Trendyol Teslimat Noktası Nasıl Olunur? (Aylık 15 bin TL Kazanç) - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Trendyol Teslimat Noktası Nasıl Olunur? (Aylık 15 bin TL Kazanç)


Trendyol teslimat noktası nasıl olunur ve trendyol express teslimat noktası nasıl olunur sorularına cevap vereceğimiz detaylı makalemize hoş geldiniz.


Çevrimiçi alışveriş dünyasının Hepsiburada ile birlikte en ciddi platformlarından birisi olan Trendyol geniş bir kitleye hizmet vermesiyle tanınıyor. Başarılı bir e-ticaret sitesi birçok girişimciye de çeşitli noktalarda iş olanakları sunuyor. Bu noktada bir nevi alıcı ya da satıcı olmasanız da sizleri sürece dahil ediyor.





Trendyol teslimat noktası hizmeti de bu eğlenceli fırsatlardan biri. Trendyol teslimat noktaları kargolarımızı gidip teslim aldığımız yerlerdir. Trendyol müşterileri açısından önemli bir kolaylık olan teslimat noktaları ile ciddi manada gelir elde edebilirsiniz.


Trendyol'da nasıl teslimat noktası olunur?


Trendyol teslimat noktası başvuru öncesinde kendinize ait bir işletme kurabilir veya mevcut işletmenizden yararlanabilirsiniz. Trendyol’un gel-al şubesi olmak hem kazandırır hem de iki işi bir arada yapmanızı sağladığı için mali olarak avantajlıdır. 


Son aylarda özellikle genç girişimcilerin veya emeklilerin yatırım amaçlı değerlendirdiği teslimat noktaları kargoların çok daha hızlı dağıtılmasına olanak sağlıyor. Trendyol müşterileri bu yeni hizmet sayesinde evinde oturup kargo beklemek durumunda kalmıyor ve kendisine yakın bir noktadan ürününü teslim alıyor.


Elbette Trendyol e-ticaret platformunun dağıtıcı kısmında hizmet vermek isteyenlerdenseniz firmaya başvuru yapmanız ve yeterliliğinizi kanıtlamanız gerekiyor. Başvurunuz olumlu sonuçlandığında şubenizi kurarak hizmet vermeye başlayabilirsiniz. Trendyol Gel Al noktası kazancı incelendiğinde oldukça karlı olabilecek iş fikirlerinden biri olduğu karşımıza çıkıyor.


Trendyol e-ticaret sitesinden satın aldığımız ürünleri teslim alabileceğimiz çeşitli noktalar bulunuyor. Bu noktalar Trendyol gel al noktası olarak biliniyor. Kişiler ürünleri satın alırken kendilerine sunulan gel al noktalarından biri üzerinden ürünlerini alabilmekte. 


Bu ürünler seçilen noktaya bırakılır ve tek yapmanız gereken gidip almanız olur. Böylece kargonun ne zaman geleceği kaygısı duymadan kolayca gidip şubeden ya da ilgili yerden alınabilir. Kargolar gel al noktasına ulaştığında kişilere e posta ya da sms ile bilgi verilmektedir.


Satın alınan ürünler için SMS bildirimleri takip edilerek üç gün içinde ilgili alandan alınabilir. Özellikle siparişlerde bir adres vermekte zorlanan karışık yerlerde oturan kimseler için teslimat noktaları çok avantajlıdır. 


Bu arada şunu da belirtelim, sipariş edilen ürünlerin teslimat noktalarından alınması günden güne daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Aynı zamanda bu işlemler gel al noktasını tercih edenlere de birçok avantajı beraberinde getiriyor.


Trendyol teslimat noktası açmak isteyenlerdenseniz mutlaka Trendyol'a başvurmanız gerekiyor. Bu süreç sırasında doğal olarak bir başvuru formu doldurmanız istenmekte. Başvuru formunda birtakım bilgilerin doldurulması gerekmektedir. 


Bu bilgiler; giriş seviyesi kimlik ve işletme bilgileriniz, il ve ilçe, mahalle bilgileri olmalıdır. Açık adresinizi de mutlaka yazmanız gerekecektir. Trendyol başvurunuzu ve dağıtım noktanızı inceler ve yeterli görürse bu şubeyi açmanıza izin verir.


Trendyol’un gel al noktası olmak istiyorsanız vergi mükellefi olmanız yani en azından bir şirket sahibi olmanız gerekiyor. Buna ek olarak iş yerini olarak belirlediğiniz yerin de rahatlıkla ulaşılabilecek bir yerde olması şart. Rakip analizi ve lokasyon seçimi bu aşamada üzerine en çok düşmeniz gereken detaylar arasında zira ulaşımda sorun yaşandığında gel al noktası olarak tercih edilme şansınız düşük olacaktır.


Trendyol Teslimat Noktası Başvuru


Trendyol her e-ticaret platformunda olduğu gibi takipçilerine profesyonel hizmet verebilmek adına sürekli olarak yenilikler yapıyor. Bu yeniliklerden birisi de teslimat Trendyol gel al noktası. Sizler de ister emekli ister farklı bir sektörde iş sahibi olun bir teslimat noktası açmak isteyenlerdenseniz firmaya başvurabilirsiniz. Başvurularınızı yaparken sizden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru olarak sunmanız gerekiyor. Trendyol teslimat noktası başvuru adımları takip edilerek yapılabilir:


  • İlk olarak gel al noktası başvuru formu sayfasını açmalısınız,
  • Adınız ve soyadınız kısmını doldurmalısınız,
  • E-posta ve telefon numarası yazmalısınız,
  • İşletme adı ve türünüzü belirtmelisiniz,
  • Açık adresinizi belirmelisiniz,
  • Satıcı ID bilgisinin de girilmesi gerekli,
  • KVKK bilgilendirmesini okumalısınız,


Son olarak her form aşamasında olduğu gibi "Gönder" kısmına tıklayarak teslimat noktanızın başvuru işlemini yetkililere gönderebilirsiniz. Başvuru incelendikten sonra olumlu yahut olumsuz bilgilendirme yapılacaktır. 


Trendyol teslimat noktası açma onayınızı alırsanız ki umarım alırsınız, işletmenizi açmanız yolunda önünüzde bir engel kalmayacaktır. Teslimatını yaptığınız ürün başına ücret ödendiğini belirtelim. Ne kadar çok kargo teslimi yaparsanız o denli kazanma şansınız olacaktır.


Trendyol teslimat noktası açmak isteyenler birçok farklı kargonun teslimini aynı gün içinde yapmak durumunda kalabilirler. Aynı zamanda bu alanda başvuru yapabilecek işletmelerdn istenen koşullar da başvuru formunda net olarak paylaşılmıştır. Özetle Trendyol teslimat yeri olmak istiyorsanız mutlaka başvuru formunda belirtilen yerlerden biri olmalı ve gereken şartları taşımalısınız.


Trendyol Gel Al Noktası Kazancı


Trendyol teslimat noktası kazancı da sık merak edilen noktalardan. Trendyol gel al noktaları arasından seçim yapıyorsak doğal olarak kendimize en yakın yeri seçeriz. Trendyol teslimat noktası olarak hizmet veren yerler teslim ettikleri ürün başına 1 TL kazanıyor ancak bedelin kısa süre içinde artacağı da belirtiliyor. 


Her ürün tesliminde bu ödemeyi aldıklarından teslimatın miktarı eşittir kazanç belirlenmiş oluyor. Bu arada işin kendine göre bir çok avantajı ve dezavantajı olacağının altını çizmek gerek. Trendyol gel al noktası kazancı elde ederken kendi ürünlerinizin de tanıtımını yapabileceğinizi ekleyelim.


Marka görünürlüğünü artırmanın önemine dikkat çekmek isterim. Burada dükkanınıza gelen kişiler ürünlerini teslim alırken mal ve hizmetlerinize de göz atabiliyor ki bu da ciddi bir avantaj. Teslimat başına minimum 1 TL kazanç bazı kişilere yetersiz gibi gelse de gün içinde yüzlerce paket teslim eden birçok işletme mevcut. 


Trendyol Türkiye’nin her yerinde hizmet veren ve popüler bir e-ticaret ağı. Aynı zamanda müşterilerin teslimat noktalarını tercih ettiklerinde elde edecekleri indirimler de önemli bir avantaj. Yaptıkları alışverişlerde teslimat noktalarını tercih eden kişiler anında 10 TL indirim kuponu kazanıyor.


İster teslim eden ister teslim alan olun bu ve benzeri avantajlar da teslimat noktalarının cazibesini artırmakta. Kişiler evlerinde kargo ne zaman gelecek endişesiyle bekleme zorunda olmadığından aynı zamanda siparişleri üzerinden de indirim alabiliyorlar. 


Bu ve benzeri avantajlar Trendyol teslimat noktalarının her geçen gün daha fazla insan tarafından tercih edilmesini sağlıyor. Müşteri memnuniyetine dikkat eden Trendyol da bu tarz girişimlere karşı oldukça yapıcı. Yine bir bilgi; gün içinde yüzlerce teslimat yapan gel al noktaları mevcut. Bu da aylık kazanç olarak hesaplandığında son derece karlı bir getiri olarak düşünülebilir.


Teslimat Noktası Olmak İstiyorum Diyenlere Öneriler


Trendyol gibi büyük e ticaret sitelerinin teslimat noktası olarak hizmet vermek artık mikro gelir hatta iyi bir para kazanma aracı olarak değerlendiriliyor. Halihazırda bakkal veya market gibi bir işletmeye sahipseniz bu işi kolayca yapabilirsiniz. 


Ancak her işte olduğu gibi bu işi de hakkıyla yapabilmek için dikkat etmeniz gereken önemli noktalar var. Teslimat noktası olmak istiyorum diyenlere öneriler kapsamında şunların altı çizilebilir:


  • Vergi levhası olan bir işletme olmalısınız,
  • Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bir yerde olmalısınız,
  • Kargoları istifleyeceğiniz yeterli ve güvenli bir alan olmalıdır,
  • Lokasyon olarak avantajlı olmalısınız,
  • Yoğun dönemler için personel istihdam etmelisiniz,
  • Hızlı teslimat yapabilmeniz şart,
  • Fark edilmenizi sağlayacak tanıtım çalışmaları yapmalısınız,


Bu gibi detaylara dikkat ettiğiniz taktirde başarılı bir Trendyol gel al noktası açabilmeniz için önünüzde hiç bir engel bulunmuyor. Bir yandan kendi işinizi yaparken ekstra teslimat ile para kazanma imkanı da yakalayacaksınız. Geniş yere sahip kurum veya kişiler rahatlıkla bu işe başvurarak iyi bir lokasyonda gel al noktası meydana getirebilirler.


Kimler Teslimat Noktası Olabilir?


Trendyol firmasının teslimat noktası olmak isteyenlerin halihazırda bir işletmesi olması gerektiğini sıkça belirtmiştik. Aksi halde teslimat noktası açabilme şansınız ne yazık ki imkansız. Başvuru formunda sizden istenen kriterlerin tam olarak sağlanması gerekiyor. 


Teslimat noktası olması konusunda dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de önceden belirlenmiş sevimli ve sempatik işletmelerden birine sahip olmanız. Bu işletmeler arasında şunları sayabiliriz:


Bakkal Büfe ya da Manav, Ayakkabıcı, Çiçekçi, Şarküteri, Fırın ya da Pastane, Cafe, Petshop, Bijuteri, Bilişim, Kitapçı ve diğer işletmeler.


Bu tip bir sektörde yüksek standartlara sahip bir işletmeniz bulunuyorsa rahatlıkla teslimat noktası başvurusu yapmanız mümkün. Teslimat noktası başvurusu yaparken de işletmeniz ile ilgili olan tüm detayları ve net bir şekilde belirtmeniz gerekiyor. Hangi alanda faaliyet gösterdiğiniz, işletmenin açık adresi ve daha birçok bilgiyi detaylı olarak sunmak profesyonel bir görünüm adına büyük önem taşır.


Bu arada Trendyol’dan alışveriş yapan kişiler sizden memnun kaldıklarında sürekli olarak teslimat noktası olarak sizi tercih edeceklerdir. Böylece ürünlerinizi ve işletmenizi de tanıtma şansı bulabileceksiniz. Kısacası sizlere her yönden kazandıracak win-win ve yenilikçi bir iş fikri ile karşı karşıyayız.

Yorumlarınız Değerlidir