En Yüksek Faiz Veren Bankalar 2023 [Güncel Liste] - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

En Yüksek Faiz Veren Bankalar 2023 [Güncel Liste]


En yüksek faiz veren bankalar listemizde sizlere en iyi mevduat faizi veren bankayı bulabilmek için onlarca bankanın verilerini karşılaştıracak bazı temel kavramlara değineceğiz.


Türk Lirası, altın ya da döviz türündeki birikimlerinizi muhafaza etmemizi sağlayan mevduat hesaplarının farklı alt türleri vardır. Bunlar; vade, yetki ve amaca göre değişen faizler olarak değişmektedir.


Tasarruf Mevduatı Nedir? 


Vadesi mevduat sahibi tarafından 1, 3, 6 yada 12 aylık olarak atanan ve vade bitiminde faiz getirisi sağlayan hesaplara tasarruf mevduatı denmektedir. 





Bu mevduatlar sürenin sonunda değerlendirilebilir veya aynı süreyle yenilenerek devam edilebilir. Yine ticari mevduat ticari işlemler amacıyla kişi veya kurumların sahip olduğu mevduat hesaplarıdır.


Vadesiz Mevduat Nedir?


Vadesiz mevduatlar banka kartı ile para çekebileceğiniz normal banka hesaplarıdır. Paranızı dilediğiniz sürece muhafaza edebileceğiniz, dilediğiniz zaman çekip üzerine ekleyebileceğiniz ve bankacılık işlemleri gerçekleştirebileceğiniz normal bankacılık hesaplardır.


Vadeli Mevduat Nedir?


Vadesiz mevduat hesaplarıyla ilişkili olarak hayatımıza giren vadeli mevduat hesabı, belirlenen faiz oranları üzerinden, belli vadede daha doğrusu belli süre sonunda gelir sağladığımız hesaplardır. 


Yukarıda belirttiğim gibi para sahibi tarafından belirlenen 1, 3, 6 ya da 12 aylık vadelerle açılabilen bu hesaplar en risksiz yatırım enstrumanlarıdır. Vade sonunda kadar paranın çekilmemesi veya sürenin yenilenmesi prensibine dayandığından bu hesaplara yatırdığınız parayı dilediğiniz zamanda çekebilmek için süre sonunu beklemeniz gerekir.

6 Mayıs 2022 tarihinde yapılan son değerlendirmeye göre 32 gün vadeli 50.000 TL mevduat hesabı için en avantajlı getiri ve faiz teklifi sunan banka %20,5'lik faiz oranı ile Alternatif Bank oldu.


Elbette günlük faiz hesaplama siteleri üzerinden hesaplamalar yaparak farklı bankaların farklı oranlarını inceleyebilirsiniz. Buradaki kritik soru Alternatif Bank FibaBanka veya ING'de para tutmak bir seçenek midir yoksa diğer büyük bankalara bölmeliyim olmalıdır.


32 günlük en yüksek faiz veren banka ve kur korumalı mevduat hesaplama verileri için öncelikle dijital bankacılık sistemlerini incelemeli, karmaşık geliyorsa tüm bu verileri sizler için sunan web sitelerini incelemelisiniz. 


Bu sitelere vade ve para değerlerini girip tek tıkla dilediğiniz veri üzerinden dilediğiniz bankayı seçebilirsiniz ki hayatında ilk kez internetle tanışan insan için dahi son derece kolay ve anlaşılır işlemlerdir.


Küçük Bankalar Neden En Yüksek Faizi Veriyor?


Elbette küçük büyük neye göre değerlendiriliyor gibi derin kavramlara girmeye gerek yok. Alternatifbank, Fiba veya ING gibi bankalar mevduat toplamak ve yeni müşteriler bulmak için yüksek oranlar sunuyorlar. Şahsen 150.000-200.000 gibi göreceli küçük bir parayı değerlendirmek istesem bu bankalara koyardım. 


Bu yazımızda; ziraat bankası faiz oranları, dolara en yüksek faiz veren bankalar, kur korumal mevduat, faiz hesaplama programı ve kredi faiz hesaplama formulü başlıkların değindik.

Yorumlarınız Değerlidir