Ücretsiz Site Tanıtımı Yapabileceğiniz Güncel Siteler - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Ücretsiz Site Tanıtımı Yapabileceğiniz Güncel Siteler


Bedava site tanıtımı yapmak istiyorum diyen kişi ya da kurumlara yardımcı olabilecek onlarca blog, forum ve web sitesi bulunuyor arkadaşlar. Elbette yoğun trafik alacağınızı iddia edemem ancak yayılım ve bilinirlik açısından faydalı olacağını söyleyebilirim.





Güncel Site Tanıtımı Yapılabilecek Aktif Forumlar


Forumlar özelinde ilerlersek öncelikle bu forumlara üye olmanız gerekiyor. Gelebilecek spam e-postalarla uğraşmak istemiyorsanız TEMP MAIL de denen geçici e-posta adresleri ile üyelik gerçekleştirebilirsiniz. 5 ya da 6 forum sitesine üyelik ve sonrasında tanıtım yazısı paylaşmak aşağı yukarı 40 dakikanızı almayacaktır.



Öneri: Kendi web sitelerinizi ya da bloglarınızı tanıtabileceğiniz gibi bunun için vakit bulamayacak arkadaşlar için de ücretli hizmetler sunabilirsiniz. Bir anda 40 küsur web sitesi ve foruma kaydolabilmek için cüzi bedeller ödeyebilecek bir çok kişi tanıyorum. 

Tek yapmanız gereken bu 30 sitelik promosyonu bir banner'la veya pop-up'la duyurabilmek ve kapanan web sitelerini tanıtımınızdan temizlemek, varsa yenilerini eklemek.

Burada paylaşacağınız tanıtım yazılarının her biri bir diğerinden farklı olacak şekilde ve samimi bir dille yazılması önemlidir. Bu paylaşımlarda bir ya da iki link verebilirsiniz. Her ne kadar SEO açısından dramatik bir etkisi olmasa da yayılım açısından faydalıdır.

Güncel Site Tanıtımı Yapabileceğiniz Sözlük Siteleri


Ekşisözlük ve Uludağsözlük gibi web siteleri son yıllarda epey rağbet gören haber ve paylaşım ağları. Bazılarında üyelik ve kabul süreci vakit alsa da hızla abone olarak paylaşım yapabileceğiniz bir çok yeni sözlük sitesi mevcut. Burada yapacağınız kaliteli paylaşımlara link de vermek mümkün.


Misafir Yazarlık Yaparak Ücretsiz Site Tanıtımı Yapabilirsiniz


Blog sitelerinde misafir yazarlık yaparak sitenizi tanıtabilirsiniz. Üstelik bu şekilde sitenize hem ücretsiz hem de ücretsiz kaliteli backlinkler de kazandırabilir ve arama motorlarında daha üst sıralarda yer alabilirsiniz.

Neredeyse tüm blog sitelerinde "konuk yazar" bağlantısı bulunmaktadır. Kaleminize güveniyorsanız ve istenen şartları karşılayabileceğinize inanıyorsanız özgün içerikler üretebilir ve bu yazıların uygun yerlerinden web sitenize yönlendirme yapabilirsiniz. Bir çok blog yazarı bu akışa sıcak bakmaktadır.




Sosyal Medya Ağları Üzerinden Sitelerinizi Tanıtabilirsiniz


Her ne kadar şimdilerde bir "yaşlı hobisi" haline gelse de Dünya üzerinde özellikle ABD'de sıkı takipçileri mevcut Facebook'un, ek olarak, Twitter, Quora, Linkedin ve Pinterest'te mutlaka aktif olmalısınız. Burada Reddit'i de eklemek isterim ancak kuralları sıkı ve açıkçası bir imleme sitesi de değil.

WordPress altyapısını kullanıyorsanız zamanladığınız içerikleri otomatik olarak post eden (yayınlayan) eklentileri kullanabilirsiniz. Böylece tüm içerikleriniz düzenli olarak paylaşılacaktır. Sadece paylaşmak yeterli gelmiyorsa ve bir miktar bütçe ayırabileceğinizi düşünüyorsanız Instagram' ve Facebook'un sponsorlu gönderimlerini denemenizi öneririm. Elbette iyi bir profilleme şart. 

Saydıklarımıza ek olarak TİKTOK'un da denenmesi taraftarıyım. 

İçerik pazarlaması söz konusu olduğunda haberi veya içeriği mümkün olduğunca yayabilmek gerekir. Bu listenin de işinize yarayacağına inanıyorum: Medium, EzineArticles, AllTop, LinkedIn Pulse, Scoop.it, Flipboard ve Hub Pages.

Google My Business ile Web Sitenizi Tanıtın


İster yerel bir mağazanız olsun ister çevrimiçi bir girişimci olun, Google My Business, işletmenizi tanıtmak için en iyi web araçlarından biridir. Öncelikle, Google My Business'taki profilinizin doğru bir şekilde doldurulduğundan ve okuyucuların tüm önemli bilgileri kolayca bulabildiğinden emin olun.

Yine Bing İş Dünyası Rehberi, Google My Business'tan daha küçük bir pazar payına sahiptir, ancak yine de atlanmaması gereken bir ağdır.

YELP, YellowPages ve TrustPilot özellikle değerli öngörüler arayan yabancılar için son derece faydalı iki web sitesi. Özellikle Yelp ve TrustPilot Google Yorumlar benzeri ve İngiltere ve ABD hedeflemeleri yapacaksanız mutlaka kullanmanız gereken ağlar. 

Sizlerden Gelen Tanıtıcı Siteler:



Basın Bülteni Siteleri ile Web Sitenizi Tanıtım


Free-Press, PrLog, 24/7 Press ve Open PR şirket haberlerinizi yayabilmek adına başarılı kanallar. Basın bülteninizle bir etki yaratmak istiyorsanız, önce harika bir içerik yazmalı ve daha sonra mümkün olduğunca fazla yere göndermelisiniz.

Yorumlarınız Değerlidir