Mülteci Güzellemesi Yapan Sözde Akademisyenler - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Mülteci Güzellemesi Yapan Sözde Akademisyenler


Yurtdışı kaynaklı düşünce kuruluşları tarafından fonlanan "mülteci düşkünü" sözde akademisyenlerin listesi. Bu liste düzenli olarak güncellenecektir.





Begüm BAŞDAŞ


Hesabını kilitlediği Twitter'da aktif ve Almanya tarafından fonlanıyor. Kapağı yurtdışına atınca Türkiye’ye sallama modasına kapılan "yetmez ama evetçi" şahıs. Profilinde Afganistan’la ilgilendiği yazan ama Berlin’de ikamet eden Alman beslemesi mülteci tapar.


Serpil AÇIKALIN


Almanlar tarafından fonlanan mülteci düşkünü akademisyen (!) Mülterci karşıtlığını ırkçılık olarak nitelendiriyor. Twitter profili Begüm gibi kilitli. 2019 yılından bu yana İNGEV'de kıdemli danışman olarak çalışıyor. Düne kadar çevirmenlik yapmaktaydı.


Ferda Fahrioğlu AKIN


HDP'li barış (!) akademisyeni notundan sonra başka bir şey yazmaya da gerek yok ama yine de açalım; STGM tarafından fonlanıyor. Barış bildirisine imza attığı için görevlerinden uzaklaştırılan 15 akademisyenden biriydi. 2018'de HDP'den Diyarbakır Milletvekili Adayı oldu. Almanya'dan üfleyen bir başka Kürtçü.


Baransel AĞCA


Alman menşeili Friedrich Ebert Vakfı tarafından fonlanan Afgan ve Suriyeli sevdalısı bir başka maşa. Twitter'da Ermenicilik ve Kürtçülük yapmakla meşgul. Tecavüzcü Afganları savunacak kadar kendinden geçmiş biri. Yine de tebrik edelim, Twitter'da profili açık!


Metin ÇORABATIR


Heinrich Böll Vakfı tarafından fonlanan bir başka mülteci tapar. 90'larda basit bir muhabirken şimdilerde İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi başkanı olarak TV'lara çıkıyor. "Türkiye bu olası zorunlu nüfus hareketinde mültecileri yalnız bırakılmamalı...Mülterci akını TR'i etkilemiyor" diyerek safını belli etmekte


Turgut TURHANLI


Ergenekon kumpası döneminde; "Kemalist vesayetten kurtuluyoruz” diyerek AKP güzelliyor, "Ergenekon derinleştirilsin, üzerine gidilsin" bildirilerini imzalıyordu. Osman Kavala davasında ve 16 Kasım 2018 boğaziçi olayları kapsamında gözaltına alınmışlığı vardır. Heinrich Böll vakfının beslediği isimlerdendir.


Gül POYRAZ


1999'dan bu yana İsveç'te yaşayan, mülteci istemiyoruz diyenleri "ırkçı" olarak nitelendiren Ermenici Kürtçü sözde gazeteci.


Facebook'ta yer alan Göç Araştırmaları Platformu grubunu inceleyerek sözde akademisyen, yazar ve gazetecilerin listesine ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir