Reddit'i Pazarlama Stratejinizde Nasıl Kullanabilirsiniz? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Reddit'i Pazarlama Stratejinizde Nasıl Kullanabilirsiniz?


Reddit'in sloganı haklı olarak onu "internetin ön sayfası" olarak tanımlıyor. Basitçe söylemek gerekirse, Reddit bir haber toplama ve tartışma sitesidir.

Redditörler, politika, teknoloji, tarih, sanat ve daha fazlası gibi farklı kategorilere (alt dizinler olarak bilinir) ilişkin bilgileri paylaşır.

Ayrıca paylaşılan içeriğe olumlu oy verebilir veya olumsuz oy verebilirler. Bir konu yeterince oy aldığında, Reddit'in ana sayfasında gösterilir.




Alexa'ya göre Reddit, ABD'de en çok ziyaret edilen beşinci web sitesidir. Ayrıca aylık 330 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahiptir ve ayda 21 milyardan fazla görüntülenme almaktadır. Bu oran, Reddit'i Twitter ve Pinterest gibi diğer sosyal medya platformlarıyla aynı seviyeye getiriyor.

Dijital pazarlamacıysanız, Reddit'in sonsuz olanaklarını keşfetmeye başlamanın tam zamanı. Ancak başarılı Reddit pazarlaması, iyi planlanmış bir strateji gerektirir.

Bu sadece markanızı/web sitenizi tanıtan içeriği paylaşmakla alakalı değildir. Yanlış bir hareket sizi spam'letebilir hatta web sitesinden yasaklanmanıza neden olabilir.

Reddit pazarlamasına başlamak için yapmanız gereken ilk şey bir hesap oluşturmaktır.

Bu; birkaç basit adımda yapılabilirken, asıl zorluk güvenilir bir profil oluşturmaktır.

Redditörler, köpürtülmüş içeriklere karşı son derece ihtiyatlıdır ve genellikle pazarlamacılara ait profillerden nefret eder. Bu nedenle Reddit pazarlaması, Facebook veya Twitter pazarlamasından farklıdır.

İlk adım, sizi gerçek bir kişi olarak gösteren kalıcı bir Reddit profili oluşturmaktır. Daha fazla güvenilirlik kazanmak istiyorsanız, ilgili başlıklara anlamlı yorumlar ve bağlantılar göndermeye başlayın.




Bu, karma puanları kazanmanıza ve sizin Reddit topluluğuna değer katmak isteyen biri olarak konumlanmanıza yardımcı olacaktır. Kendi içeriğinizi yayınlamaya başlamadan önce önemli sayıda karma puanı toplamanız önerilir. Bu arada unutmayın Reddit pazarlaması, yalnızca sıkı bir topluluk oluşturduysanız etkilidir.

En faydalı Reddit pazarlama ipuçlarından bir diğeri de, kullanıcı adınızı seçerken son derece dikkatli olmanız gerektiğidir. Profiliniz oluşturulduktan sonra değiştirilemez veya değiştirilemez.

Doğru Alt Dizinleri Seçin


Reddit, esasen alt dizinler olarak bilinen çok sayıda küçük topluluktan oluşur. Her alt dizin belirli bir konuyla ilgilidir ve bir moderatör tarafından yönetilir. Başarılı Reddit pazarlama stratejilerinin anahtarı, markanız ve ürünleriniz veya hizmetlerinizle alakalı alt dizinleri seçmektir. Örneğin, bir fotoğrafçıysanız, subreddit r/photo nişinizle alakalıdır.

Alt dizine yorumlar ve bağlantılarla katkıda bulunmaya başladığınızda, topluluğunuzla güçlü bir ilişki kurmaya başlarsınız.

Reddit pazarlaması için, Reddit'te tüm alt dizinlerin eşit derecede popüler olmadığını belirtmek önemlidir. Platformda r/politics, r/news ve r/sports gibi alt dizinlerin milyonlarca abonesi var.




Popüler alt dizinler genellikle daha fazla trafik çekmeye yardımcı olurken, niş olanları hedeflemek dönüşümler için daha etkilidir. İçeriğiniz mevcut alt dizinlerden herhangi biriyle ilgili değilse, kendi alt dizininizi oluşturmaktan çekinmeyin. İçeriğinizin kalitesi iyiyse, Reddit kullanıcıları onunla etkileşime geçecek ve alt dizininizin büyümesine katkıda bulunacaktır.

Günün sonunda Reddit bir içerik paylaşım sitesidir. Redditörler; yeni, ilginç ve anlayışlı bilgiler bulmak için sosyal medya platformunu kullanır. Reddit pazarlamasıyla iz bırakmak için anlamlı ve alakalı içerik paylaşmanız gerekir. Ancak o zaman Reddit'in imrenilen ana sayfasına girmek için yeterli oy kazanabileceksiniz.

Hedeflemek istediğiniz alt dizinleri seçtikten sonra, neyin paylaşıldığına nelerin dikkat çektiğine derinlemesine bakın. İçeriğinizin bu alt dizinlerdeki mevcut içerikle örtüştüğünden emin olun.

Ayrıca, her subreddit'in kendi kuralları vardır. İçeriğinizin bu düzenlemelerin hiçbirini ihlal etmediğinden emin olmalısınız.

Reddit pazarlaması söz konusu olduğunda, kurallarına göre oynamak kesinlikle en iyisidir. Aksi takdirde yasaklanma riskiniz olabilir. İçeriğinizin kalitesini korumanın yanı sıra çekici başlıklar da göndermelisiniz. Bu, kitlenizin dikkatini çekmenize ve onlarla etkileşim kurmanıza yardımcı olacaktır.




Tüm çabanız, okuyucunun hayatına anlam katan özgün ve değerli içeriği paylaşmaya yönelik olmalıdır.

Reddit'i diğer sosyal medya platformlarından ayıran şey, yoğun bir şekilde denetleniyor olmasıdır. Her alt dizin kendi kural ve düzenlemelerine tabidir.

Bu kuralları ihlal eden her türlü yorum, bağlantı veya gönderi cezalandırılacaktır. Bazı durumlarda bu, hesabınızın ve alan adınızın platformdan tamamen yasaklanmasına bile yol açabilir. Bu nedenle Reddit pazarlamasını merak ediyorsanız dikkatli bir şekilde ilerleyin derim.

Bundan kaçınmanın tek yolu tanıtım içeriklerinde aşırıya kaçmaktan kaçınmaktır. Redditor'lar şüpheci bir gruptur ve gerçek bir kullanıcı mı yoksa bir pazarlamacı mı olduğunuzu öğrenmek için her yolu deneyeceklerdir. Bu nedenle, kendi web sitenizden içerik yayınlamanın yanı sıra, başkalarının ilginç ve alakalı blog yazılarını ve makalelerini de paylaşmalısınız.

Ayrıca, satış konuşması gibi görünen içerik yayınlamaktan da kaçınmalısınız. Reddit pazarlamasının nihai hedefinin, kendinizi niş alanınızda güvenilir bir bilgi kaynağı olarak konumlandırmak olduğunu unutmayın. Ayrıca aynı yorumu farklı alt dizinlerde birden çok kez yayınlamak spam olarak görülebilir.

Bu arada Redditors'tan içeriğiniz için oy istemenin ciddi sonuçlara yol açabileceği doğrudur. Ancak, yorum yapmak isteyip istemediklerini görmek için gönderinizi arkadaşlarınızla paylaşmanızda bir sakınca yoktur. Bu, özellikle Reddit pazarlamacılığına yeni başladığınızda ve çok sayıda takipçiniz olmadığında kullanışlıdır.

Tutarlı Olun


Reddit pazarlaması için doğru yaklaşım, başkalarına yardım etmek için tutarlı bir şekilde bilgilendirici bilgiler yayınlamaktır.

Hedeflemek istediğiniz alt dizinleri seçtikten sonra sorulan sorulara bir göz atın.

Marka güvenilirliği sağlamak adına aktif olun ve bu sorulara anlamlı cevaplar verin. 

Kendi AMA'nızı Başlatın


"Bana herhangi bir şey sor", Reddit topluluğunuzla etkileşim kurmanın ve onların ihtiyaçları ve endişeleri hakkında fikir edinmenin harika bir yoludur. Katılımı artırır ve sizi hedef kitlenizi gerçekten önemseyen bir marka olarak konumlandırır.

Bu Reddit pazarlama taktiği sayesinde sektördeki uzmanlığınızı pekiştirirsiniz. Sadece bu değil, aynı zamanda kitlenizin ne tür içerikleri aradığını anlamanıza da yardımcı olabilir.

Reddit'i Müşteri Hizmetleri Aracı Olarak Kullanın


Reddit pazarlamasının en belirgin faydası, hedef kitlenizle doğrudan etkileşim kurmanıza izin vermesidir.

Ancak mevcut müşterilerinizin bir bölümünün de platformu kullanıyor olabileceğini de unutmamalısınız.

Markanızla ilgili endişelerini ifade etmek veya ürünleriniz/hizmetlerinizle ilgili sorular sormak için platformu kullanabilirler.




Bir kullanıcının ürününüzle ilgili soruları varsa, bu soruyu yanıtlayın veya doğru yanıtı olan bir ileti dizisine yönlendirin.

Ürününüzü veya hizmetinizi ne kadar sevdiklerinden bahsediyorlarsa, bir teşekkür notu ile yorum yapın.

Müşterilerinizin ya da takipçilerinizin markanızla ilgili olumsuz deneyimlerinden bahsettiği durumlar da olabilir.

Bu fırsatı onlarla bağlantı kurmak ve böyle bir şeyin bir daha olmayacağına dair güvence vermek için kullanabilirsiniz.

Reddit Reklamlarını Keşfedin


Reddit pazarlamasında başarılı olmak için kaliteli içeriğe alternatif yoktur. Bununla birlikte, içeriğinizi çok daha hızlı bir şekilde ön plana çıkarmak için Reddit'teki çeşitli reklam fırsatlarını keşfedebilirsiniz. Tüm Reddit'te minimum 5 dolarlık bedellerle reklamınızı yapmayı veya belirli alt dizinleri hedeflemeyi seçebilirsiniz.

Bağlantı reklamları ile kitleyi dışarı yani web sitesine çekebilirsiniz. Öte yandan metin reklamları, daha fazla metin ve bağlantı içerebilen bir Reddit gönderisine bağlanır. Metin reklamları etkileşimi artırmaya ve markanız hakkında sohbetler başlatmaya yardımcı olabilir.

Geri Bildirim İsteyin


Reddit, dürüst sorular soran insanlar üzerinden büyür. İnsanlar kimi zaman rahatsız edici düzeyde sorular sormak ve doğru cevaplar almak için platforma gidiyor. Reddit pazarlamasına yeni başlayanlar için bu bir nimet.

Platformda hedef müşterilerinizi ve aradıklarını anlamanıza yardımcı olacak sorular sorun. Aynı zamanda marka bilinirliği de oluşturabilirsiniz.

Son bir uyarı: "Reddit, yetişkinler tarafından yetişkinler için yapılmış bir sitedir, yani çok sayıda yetişkin içeriği barındırır; nefret söylemi, şiddet içeren materyal, pornografi vb. dahil hemen hemen her şeyi bulabilirsiniz. Bu nedenle çocuklar için güvenli bir site değildir."
Yorumlarınız Değerlidir