24 Saatte Para Kazandıran Blog Oluşturma - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

24 Saatte Para Kazandıran Blog Oluşturma


Blog yazarı nasıl para kazanır?, Blog yazarı para kazanır mı? ve Blog yazarak ne kadar para kazanılır sorularına cevap vereceğim 2022 model detaylı rehberime hoş geldiniz. 


Öncelikle bir çok yazımda da belirttiğim gibi; bir influencer, kanaat önderi, ünlü veya buna benzer bir kişi olmadığınız sürece kısa ve orta vadede sadece mikro gelir kazanabilirsiniz. 


Mikro gelir kavramını aylık 150-200 dolar seviyelerinde değerlendirebiliriz. Elbette bu sizin kabiliyetinize, yeteneklerinize ve temel SEO kavramlarına hakimiyetinize bağlı olarak değişebilecek tutarlardır. 





Bir blog sitesi üzerinden para kazanmanın bazı yolları vardır;


ADS yani web sitenize yerleştirdiğiniz reklamlar üzerinden para kazanabilecek olsanız da bu oran; giren, tıklayan ve görüntüleyen verilerine göre değişir. Yani nasıl olsa sitemde reklam yerleştimleri var hemen para kazanmaya başlarım diye düşünmemeniz gerekir. 


Minimum 200 TL'lik bakiyeyi her ay hesabıma gönder baremine ulaşabilmeniz için günlük 6-7 TL'lik Google ADS gelirini yakalamanız gerekir ki bu da günlük 1,5K ziyaretçiye sahip olmanız gerektiği anlamına gelir.


Elbette bu gelen arkadaşların sitenizde vakit geçirmesi, en azından bir kaç sayfa gezmesi ve 1 dakikaya yakın sitenizde kalması (Hemen Çıkma Oranı) bu gelirleri olumlu etkileyebilecek faktörlerdendir. Bu kavramları derinlemesine açıklayabilirim ama giriş seviyesi bir rehber olmasını istediğim için temel düzeyde değiniyorum.


İlk akla gelen reklam yerleşimi gelirlerine ek olarak tanıtım yazısı yayınlayabilirsiniz ki bu da güzel bir gelir kalemi olabilir. Elbette saçma sapana tanıtım yazıları ile web sitenizi çöplüğe çevirirseniz bu sizin menfaatinize olmayacaktır. Şöyle izah edeyim;


Makyaj malzemeleri üzerine paylaşımlar yapan ve kadın ağırlıklı bir kitleye seslenen blogda sıhhi tesisatçı reklamı ve peşisıra toptan terlik pazarlayanların tanıtım yazıları mizanpaj açısından hoş bir görüntü sunmayacaktır. 


Satış bağlantıları bir başka ve epey popüler bir gelir kalemidir. Misal; Aşk Parfümü almak için siteniz üzerindeki bağlantıya tıklayan hevesli bir ergen bu satın alım ile farkında olmadan size de komisyon kazandırabilecektir. Örnekleri çoğaltabiliriz.


Web sitenizin seslendiği kitleye ve aldığınız trafiğe göre hangi satış bağlantı ağlarına katılabileceğinizi analiz edebilirsiniz. İlk aylarda bu ağları kazıya kazıya sizin bulmanız gerekekirken biraz trafik aldıkça bu sefer web sitenize ulaşmaya başlayacaklardır. Güçlü bir iletişim sayfanız olduğundan emin olun ki düşen bildirimleri kaçırmayın..


İçerik, Editörlük, Çeviri, Yazarlık, Yerelleştirme, SEO, Danışmanlık gibi köpürtebileceğiniz olası hizmetlerinizi web siteniz üzerinden duyurabilirsiniz. Yoğun trafiğe sahip olmasanız da sosyal ağlarınız ile ilişkilendirdiğiniz web sitenize denk gelebilecek ziyaretçiler bu tip servisler arayan kimseler olabilir.


Emekliler, öğrenciler ve yeni mezunların ister kişisel ister kurumsal kesinlikle bir web sitesi olması gerektiğine inanırım. Bu bir blog sadeliğinde de olabilir daha detaylı bir web sitesi de olabilir tercih size kalmış.


Bu sayede özgeçmişiniz üzerinden kariyerinizi inceleyecek uzmanları hedefleyebilirsiniz. Yazan, çizen kalem sahibi bir kimse olduğunuzu göstermek önemlidir. Bir web siteniz varsa sadece bir kaç tıkla gelecek 3-5 kuruş Google reklam gelirlerine mahkum olmamalısınız. Her şekilde her yere saldırın ve agresif bir strateji izleyin. 


Blog Nedir?


Ücretli veya ücretsiz olarak dakikalar içinde hayata geçirebileceğiniz web günlükleridir. Dilediğinizi istediğinizi yazabilir veya fayda kaygılı ilerlemek istiyorsanız belli konu başlıkları üzerinden yararlı olmayı düşünebilirsiniz. 


Anne-Bebek, Spor, Magazin, Paranormal Olaylar, Oyunlar, Teknoloji, Sırlar, İlişki Önerileri, Yurtdışında Yaşam, Uzay, Belli Markalara Özel Paylaşımlar özetle aklınıza gelen her alan ve alt başlıkları değerlendirebilirsiniz. Ben öylesine karalamak istiyorum diyorsanız bunu da yapabilirsiniz.


Blog sitesi tam bana göre diyorsanız şu sorulara cevap arayın;


  • Millet neler yapıyor, rakiplerim var mı?
  • Ne sıklıkta yazabilirim?
  • Röportaj, soru-cevap yapabilir miyim?
  • Paylaşmaya değer bilgi ve tecrübelerim var mı?
  • Domain (alan adı) üzerine düşündüm mü?
  • Özgün yazabilecek miyim?
  • Hosting'i nereden almalıyım?
  • Konu seçimi konusunda özenli miyim?


Blog Sitesi Ne Kadar Kazandırır?


Bu konuda net bir gelir verisi sunmak zor ki kimse de bunu yapabileceğini iddia etmesin. Almayan'da yaşayıp Almanca yazan HELGA için, bir İngiliz için veya İzmir'in bir kasabasında yaşayan bir öğrenci için veriler farklıdır.


Amerika'da 1.000 ziyaret 15 ila 30 dolar arasında gelir sağlayabilirken Türkiye'de 100 TL'yi bile bulmayabilir. Bu arada; bir siteye gelip JET hızıyla terkeden kullanıcıların kalıcı takipçiler olmayacağından hareketle bu gelirleri etkileyen onlarca kalite faktörünün mevcut olacağını da es geçmemek gerek.


Atlamadan belirteyim, kalemizini sempatik bulan kişi ya da kurumlar özellikle reklam ajansları kendileri için yazmanızı isteyebilir ki burada başka bir kanala geçmiş oluyorsunuz. Bu noktada blog siteniz sadece hafta sonları şöyle bir uğrayıp taze yazıları zamanladığınız bir yan gelir kaynağı haline gelebilir. 


Abi; potansiyeli olan bir web siteniz olduğunu keşfettik, bizim şu ürüne bir kutu açılımı yapabilir misiniz, inceleyebilir misiniz, bir kaç satır değerlendirme yazabilirsiniz de güçlü bir gelir alternatifidir. Bunun için konuları ele alışınız ve dilinizle yatırımcıları ikna etmelisiniz.


Blog yazarak para kazanmak için neler yapabilirsiniz?


Dijital dünyada neyi neleri arıyorsunuz, ne tip içerikler dikkatinizi çekiyor, bakir ya da daha popüler bir değişle NİŞ alanlar neler, hedeflediğiniz bir kitle var mı yoksa her telden mi yazacaksınız?


Profesyonel içerik ve editörlük hizmetlerimiz hakkıdna bilgi almak istiyorsanız e-posta adresimiz medyabudur@gmail.com üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir