Ajansa Kayıt Nasıl Yapılır? (2021) - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Ajansa Kayıt Nasıl Yapılır? (2021)


Ajansa kayıt cast yani oyunculuk ajansları üzerinden iş alabilmek için yapmamız gereken kayıt işlemleridir. Bu sayeye ajansların oyuncu havuzu içinde yer alır ve tekliflere açık oluruz.


Film, reklam, dizi veya hangi bir TV projesinde oyuncu olarak yer almak istiyorsanız mutlaka bir ajansa kayıt olmalısınız. Manken veya model olmak için farklı kriterler mevcuttur ancak bu yazımızda biraz daha oyunculuk özelinde ilerlemek isterim. Sonlara doğru yine oyunculuğa değiniriz.


oyunculuk ajansına kayıt



Günümüzde bir çok ajans web siteleri üzerinden başvuru kabul etse de yetkililerle görüşme adına bu adımı yüzyüze gerçekleştirmeniz süreci hızlandıracaktır.


Ajansa Kayıt Nasıl Yapılır?


Bir ajansa kayıt olmak istiyorum ancak güzel değilim hatta çirkin sayılırım diyebilirsiniz. Bu ilk hatanız ama merak etmeyin sizin gibi düşünen pek çok aday mevcut. Yaşınız, kilonuz, tercihleriniz ajans yetkilileri için önemli değildir. Sizdeki enerjiye ve orijinalliğe bakarlar.


Elbette girişte de belirttiğim gibi web siteleri üzerinden başvuracaksanız kaliteli fotoğraflarınızın hatta kendinizi anlatan kısa bir videonuzun olması önemli. Hatta videonuz varsa emin olun 2-0 önde başlarsınız. Takdir edersiniz ki sektöre büyük bir talep söz konusu.


Ajans Kaydı Sonrası Neler Yapılır?


Herkesin hayali başarılı bir oyuncu olmak ve çok para kazanmak lakin figuran dahi olsanız küçümsemeyin ve emin adımlarla ilerleyin. İlişkileriniz güçlü tutun kendiniz olun. Başta yönetmenler olmak üzere cast yöneticileri ister büyük ister küçük olsun uyumlu çalışanları tercih eder. Günümüzde çoğumuzun tanıdığı bir çok oyuncu geçimsiz oldukları gerekçesiyle listede alt sıralarda yer alır.


Farklı ajanslara kayıt olmanız ve videolu bir özgeçmiş paylaşmanız şansınız artıracaktır. Video konusunda da bilgi vermek isterim. Telefonu kendinize çevirin ve samimi bir şekilde kendinizi analtın. Yaptığınız hatalara, şivenize ve arka plan seslerine takılmayın. Hatta ham bir şekilde yani kurgusuz olarak gönderin. Şansınızı artıracaksınız.


Zamanla portfolyo oluşturmanız gerekeceğinden elinizdeki video, foto vs tüm materyalleri bir bulut sunucuda tutun. Böylece kendi dosyanızı oluşturabilir ve sunumlarda yine öne geçebilirsiniz. Ek olarak dil bilginizi geliştirmek, ücretsiz kurslara katılmak önemlidir. Kendinize yaptığınız her yatırım size geri dönecektir.


Gerçek bir cast veya mankenlik ajansı sizden ücret talep etmez. Kayıt ücreti adı altında para istenen yerlerden uzak durmanızı öneririm. Yine bir ajansa kayıt olmadan önce hakkında yapılmış yorumlara göz atmanız vakit kazanmanız adına faydalı olacaktır.


Tüm bu adımları başarıyla tamamladıysanız cast direktörleri ile iletişime geçmeye hazır olun. Değerli yorum ve deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı da unutmayın ki içeriklerimizi geliştirebilelim. Şimdiden bol kazançlar.


Ajansa kayıt olmak için gerekenler, en iyi cast ajansları, ajansa kayıt olmak ücretli mi, ajanslara nasıl başvurlur, en iyi ajanslar ve güvenilir cast ajansları başlık ve sorularına yanıtlar verecek bir yazı oluşturmaya çalıştık. Umarım beğenir ve yorumlarınızı paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir