Instagram'da Takipçi Satın Alanların İki Cihanda Başlarına Gelecekler - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Instagram'da Takipçi Satın Alanların İki Cihanda Başlarına Gelecekler


Son derece başarıyla kurgulanmış yerli ve yabancı onlarca web sitesi ve sözde satış uygulaması; hatta çoğu da özgünlüğünü garanti ederek takipçi ve beğeni (boş ağırlık) satıyor. Takipçi sayısının satışa ve etkileşime dramatik bir etkisi olmasa da; yüksek takipçili hesapların itibar gördüğüne inanıldığı için, takipçi sayısını ne yazık ki herkes önemsiyor ve takipçi satın alma yoluna gidiliyor.





Çok sayıda takipçiye sahip olmak, kullanıcıları sizi organik bir şekilde takip etmeye ikna edebilir, ancak bunun garantisi yoktur! Günümüzde 14-15 yaşında bir çocuk bile platform başında geçirdiği süre ve deneyim (!) göz önüne alındığında bir hesabın güvenilirliğini sorgulayabilecek yetkinliğe "bana göre" ulaşmış durumdadır. 

Bilgi: "IG'deki ortalama katılım oranı yüzde 1,22'dir. Takip eden tamamen gerçek insanlar olsa bile, FeedPixel'e göre yalnızca yüzde 1.22'si sizinle etkileşim kurabilir. 100 bin organik takipçiye sahip bir hesap aşağı yukarı 1.250 kişi ile etkileşime girecektir. Yine bir başka veride 10.000-100.000 takipçi ortalama yüzde 2,4 etkileşim diyenler de var."

Farklı makalelerde bir çok kere izah ettim ancak tekrar toparlayalım, 110 bin takipçisi olan bir hesabın paylaşımlarını 10 kişinin dahi beğenmemesi ortada bir köpürtülme olduğunun ilk ciddi işaretedir, kişi ya da kurumlar için büyük itibar kaybına sebep olur. Instagram takipçileri satın almak, Instagram algoritmalarının yanlış çalışmasına neden olur ve olası organik büyümeyi yavaşlatır.





Firmanın daha resmi sosyal hesabında samimi davranmaması kişi ya da kurumlara vurulabilecek bana göre en büyük darbedir. Zaman zaman kendine sosyal medyacı diyen bitirim, ilgili hesaplarla ilgilenen genç ve hevesli yakınlar veya bizzat yönetimin kendisi bu tip yollara başvurabiliyor. Bu yoldan ilerlememeniz gerektiğini söylemeye gerek yok sanırım.

Eğer 250.000 takipçisi olan ancak gönderileri sadece 50-55 kullanıcı tarafından beğenilmiş bir hesaba rastlarsanız takipçi satın aldığına emin olabilirsiniz. Takipçileri incelediğinizde bunların 0 paylaşımlı bot yani üretilmiş hesaplar olduğunu da göreceksiniz. 

Üzülerek ifade edeyim ki takipçi veya beğeni satın almanın tek olumsuz yanı itibar kaybı değil. Verilere meraklı bizler için en büyük dezavantajı sayfa istatistiklerini tarumar etmesi. Bot hesaplar ve sahte kullanıcılar dünyanın dört bir tarafından alakasız ülke ve şehirlerden geliyor, takip ve beğeni saatleri sizin belirlediğiniz saatlerle alakalı; demografik bilgiler başta olmak üzere tüm veriler asılsız.




Instagram'da Takipçi Satın Almak Neden Zararlıdır?


  • Gerçek takipçilerinizi spam'e maruz bırakabilirler.
  • Sizinle etkileşime girmez, web sitenizi ziyaret etmezler.
  • Metrikleri analiz etmeniz imkansızlaşır.
  • BOT'lar paylaşımlarını beğenmez, yorum yapmaz.
  • Instagram, sahte takipçileri tespit eder ve temizler.
  • Bot'lardan saçma sapan yorumlar gelebilir.
  • Instagram'ın hizmet şartlarına aykırıdır.
  • Hesabınız geçici veya kalıcı olarak yasaklanabilir.
  • Kimlik bilgileriniz ifşa olabilir.
  • Asla keşfet'e düşemezsiniz!
  • Güvenilir markaların kara listesine girersiniz.

Son maddeyi açalım; ilk başta bir gönderi yüklerken Instagram onu bir anlamda ​​'test eder' ve izleyicilerinizin küçük bir yüzdesine gösterir. Bu insanlar cevap verip etkileşime girerse gönderi giderek daha fazla kişiye gösterilir. İçerik bir nevi viral hale gelirse, keşfet sekmesine dahi girebilir.





Yani cüzi veye ciddi bütçelerle takipçi de alsanız, beğeni de alsanız ortada incelenebilecek bir veri yok. Etkileşim yok, ürün satışı vs. de yok ne yazık ki. Üstelik Instagram bu tip maniplasyonların üzerine kararlılıkla gidiyor. Bir anda hesabınız kapatılabilir, mavi tik gibi bir hayaliniz varsa sonsuza kadar yok olabilir.

Bu arada şunun da altını çizelim. Instagram'da takipçi satın alma gibi yol ile ilerliyorsanız bunu rutin bir iş haline getirmelisiniz zira bu adam kadın adı neyse çoğu kısa süre içinde yok oluyor, siliniyor. Param çok, itibar kaybım da önemli değil diyenlerdenseniz instagram'da takipçi satın ala ala ilerleyebilirsiniz tercih sizin.


Instagram Takipçileri Satın Almaya Alternatifler


  • Hesabınızı herkese açık hale getirin.
  • Kaliteli içerikler paylaşın.
  • Tasarımlarınız şablon kokmasın!
  • Reels videolarına ağırlık verin.
  • GIF'leri, videoları ve boomerang'ları ihmal etmeyin.
  • Özel günleri ihmal etmeyin.
  • Hashtag'leri (etiket) özenle seçin.
  • Diğer kullanıcılarla etkileşim kurun.
  • Etkileyici bir biyografi oluşturun.
  • Paylaşımlarınızda tutarlı olun.
  • Web sitenizde ve e-posta imzanızda tanıtın.
  • Bütçenizi kaliteli influencer'lar ile değerlendirin.
  • Gönderim zamanlamanız ve ses tonunuzla tutarlı olun.

Üstteki maddelemeye bir ek daha yapalım arkadaşlar; Instagram Live, IGTV, Instagram Stories veya Instagram'da Alışveriş gibi platformdaki birçok farklı kıyasıya kanalı kullanın. Yani Instagram'ı tam kapasiteyle kullanmaya özen gösterin.

Izgara düzeninizin görsel estetiği üzerinde çalışın. Instagram görsele odaklanmış bir platformdur, bu nedenle çekici bir akışa sahip olmak şarttır. Yani ziyaretçi aşağıya doğru scroll ettiğinde "kaydırdığında" temiz pak bir mizanpaj görmeli. 6 ay biriyle 2 sene başka biriyle çalışırsanız bu düzen elbette oluşmayacaktır. 



Gerçek Instagram Takipçilerini Nereden Satın Alabilirim?


İddia edebilecek birçok site veya uygulama olmasına rağmen gerçek Instagram takipçileri ne şimdi ne ya bir yıl sonra satın alamazsınız. Gerçek Instagram takipçileri edinmenin tek yolu, kaliteli ve özgün içerikler paylaşarak onları kazanmaktır.

Son zamanlarda Instagram, gerçek olmayan hesapları tespit ve arayüzünden kaldırmak için kullanım koşullarını güncelledi. Instagram, hesapları yapay olarak büyütmek için tasarlanmış üçüncü taraf uygulamalardan gelebilecek beğenileri, takipleri veya yorumları kaldırıyor. Takipçi satın alarak Instagram'ın topluluk kurallarını da ihlal etmiş olursunuz ve bu Instagram moderatörlerinin tepkisini tetikleyebilir.

İşte hesabın bir bot olduğunu söyleyebilecek birkaç işaret:


  • Kullanıcı adı rastgele harf ve rakamlardan oluşur.
  • Genellikle fotoğrafsız hesaplardır.
  • Takipçisi veya bot takipçisi yoktur.
  • Afrika, Hindistan, Pakistan ağırlıklıdır.

Hesabınızın botlarla dolu olduğunu fark ettiyseniz, hiç satın almadığınızdan da eminseniz elinizdeki veriler şunlardır; ya kötü bir sosyal medya yöneticisiyle çalışmışsınızdır ya da rakipleriniz Instagram sayfanıza bot yönlendiriyordur. Her iki durumda da sık sık hesabınızı bu tür insanlardan temizlemeniz gerekir.

Combin Growth, derin analizi sayesinde takipçilerinizin kalitesini tespit edebilen bir araçtır. Bu araç üzerinden analizler yapabilirsiniz. Devam edeyim,

Bir taziye fotoğrafınızın ya da mutsuz bir paylaşımınızın altına gelebilecek "tebrikler.. çok sevindik" gibi saçma sapan bir BOT yorumu gördüğünüzde umarım bizleri hatırlamazsınız. Yine bir çok kişi ya da kurum takipçi satın almanın yaptıkları en büyük hata olduğunu itiraf ediyor.

Instagram ile alakalı kişiselleştirilmiş büyüme odaklı çözümlerimizi merak ediyorsanız bizlere medyabudur@gmail.com e-posta adresimiz üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.
Yorumlarınız Değerlidir