Haber Ajansları ve Abonelik Ücretleri Hakkında Bilgilendirme - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Haber Ajansları ve Abonelik Ücretleri Hakkında Bilgilendirme


Dijital Dünyadaki yayılımı gün geçtikçe artan İnternet haberciliğinin önündeki en büyük engeller; kaynak göstermeksizin içerik paylaşımı ile alakalı telif sorunları ve haber ajanslarının uyguladığı yüksek fiyat politikaları olarak öne çıkıyor.


Genellikle küçük ve orta ölçekli haber siteleri ajansların yüksek bedeller talep etmesi nedeniyle yasal olmayan bir yöntem olan haber botları ile haber çekme yoluna gidiyor, bir süre sonra spam yani yasaklı site kategorisine düşerek haber ajansları ile mahkemelik olabiliyorlar.

Haber Ajansları ve Abonelik Ücretleri Hakkında Bilgilendirme


Kaynak gösterirsek sorun olmaz diyenleri ilgili yazımıza yönlendiriyor ve devam ediyoruz. Haber sitesi kurmayı düşünüyorsanız ve yatırım desteğine sahipseniz; Türkiye'nin en güçlü haber ajanslarından Demirören Haber Ajansı (DHA), İhlas Haber Ajansı (İHA) ve Anadolu Ajansı (AA) ile mutlaka çalışmalısınız.


Anadolu Ajansı ve İhlas ile pazarlık usulü ilerileyebilirsiniz. Tüm haber ağını talep etmek yerine sadece spor veya sadece magazin paketleri ile adım atılabilir. AA ve İhlas ile en son iletişim kurduğumuzda 95 dolar civarında bir aylık teklif göndermişlerdi ancak dediğim gibi pazarlığa da açıklar. Fiyatı dolar bazında vermemin nedeni ilerleyen senelerde de iyi kötü bir karşılığı olması. Demirören'de ise fiyatlar biraz daha yüksek!

Yorumlarınız Değerlidir