Baskı Maliyetlerinden Nasıl Tasarruf Edilir? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Baskı Maliyetlerinden Nasıl Tasarruf Edilir?


Öğrenciler printer'ları sık kullanır, ofisler de öyle. Editörler ve metin yazarlarının eli ayağıdır yazıcılar. Yoğun kartuş harcayan fotoğraf işlerini hiç saymıyorum bile. Baskı pahalı olabilir, ancak maliyetleri düşürmenin de birçok yolu vardır. 





Bu yazımda baskı maliyetlerinden nasıl tasarruf edebiliriz konusunu ele aldım. Umarı beğenir ve yorumlarınız paylaşırsınız.


Öncelikle kaliteli ve doldurulabilen kartuşlu bir yazıcıya yatırım yapmak, uzun vadede size çok para kazandırabilir. 


Yazıcı alma arefesindeyseniz son kararı vermeden önce tüm müşteri yorumlarını okuyun, açılış videolarını izleyin ve fiyat karşılaştırma sitelerinden alacağınız ürününüzü belirleyin. Doğu soru şu olabilir; "ne kadar sıklıkta yazıcı kullanacağım." Eğer bir baskı ofisiyle ilerlemek hesaplı gelecekse bu şekilde de devam edebilirsiniz.


Genel kural şudur: Bir yazıcı başlangıçta ne kadar pahalıya mal olursa, mürekkebi o kadar ucuz olur. Eğer yazıcı ucuzsa doldurmak pahalıya gelecektir.


Mürekkep dolum mağazalarına gidin


Size en yakın mürekkep dolum merkezini bulmak ciddi tasarruf sağlayan bir baskı çözümüdür. Evet; yazıcı mürekkebi o kadar kazançlı bir iş haline geldi ki, kartuş konusunda uzman mağazalar bile var. Bu arada bazı yazıcı şirketleri, resmi kartuşlarını kullanmazsanız garantinizin geçersiz olacağını bile söyleyebilir. Çok fazla dikkate almayın.


Eski yazıcı kartuşlarını çevrimiçi satabilir, toptan baskı kağıdı alabilirsiniz. Bu da bir çözümdür. Gerçekten daha pahalı ve kaliteli kağıtlar ile ilerlemek istiyorsanız arkadaşlarınızla birlikte bir kulüp kurun ve maliyetleri bölün. Maliyetleri paylaşmak için ev arkadaşlarınızla bir yazıcı satın almak da yine bir seçenek.


Belgelerinizi küçültün


Birçok öğrenci, yazıcıya herhangi bir şey gönderilmeden önce bile tasarruf edilmesi gerektiğini unutur. İkinci bir sayfayı kaplayan rahatsız edici üç satırınız varsa, kelime işlemcinizdeki 'sığdırmak için küçült' seçeneğini kontrol edin. 


Kenar boşluğu genişliğini azaltarak, metin boyutunu yalnızca bir veya iki punto küçülterek ve satır aralığını en aza indirerek bir sayfaya daha fazla metin sığdırabilirsiniz. Sadece hala okunabilir olduğundan emin olun!


Taslak modunda yazdırın


Yazıcı yazılımınız ve kelime işlemciniz ekonomik bütçe seçenekleriyle gelir bu nedenle yazıcı ayarlarınızla oynamaktan çekinmeyin. Yazıcınız, ne kadar mürekkep kullanacağını ve baskı hızını size çoğu kez sorar. Yalnızca ders notları yazdırıyorsanız, en yüksek kalitede baskı için premium ayarları kullanmanıza gerek yoktur. 


Taslak modu az miktarda mürekkep kullanır ve paradan tasarruf etmenizi sağlar ancak CV'leri yazdırmak için uygun olmayabilir. Çevreyi koruma adına da yararlıdır.


Sizlerin de bildiği bir konu ancak yalnızca ihtiyacınız olan sayfaları yazdırın. Son olarak yazıcı kuyruğuna dikkat edin! İlk baskı ilerlemiyorsa sabırsızlanıp ardı ardına tıklamaya başlamayın. Büyük olasılıkla yazıcı kendi kendine düzeldiğinde, biriktirme listesindeki her şeyi yazdırmaya başlayacak ve peşisıra gereksiz çıktılarla muhatap olmak zorunda kalacaksınız.


Son olarak yerel baskı şirketleri veya öğrenciyseniz üniversiteler daha hesaplı seçenekler sunuyorsa değerlendirin. İlla yazıcı almak zorunda değilsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir