Online İşlerle Uyurken de Para Kazanabilirsiniz - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Online İşlerle Uyurken de Para Kazanabilirsiniz


Amerikalı iş adamı, hisse senedi yatırımcısı ve hayırsever büyüğümüz Warren Buffet; "Uyurken para kazanmanın bir yolunu bulmazsanız ölene dek çalışmaya mahkum olursunuz!" kalıbıyla pasif gelir hayallerimizi arşa taşımış. Hayat sana güzel diyorum ve devam ediyorum;

para


İnternetten para kazanmak inanın imkansız değil. Yine de deneyimlerim; "Ben hiç bir iş yapmayayım, paralar IBAN'a aksın" gibi saçma bir motivasyonumuzun olabileceğini de gösteriyor. Bizim coğrafyalarda ve Ortadoğu bölgesinde hayaller bu şekilde! Besleneceğimiz ve paylaşacağımız dijital pratikler çalışkan ve deneyimli bireylerden derlediğimiz, denenmiş güvenilir senaryolar.

Uyuyarak para kazanmak, zahmetsiz para kazanmak, caps yaparak para kazanma, pasif gelir kaynakları, mikro gelir kaynakları, öğrenci için pasif gelir, yoktan para kazanma, hatta yatarak para kazanma gibi gibi arama sorguları özellikle son yıllarda sık aratılır oldu!

Online yani çevrimiçi işlerle elbette para kazanabilirsiniz ancak marşa basmadan önce klavyenizi eskitebilmeyi, emek verip özgün olmayı göze almalısınız. Merak etmeyin; tek ihtiyacınız olan şey internet bağlantısı ve ortalama bir dizüstü bilgisayar.

Para derken altını çizelim, Türkiye şartlarında güncel asgari ücreti klavye tık'larıyla elde edebilmenin, taban hedefimiz olması gerektiğini söyleyebilirim. Çok daha üstü paraları kazanmak mümkün olmakla birlikte riskler de mevcut. Yıllık hedefler belirlemenizi öneririm. 

internetten para kazanmak


Ana kaynağımız Google Adsense; Türkiye'yi hizmet sunduğu ülkelerin arasından çıkarabilir, reklam hesaplarınız kapanabilir, hükumet yasakları motivasyonumuzu öldürebilir, web sitenizin geldiğini noktadan rahatsız olan kişi veya kurumların ataklarıyla mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Kıskanmak ata sporumuzdur. Şikayet ederler, kötü yorum yazarlar neler neler!

Blog Açarak Pasif Gelir Elde Etmeye Başlayın!

Kız arkadaşınızla bir akşam dışarı çıktığınızı, ortalama bir mekanda eğlenceli mutlu mesut vakit geçirdiğinizi ve elbette taksiyle eve döndüğünüzü, ufak da olsa bir hediye aldığınızı düşünün! Şimdi birbirimize samimi olalım; "Cebinizden çıkacak para ne kadar olacak?" İşin içine alkol ve tütün girerse adisyonu varın bir kez daha düşünün!

Detaylarla boğulmayalım; sıfır maliyetle ve alan adı (domain) ücreti dahi ödemeden bir blog sitesi sahibi olmak mümkündür. Bu ilk senaryomuzdur ve bakınız blog sitemiz Medya Budur! 

"Ben Blogger'ı sevemedim, para harcarım sorun değil, WordPress daha profesyonel" diyorsanız, inanın cebinizden çıkacak yıllık para üstte verdiğim hovardalığın 3'te bir maliyeti bile olmayacak! 2020'yi baz alırsak; hosting ve alan adı ücreti Güzel Hosting'de yıllık 100 TL bile değildir. Hacmin genişlemesine göre üst paketlere geçmeniz istenebilir. Blogger ise ücretsiz olduğu için herhangi bir bedel ödemeniz gerekmez.

pasif gelir


WordPress temelli bir çok web sitemiz var ve gelir elde ediyorlar. Blogger'ı tercih etmemizin sebebi ise ücretsiz bir blogla mikro gelir elde edebilme tezlerimizin altını doldurabilmekti. Planlar sayfamızda "neydik, ne olduk, nereye gidiyoruz" detaylar mevcuttur. Haftalık ve aylık olarak güncelleyeceğiz.

Google Adsense (İçreriğe dayalı reklam beslemeleri) başta olmak üzere yayıncıların reklamları yayınlayabilir, ürün tanıtabilir, kendinize güveniyorsanız hizmetlerinizi pazarlayabilir, tanıtım yazılarını kabul edebilir, reklam ve link alanlarınızı pazarlayabilir, kalemim güçlüdür diyorsanız farklı web siteleri için içerik oluşturabilirsiniz. Satış ortaklığı; "satarsan şu kadarı sana" çalışmalardır malumunuz. Bunlar da değerlendirilebilir. 

Şurayı anlamadım, burası bana karışık geldi, şurada ne demek istedin diyorsanız lütfen etkileşimde kalalım. Gerekirse kıtaların ayrıldığı dönemlere kadar iner, hücrelerine kadar tek tek izah ederim. 

  • Uzmanlığınız varsa online eğitmenlik yapabilirsiniz.
  • Fotoğraf çekmeyi biliyorsanız stok fotoğraf satabilirsiniz.
  • Anket doldurarak para kazanabilirsiniz. Anlatmıştım!
  • Altyapınıza güveniyorsanız sanal madencilik tam da size göre!
  • Fırsata çevirebilecek, pazarlanabilecek becerileriniz var mı?
  • Yandex Toloka'nın küçük görevleriyle para kazanabilirsiniz.
  • Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı) epey talep görür.
  • Evinizin boştaki odasını kiralayabilirsiniz.

İlla Blog ya da Web Sitesi Kurmak Zorunda Değilsiniz!

Fiziksel ürünler alıp satarak da pasif gelir elde edebilirsiniz. Trendyol, eBay, Amazon, Sahibinden, n11 gibi pazaryeri platformlar üzerinde sanal satış sayfalarınızı oluşturabilir, kar marjınızı belirleyip dijital mağazalarınızda komisyon bazlı ürünler satabilirsiniz. 

Pasif gelir ya da mikro gelir, kazançlarınızı otomatik hale getiren otomatik süreçleri ifade eder, böylece tüm saydığımız gelirlerin akmaya devam etmesi için az ya da çok bakım yapılması gerekmez veya hiç bakıma ihtiyaç duyulmaz. Şen şakrak süreçler...

Uyurken para kazanmak gerçek olmayan bir serap değil inanın! Evet ilk aylarda büyük meblağları belki yakalayamazsınız ancak sonrasını hayal ederek neden motive olmayasınız ki.

Bu işlere ilk başladığım yıllarda kazandığım para sadece barındırma (hosting) ve alan adı giderlerimi karşılıyordu. Zamanla sadece blog siteleri üzerinde içerik oluşturarak düzenli gelir elde ettim. Hala da etmeye devam ediyorum.

Kendinizi kaliteli bir ürüne dönüştürmek istebilirsiniz. Bir blogun tüm kurulum süreçlerinde yardımcı olur, yeni blogunuzu nasıl kullanacağınızı öğretir, kusursuz görünmesine çalışarak tüm altyapısıyla hazır olmasını sağlayabiliriz.

3 yorum

  1. Sanal madencilik ve online eğitim dışındakiler pek işe yaramaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanal madencilik için güçlü bir altyapı şart! Elbette; ne kadar gelir elde edecek ve ne kadar elektrik vb faturalar ödeyeceksiniz mukayesesi de yapılmalı. Hesap ettik, tek bir bilgisayar cayır cayır açık kalsa dahi 1 yıl içinde kazanacağı tutar 10 dolara ulaşmıyor.

      Sil
  2. Bu arada "anket doldurarak hala para kazanıyorum". Dileyen arkadaşlara dekont vb bilgileri paylaşabilirim. YSENSE için konuştuğumuzun altını çizelim. Kötü niyetli kişiler olabilir.

    YanıtlaSil