Amazon Satış Ortaklığı Nedir? Nasıl Yapılır? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Amazon Satış Ortaklığı Nedir? Nasıl Yapılır?


Güvenilir ve bilinir bir marka olan Amazon, satış hacmi itibariyle devasa büyük bir çevrimiçi alışveriş şirketi. Milyonların çekinmeden alışveriş yaptığı Amazonda satışa çıkarılan ürünler arasından bazılarını seçip potansiyel alıcılara ulaştırabilirseniz siz de komisyon alabilirsiniz. Amazon satış ortaklığının en sade izahı budur.


Sosyal medya hesaplarınız veya halihazırda sahip olduğunuz web siteleriniz üzerinden bağlantılar paylaşırsınız. Kişi, firmanın yaratacağı güvenin de etkisiyle alışveriş yapmaktan çekinmeyecektir ve böylece adınıza tanımlanan bağlantı üzerinden sisteme girecek ve alışverişini tamamlayacaktır.





Pazarlamak istediğiniz ürünün size özel linkini Amazon.com'a üye olarak alabilirsiniz. Fiziksel ürünler için belirledikleri komisyon oranları genellikle yüzde 4 ila 8 arasında değişir. Bir müşterinin bağlantınızı tıkladıktan sonra 24 saat içinde satın alma işlemini tamamlaması şarttır.


Amazon satış ortaklığı ne tür avantajlara sahiptir?


Belirtelim, elektronik ürünler gibi yüksek değere sahip ürünlerin komisyon oranları dikkat çekici olabiliyor. Önemli bir avantajı şudur; bağlantınızdan gitseler ve ilgili ürünü almasalar dahi, satın aldıkları her şey üzerinden komisyon alabilirsiniz.


Amazon satış ortaklığı her blog ya da web sitesi için doğru bir mikro gelir kaynağı olmayabilir ancak yine denenmesi gereken bir mecra. Satış ortaklığı mağazası açmayı düşünüyorsanız ve bir WP siteniz varsa WordPress e-ticaret eklentilerinin herhangi biriyle de ilk adımı atabilirsiniz. Bunlar arasındaki en popülerinin de WooCommerce olduğunu belirtelim.


Amazon satış ortaklığı nasıl yapılır?


Amazon satış ortaklığına başvurmak istiyorsanız yüksek trafik alan bir web sitesine sahip olduğunuza emin olmalısınız. Siteniz yeniyse aktif hale getirdikten sonra 180 gün içinde satış yapamazsanız, Amazon hesabınızı kapatma hakkına sahiptir. Yeterli trafiğe sahip olduğunuza eminseniz ücretsiz kaydolabilirsiniz.


Amazon üzerinden satılan ürünlerle ilgili en detayları verileri Jungle Scout programı üzerinden görebilirsiniz bu sayede hangi ürünün ne kadar satıldığı gibi değerli bilgilere de ulaşacaksınız.

Yorumlarınız Değerlidir