Bir Yemek Blogcusu Nasıl Para Kazanır? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Bir Yemek Blogcusu Nasıl Para Kazanır?


Yemek blogcusu olarak nasıl para kazanılacağı hakkında konuşalım! 


Tam zamanlı işlerini bırakarak blog yazan veya instagram'da satış yapan, hayatını bu şekilde sürdüren bir çok kişi olduğundan bir çok kez bahsetmiştim. Mikro ya da makro gelirler elde etmek için derinlikli bir e-ticaret sitesine sahip olmanız da gerekmiyor. 





Bugün sizlere yemek blogunuzdan para kazanmanın farklı yolları olduğundan bahsedeceğim, yemek tutkunuysanız para kazanmanız için aslında birçok olasılık var. 


Çok Değerlisiniz


Dergi veya radyo reklamları yahut TV tanıtımlarının aksine dijital dünya, kişi veya kurumlara kolay kolay erişilemeyecek niş kitleler vadediyor. Takipçileriniz özellikle paylaştığınız tarifler ve onlar için incelediğiniz ürünlerle ilgileniyor. Bu, şirketlerin elbette onlara büyük bir değer verdiğiniz için kesinlikle para ödemeye hazır oldukları bir şeydir.


Endişelenmeyin; bir Instagram sayfanız veya küçük bir blog siteniz olsa dahi şansınız yüksek! Gelin öyleyse bir yemek blogcusu olarak nasıl para kazanılacağına dair farklı yolları inceleyelim!


yemek blog sitesi



Şirket İşbirlikleri 


Bunu yapmanın ilk yolu şirket işbirliklerinden geçiyor. Genellikle blogger'lar ayda 3 ila 6 marka ile çalışır. 


Sistem şu şekilde işler: Şirket size ulaşır; medya bilgilendirme kitinizi fiyatlandırma ücretlerinizle birlikte gönderirsiniz ve ardından size IG gönderisi, blog makalesi, YouTube videosu veya Instagram hikayesi başına ödeme yaparlar ya da bir ürün seçersiniz veya reklamını yapmak istedikleri ürünleri size gönderirler ve ardından içeriğiniz için kullanırsınız. 


Örneğin o ürünü tariflerinizde kullanabilir, fotoğraf setinin arka planına koyar ve onunla harika fotoğraflar çekersiniz. Sosyal hesaplarına yükleyerek markaları etiketlemek de olasıdır. Sonrasında onlara yaptığınız işin faturasını gönderirsiniz.


Instagram gönderileri için hikayelerden daha fazla para alınabilir zira hikayeler nispeten daha fazla işe yarıyor. Bir yemek blogcusu olarak bir gönderi için ne kadar ücret alınır? Genel kural, 1000 takipçi başına 10 Euro (100 TL civarında) talep edebilmenizdir. Bu sayı, özgün takipçilerinize bağlıdır ve az ya da çok olabilir.


yemek blog sitesi



Ortaklık Bağlantıları 


Bir yemek blogcusu olarak para kazanmanın bir başka harika yolu da al & sat tanıtım bağlantıları ile alakalıdır. Kaydolabileceğiniz birçok satış ağı vardır. 


Bir ürün önerirseniz ve bu bağlantıyı blog gönderilerinize yerleştirirseniz veya Instagram hikayelerinize kaydırma bağlantısı olarak eklerseniz, takipçileriniz bu bağlantı aracılığıyla satın alabilir ve komisyon kazanırsınız. Komisyon, neyi teşvik ettiğinize bağlı olarak yüzde 5 ila yüzde 50 arasında değişebilir.


Amazon satış ortaklığı özellikle yabancı blogger'lar arasında oldukça popülerdir. Örneğin, onları doğrudan Amazon mağazasına yönlendirerek sevdiğiniz şeyleri takipçilerinize önerebilirsiniz. 


Her satıştan yüzde 10 komisyon alacağınızı da ekleyelim. Bu arada ister blog ister instagram sayfanız olsun önceliğiniz insanlara faydalı olmak olmalı. Gelir odaklı paylaşımlar yapar ve bunu hissettirirseniz bir anda elinizdekileri kaybedersiniz.


Bu ve buna benzer bağlantıları blog gönderilerinize yerleştirmeye devam ederseniz, blogunuzda önemli bir trafik elde ettiğinizde bu bağlı kuruluş bağlantıları bir yemek blogcusu olarak sizin için pasif gelirler sağlayabilir!


yemek blog sitesi



Komisyonlar 


Birçok blog yazarının şu tip tanıtımlarla ilerlediğini görmüşüzdür: "Tüm satın alma işleminizde yüzde 10 indirim elde etmek için 1001M kodumu kullanın". Büyük olasılıkla bu durum, blogcuların yaptıkları her satıştan küçük bir komisyon alacağınına işarettir. 


Bu şirkete veya ilgili işe bağlıdır ve genellikle yüzde 20'ler civarında komisyon alırsınız. Büyük bir kitleniz varsa, topluluğunuzun katılması muhtemel indirim kodlarını tanıtıyorsanız bu, bir yemek blogcusu olarak para kazanmanın ve pasif gelir elde etmenin en güçlü yollarından biri olabilir.


Yemek Fotoğrafçılığı 


Markanızla uyuştuğuna inanıyorsanuz yemek fotoğrafçılığı veya özel tarifler yoluyla da para kazanabilirsiniz. Onlar için ürün fotoğraları çekip düzenler ve fotoğrafları tüm haklarıyla ve tarif metinleriyle onlara gönderebilirsiniz. 


Sosyal medya hesaplarınıza yükleyip yüklememe kararı tamamen size kalmıştır. Set başına 3 görselden oluşan, tarif dahil tüm hakları içeren benzersiz bir paket sunabilirsiniz.


yemek blog sitesi



Kendi Ürünlerinizi Pazarlayın


Yemek blogunuzdan para kazanmanın başka bir yolu da kendi ürünlerinizi oluşturmaktır. Bunlar dijital veya fiziksel varlıklar olabilir. Örneğin bir e-kitap yazabilir, çevrimiçi kurslar sunabilirsiniz.


Çevrimiçi kursunuzun veya ürünlerinizin satın alındığına dair bir e-posta ile bilgilendirilmeniz gerçekten benzersiz bir duygudur. Dijital ürünler satmak, bir yemek blogcusu olarak kesinlikle para kazanmanın harika bir yoludur. 


Bilginizi paylaşın. Tutkulu olduğunuz ve gerçekten çok fazla beceri ve bilgiye sahip olduğunuz bir konu veya niş bulun. Bu sadece yemek blogculuğu için geçerli değil.


Etkinlikler 


Bir yemek blogcusu olarak etkinliklere katılmak veya konuşmalar yapmak için çağrılılabilir ve buradan da gelir elde edebilirsiniz. Sadece orada geçirdiğiniz süre için ve oraya gidip gelmek için seyahat masraflarınızı talep edersiniz. Genellikle günlük ve yarım günlük bir oran sunulabilir. Bilginizi paylaşmak için davet edildiyseniz ve bunun için ücret almalısınız. 


yemek blog sitesi



Özetlersek


Dijital dünyada para kazanmanın, bir yemek blogcusu olarak mikro gelirler elde etmenin birçok farklı yolu olduğunu görüyorsunuz. Her şey ne kadar proaktif olduğunuza bağlı!


Kişilere ve kurumlara ulaşmaktan ve sevdiğiniz şey için gerçekten çok çalışmaktan korkmayın! Bunu tam zamanlı olarak yapabilmek çok ödüllendirici ve kesinlikle hayallerdeki iş. 


Küçük adımlarla başlayın, şirketlere e-postalar gönderin ve ilk reddedilmelerden sonra cesaretiniz de kırılmasın. Tutarlı ilerlerseniz çok başarılı olacaksınız ve bir yemek blogcusu olarak para kazanmakta sorun yaşamazsınız.

Yorumlarınız Değerlidir