Daha İyi Bir Haber Sitesi için Neler Yapmalıyız? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Daha İyi Bir Haber Sitesi için Neler Yapmalıyız?


Haber sitesi nasıl olmalı sorusunu cevaplamadan evvel başarılı haber sitelerinin özelliklerini listelememiz faydalı olacaktır:


İyi bir haber sitesi hızlı ve seri güncellenir ve mesai saatleriyle işi olmaz, 7/24 sorunsuz çalışabilir, taze haberleri en hızlı şekilde paylaşmaya özen gösterir. SEO'nun bitmeyen bir süreç olduğunun farkındadır! Anlaşılır ve kolay kullanım imkanı sunan tasarım sunar. 


Yurtdışı kaynaklardan beslenebilir; dil bilen profesyonel editörler ve kurgucular istihdam eder; video içeriklerinin ve sosyal medyanın gücüne inanır. Türkçe'yi etkili kullanır, kullanıcıları ile etkileşime girer; altyapısı sağlamdır ve Google News dahil tüm optimizasyon çalışmaları eksiksiz yapılmıştır.


İyi bir haber sitesi; tık yemi başlıklarla kullanıcılarını kandırmaz! Reklam, pop-up, oradan oraya gezdiren linklerle foto yığınlarının arasına gizlenen haber galerileriyle bezdirmez! İyi bir haber sitesi; kaliteli habercilik yapmayı, tıklama ve sayfada kalma süresi gibi kavramlarının önünde tutar.


Kullanıcılar; reklamlarınız, galerileriniz ve banner'larınızın arasındaki haberleri kaza kaza bulmak zorunda değil. Neden başarısız oluyoruz, sitemize gelen ziyaretçiler neden 20 saniyeden fazla kalmıyor diye soruyor ve sorguluyorsanız, kullanıcı odaklı çalışmıyorsunuz demektir. İyi bir haber sitesi reklamları dengeli kullanır.


Daha İyi Bir Haber Sitesi için Neler Yapmalıyız?


İyi bir haber sitesi kopyala & yapıştır habercilik yapmaz, sadelik ve basitlik ön plandadır. Çeşit çeşit renklerle donatılmış başlıklar ve arka planlar gözleri yormaktan başka bir işe yaramaz. İyi bir haber sitesi ajans abonelikleri ile beslenir, gece editörlerine ve kurumsal bir yapıya sahiptir. 


Çöp sitelerin sık başvurduğu ve haberin okunma sayısını artırmaya yarayan "sayfa yenileme" özelliği can sıkıcı. Sayfanın bir anda yeniden yüklenmesi sonucu kaldığımız yeri tekrar aramak zorunda kalmak insanı haber sitelerinden soğutabiliyor. Hele bir de video izliyorsanız, sayfa yenilendiğinde video da yeniden yükleniyor ki durum içler acısı.


İyi haber sitelerinin görsel danışmanları vardır. Başlığına aldanarak ilginizi çeken bir haber içeriğine tıkladıysanız ve karşınıza fotoğraf galerisi çıktıysa vay halinize… Haberi ara ki bulasın. Erotik fotoğrafların ayak takımı tarafından daha çok izlendiğini akıldan çıkarmamak gerekiyor.

Yorumlarınız Değerlidir