E-ticaret Sitesi Kurmak için Gerekenler Nelerdir? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

E-ticaret Sitesi Kurmak için Gerekenler Nelerdir?


E-ticaret sitesi kurmak için gerekenler nelerdir ve e-ticarete yeni adım atanlar öncelikli olarak nelere ihtiyaç duyar başlıklarını mercek altına almak ve e-ticarete yeni başlayacaklara yardımcı olmak isteriz.

Elektronik ticaret özellikle pandemi dönemiyle birlikte Dünya'da ivme kazandı. Elbette; Hepsiburada, N11, Sahibinden ve Gittigidiyor gibi büyük şirketlerle rekabet etmek imkansız ancak enseyi de karartmamak gerekiyor. Atılacak adımlar dikkatlice belirlenirse başarılı olmamak için ortada hiç bir neden yok.

Emek vermek ve zaman ayırmak ilk başlığımız olabilir. Bu iş için bir bütçe ayırmak ilk aylarda zor geliyorsa 1-2 kişi ile başlar ve zamanla ekibinizi genişletebilirsiniz. Sevk ve idare sizde olacaksa üzerine düşmeniz ve 2-3 saatten fazlasını web sitenize ayırmanız gerekir. 

E-ticaret sitelerinde iletişim ve hız çok önemlidir. Müşterilerle iyi ilişkiler kurmalı, sorularına net ve hızlı cevaplar vermeli, iade süreçleri olacaksa samimiyeti elden bırakmamalısınız. Aylar önce Mardin Pekmezi web araması sonrası orta ölçekli bir web sitesi karşıma çıkmıştı. Mizanpaj olarak site güven vermese de iletişim dili ve samimiyeti sonrasında "başıma ne gelebilir ki" diyerek siparişimi verdim.

E-ticaret Sitesi Kurmak için Gerekenler Nelerdir


Sağolsun gayet güzel ve özenle hazırlanmış bir paketle bir haftayı bulmayan sürede ürünüme kavuştum. Sonrasında sanırım 1-2 kez daha sipariş vermiştim. Demem o ki yüzlerce ürüne sahip olmasanız da karında kararınca adım da atılsa başarı mümkündür.

Tabi zamanında bir iş veren olarak asgari ücretin bir tık üstü bir iki kişi istihdam ederek elektronik mağazanızı büyütebilirsiniz. Malumunuz elektronik mağazalar için kira ödemezsiniz ve dilediğiniz kadar ürün koyabilirsiniz. Bu yönleriyle oldukça avantajlıdırlar.

E-ticaret'e girmek istiyorsanız vergi mükellefi olmanız en azından bir şahıs şirketi sahibi olmanız şarttır. Bu sayede vergi, fatura vesair işlemlerde başınız ağrımaz. Şahıs şirketi 1-2 gün içinde kurulabilen gayet basit yapılardır. Allah korusun olumsuz bir durumda kapatması da zor değildir. Bunu da bir kenara yazın isterim.

Başlık başlık devam ediyoruz sıra geldi bütçeye... Elbette her işte olduğu gibi e-ticaret de bütçe ister. Giriş bütçesini 2.000 dolar olarak belirleyebiliriz. Döviz cinsinden yazdım zira makaleyi ilerleyen aylarda okuyacak arkadaşlarımız için aşağı yukarı bir rakam ifade edebilsin.

Ticimax ve İdeasoft gibi hazır yapılar güven verir. Öncelikle "referanslar" kısmından diğer rakiplerinizi inceleyin. Böylece temanızı sipariş etmeden önce işinize en çok yarayacak arayüzü bulabilirsiniz. Fazla paralar da vermemiş olursunuz. Yıllık 4 bin TL gibi bir bedel sanırım ilk yıl için isteniyor ve her yıl bu civarda bir ücretle devam ediyorsunuz. 

12 ay boyunca 333 TL ödeyeceğiniz, Türkiye'nin her yerinden 7/24 ziyaret edilebilecek ve sipariş alabilecek bir mağaza. Böyle söyleyince kulağa samimi geliyor öyle değil mi? Umarım attığınız bu adımda başarılı olursunuz.

Toparlamam gerekirse; dropshipping yani stoksuz e-ticaret ile ilerlemediğiniz, zaman ayırabildiğiniz ve kararlı olduğunuz müddetçe başarılı olmamanız için hiç bir neden yok.
Yorumlarınız Değerlidir