazlığından da şüphelenmeden bir heves hızla paketi açtık ve ne görelim, kısacık bir model. Biz daha uzun olmasını bekliyorduk. 


Paketi açtığımız için iade de edemedik. Siz siz olun boyut en-boy gibi en basit değerlendirme ölçülerini bizim gibi atlamayın. Bu da böyle bir anımdı. Bu BEKO model buzdolabını, ufak bir fan değişikliğini saymazsak halen sorunsuz olarak kullanıyoruz. 


Buzdolabı Satın Alma Rehberi:


En boy önemli ancak üstte ve altta hava alabilecek boşluklar olması gerektiğini unutmayın. Ölçümünüzü buna göre yapın.


Yeni buzdolabınızın mutfağa nasıl getirileceğini düşünün. Mutfak kapınızdan sığabilecek mi?


Ailen yakında büyüyecek mi? Kalabalık partilere ev sahipliği yapıyor musunuz? Evde çok sık yemek yapan veya yapmayan bir çift misiniz?


Toplu alışveriş yaparak tasarruf etmeyi sevenlerden misiniz? Zaman kazanmak için donmuş gıdalara güvenen çocuklarınız var mı? Eğer öyleyse, ihtiyaç listenizde daha fazla dondurucu alanı olmalıdır.


Wi-Fi ekranlı akıllı buzdolapları, uygulamalara erişmenize, not bırakmanıza, takvimleri görüntülemenize, yemek tarifleri bulmanıza ve daha pek çok şeye olanak tanır. Biraz pahalı modellerdir.


Yine bazı modellerdeki ayarlanabilir soğutma bölgeleri, ihtiyaçlarınıza göre buzdolabından dondurucuya ve dondurucuya geçiş yapmanızı sağlar.


Dış yüzeydeki koruyucu kaplama, lekelere ve lekelere karşı dayanıklıdır. Çocuklarınız varsa, parmak izine dayanıklı bir seçenek, temizlik süresini azaltmak için aradığınız şey olabilir.


ENERGY STAR sertifikalı bir buzdolabıyla, istediğiniz özelliklerden ödün vermeden enerji ve dolar tasarrufunuzu en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Enerji verimliliği artık sıradan buzdolaplarında var ancak neden azına razı olasınız ki?


Harici buz pınarı ile tek tuşla buzlara ulaşmak mümkün. Ayyaşlar için ideal!


Ve yine bir hava filtresi, buzdolabının temiz ve taze kokmasını sağlamak için kokuları gidermeye yardımcı olur. Bu özelliğe sahip buzdolabınızla uyumlu hava filtresini bulun ve altı ayda bir değiştirdiğinizden emin olun.


2 veya 3 kişilik bir aileyseniz 150-250 litrelik bir buzdolabı yeterli olacaktır. Öte yandan, dört ila beş kişilik daha büyük bir aile için 250 ila 500 litrelik bir modeli seçmek isteyebilirsiniz. Altı ila yedi kişilik geniş aileler, elbette, 550 ila 850 litre arasında herhangi bir yerde kapasiteye sahip büyük bir buzdolabına ihtiyaç duyacaktır.


Başta LG olmak üzere bir çok marka, kapıyı açmadan içeride ne olduğunu görmek için pencereli modellere ve kokteyller ve alkollü içkiler için büyük buz topları sunan Craft Ice özelliğine sahip.


Ek olarak, WiFi bağlantısı ve eşlik eden bir akıllı telefon uygulaması ile birlikte gelen yeni modellerin sayısı giderek artıyor; bu da buzdolabı ayar ve sıcaklıklarını uzaktan değiştirmenize, bir kapı açık bırakıldığında uyarı almanıza ve (buzdolabında kamera varsa) cihazınızın içeriğini görüntülemenize olanak tanıyor. 


Üst ve alt donduruculu buzdolapları anlayacağınız üzere dondurucunun altta veya üstte olduğu ile alakalı bir durum.


Üstte iki dar kapı ve altta bir dondurucu olan Fransız kapılı modeller de tercih edilebilir. Yine bir diğer pahalı model yan yana buzdolabı da diyebileceğimiz iki kapılı; sol kısmı uzun dondurucu sağ kısmı dolap olan modeller.


YENİ NESİL BUZDOLABINDA ARANACAK ÖZELLİKLER NELERDİR?


  • Daha iyi raflar ve çekmeceler,
  • Kapıya entegre buz ve su sebili,
  • Daha fazla tazelik sunan hava temizleyiciler,
  • Farklı alanlara farklı dereceler sunan ısı kontrolcüler,
  • Marketten buzdolabına bağlanıp ne eksik bakabilme modülleri,
  • Kapı kilitleri ve alarmlar,
  • LED ekranlar,
  • Dahili kameralı modeller,
  • Özel mesajlar bırakmak için beyaz tahta seçeneği,
  • Kapıyı açmadan içine bakmanızı sağlayan dokunmatik ekranlar,

Buzdolabı tavsiye 2022, buzdolabı özellikleri, buzdolabı fiyatları, buzdolabı hacmi ne kadar olmalı, hangi buzdolabını almalıyım, buzdolabı ölçüleri ve buzdolabı fiyatları listesi arama sonuçlarına karşılık gelen bilgiler paylaştık!

Yorumum:


Yaklaşık 6 yıldır bir yerli üreticinin orta seviye modelini kullanıyorum ve son derece memnunum. Tanıtım yazısı olduğunu düşünmemeniz için marka ve isim yazmak istemedim. Bana göre buzdolabı için müsaitlik dahilinde bir miktar büyük bir modeli seçmek yeterli olacaktır. Bir de garanti süresini uzatırsanız en az 10 yıl sorunsuz kullanabilirsiniz. 

Yorumlarınız Değerlidir